Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2022

  Όποια πέτρα και να σηκώσεις,ο Μεσογαίας από κάτω..



ΔΩΡΕΑ ΩΡΓΑΝΩΝ ΑΠΟ ΆΤΟΜΑ ΣΕ ΚΩΜΑΤΏΔΗ ΚΑΤΆΣΤΑΣΗ.

π Θεόδωρος Ζήσης:Το θέμα αυτό των μεταμοσχεύσεων και της δωρεάς οργάνων ,έχει απασχολήσει την Εκκλησία.Μάλιστα η ειδική συνοδική επιτροπή ,της οποίας επικεφαλής είναι ο μητροπολίτης Μεσογαίας ,γνωμάτευσε ότι επιτρέπεται η δωρεά οργάνων...

Το αν το άτομο είναι σε κωματώδη κατάσταση ,αλλά εξακολουθεί έστω με την χρήση οργάνων να επιβιώνει ,αυτός δεν είναι λόγος για να τον φονευουμε.Οι γιατροί πρέπει να καταβάλουν κάθε προσπάθεια ,να κρατήσουν τον άνθρωπο να λειτουργεί η καρδιά.Εφόσον η καρδιά εξακολουθεί να λειτουργεί ,ακόμα και ο εγκέφαλος να έχει νεκρωθεί ,δεν δικαιολογείται η λήψη οργάνων.Επομένως η εκκλησία (η διοίκηση ) έκανε λάθος .Έχει πάρει θέση η σύνοδος .Παρασύρθηκε από εισήγηση του μητροπολίτη Μεσογαίας και επέτρεψε την δωρεά οργάνων ,ενώ τότε πολλοί από εμάς τους πατέρες που συγκροτούσαμε την σύναξη των ορθοδόξων κληρικών και μοναχών ,είχαμε γνωματεύσει σχετικά και είχαμε κάνει κείμενα ,με τα οποία λέγαμε μόνο όταν σταματήσουν να λειτουργούν όλα ,όταν παύσει η αναπνοή ,όταν παύσει η λειτουργία της καρδιάς ,τότε μόνο θα μπορούσε κανείς ,αλλά τότε τα όργανα είναι άχρηστα.Δεν χρησιμοποιούνται.Επομένως ουσιαστικώς απαγορεύονται οι μεταμοσχεύσεις και επιτρέπονται μόνο όταν πρόκειται περί διπλών οργάνων.  

Απομαγνητοφώνηση. Σημεία των καιρών 2

 

σχόλιο: ΕΊΠΑΜΕ ΝΑ ΜΗ ΜΙΛΆΜΕ ΛΌΓΩ ΧΡΙΣΤΟΥΓΈΝΝΩΝ ΑΛΛΆ ΌΤΑΝ ΟΙ ΚΟΥΡΑΜΠΙΕΔΕΣ.. ΣΤΟΛΊΖΟΥΝ ΤΟΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟ.. ΕΊΜΑΣΤΕ ΆΞΙΟΙ ΤΗΣ ΜΟΙΡΑΣ ΜΑΣ..

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Με έχουν κουράσει και δηλητηριάσει αυτού του τύπου οι ποιμένες (Μεσογαίας).
Δεν θέλω να ξέρω τίποτα για αυτούς.

Καλή λευτεριά!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Από την δωρεά οργάνων μέχρι την επιστημονικοφανή προπαγάνδα για τα πειραματικά "εμβόλια" ο αμερικανόπαις Μεσογαίας δηλώνει πάντα παρόν.
Για τα "εμβόλια" του έχει απαντήσει δημοσίως λέξη προς λέξη ο π. Στυλιανός Καρπαθίου, δίχως ο πολύς κ. Νικόλαος να δώσει συνέχεια.
Νομίζω, ότι έχει λάβει φρικαλέα θέση και για τις εκτρώσεις. Δεν είμαι σίγουρος, αλλά έχω αυτήν την εντύπωση.

Ανώνυμος είπε...

Ενημερώστε περίσσότερο τον κόσμο περί του Μεσογαίας, γιατί προβάλλεται υπερβαλλόντος ως κορυφαίος επιστήμονας και ιεράρχης-πρότυπο, ιδίως στους νέους.

Ανώνυμος είπε...

Ας μην κατηγορούμε μόνο ένα συγκεκριμένο Επίσκοπο της Εκκλησίας, για όσα δεν μας αρέσουν.
Διότι όσοι Επίσκοποι δέχονται τις θέσεις του, χωρίς να ερευνήσουν πολυτρόπως (Πνευματικά, επιστημονικά, κλπ) βαθύτερα το κάθε θέμα, έχουν και αυτοί την δική τους ευθύνη.

Τα σοβαρά θέματα μέσα στην Εκκλησία, ΠΡΕΠΕΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ να εγκρίνονται από την ολομέλεια της Ιεράς Συνόδου της τοπικής Εκκλησίας. Αυτή η ΞΕΚΑΘΑΡΗ έγκριση της ολομέλειας των Ιεραρχών, ΔΕΝ υπάρχει.

Ανώνυμος είπε...

Θεωρητικά σωστή η θέση σου αγαπητέ φίλε, ΑΛΛΑ επί του παρόντος η συντριπτική πλειοψηφία των επισκόπων δεν έχουν ούτε τις πνευματικές προϋποθέσεις, ούτε το μορφωτικό υπόβαθρο, ούτε την ευφυία για να αντιμετωπίσουν τέτοια διλήμματα. Άρα και η ολομέλεια να εσυγκαλείτο και να εκαλείτο να λάβει ξεκάθαρη θέση, ξεκάθαρα ό,τι έλεγε ο Χατζηνικολάου θα αποφάσιζε.

Ανώνυμος είπε...

Εσυγκαλείτο; Καλά, πού τη βρήκα αυτή την πατέντα; Συνεκαλείτο, βεβαίως. Τώρα που το διαβάζω καταλαβαίνω το μέγεθος της αρλούμπας που έγραψα. Αυτά παθαίνεις όταν πας να κάνεις τον έξυπνο πρωί πρωί και πριν το καφέ!