Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2022

Αλλάζει ο κόσμος κυρ Αλέξανδρε...

 

Μπορεί να είναι εικόνα ένα ή περισσότερα άτομα και γένι

Βγήκα στο δρόμο πριν λίγο, και το σκοτάδι φαίνεται να ασελγεί επάνω στο Φώς, οι άνθρωποι σαν τα σκιάχτρα τρομάζουν τους άλλους ανθρώπους, κι ο ουρανός μελαγχολικός, γιατί πάψαμε από καιρό να του δίνουμε σημασία!
Εμείς πια, προσκυνήσαμε τη γη!
Ξένες, αλλόφερτες παραξενιές μας κουβαλήθηκαν εδώ, από ανθρωπίσκους που θεοποίησαν το σώμα, την ηδονή, τον ανθρώπινο έρωτα, την επιστήμη, τους άλλους ανθρώπους, την διαστροφή, την κραιπάλη κάθε μορφής, τον διάβολο, τα θεάματα, το φαγητό, την κάθε λογής καλοπέραση!
Φορέσαμε το κοστούμι του λιμοκοντόρου της εσπερίας, γίναμε θρασύτατοι ''ευγενείς'', αποκτήσαμε ''καλούς τρόπους'', μιλάμε με ξεράσματα από ''παγκόσμιες'' δήθεν γλώσσες, ντρεπόμαστε να κάνουμε δημόσια τον Σταυρό μας, να μιλήσουμε για Τον Θεό μας, να ανάψουμε το καντήλι μας, να σκορπίσουμε το λιβάνι μας, να ξεκουμπιστούν επιτέλους οι καλικάντζαροι που θαρρούν πως μας ''διαφεντεύουν''!
Αλλάζει ο κόσμος κυρ Αλέξανδρε...
Πετσοκόψαμε το όνομά μας, του προσθέσαμε και κανά δυό ακόμη, φορέσαμε γιρλάντες στο λαιμό σαν τους καρναβάλους, κάνουμε τους καραγκιόζηδες για λίγα likes στο διαδίκτυο, κάνουμε δίαιτα αντί για νηστεία, και yoga αντί έστω για μια γονυκλισία στα πόδια Του Κυρίου!
Κι ο Κύριος;
Με Εκείνον, θα ασχοληθούμε τώρα κυρ Αλέξανδρε;
Μας χαλάει τη συνταγή!
Ήρθε και μας είπε...
''Σας Αγαπώ παιδιά μου, ελάτε κοντά μου, να φύγουν τα βάρη σας, οι οδύνες, οι καημοί, οι αστοχίες, τα παράπονα, το σκοτάδι, η θλίψη, η απελπισιά, το ψέμα που σας κυριεύει, οι αγωνίες, οι πίκρες, η φθαρτότητά σας...
Ελάτε να σας κάμω...ΑΘΑΝΑΤΟΥΣ!''
Κι εμείς, δεν την αντέχουμε τέτοιαν Αγάπη κυρ Αλέξανδρε!
Μιάν Αγάπη, που μας καλεί να υπερβούμε τον πήλινο και χωματένιο μας εαυτό, και να Αγαπήσουμε ακόμη και τον εχθρό μας!
Ποιός άλλος μας μίλησε για τούτη την Αγάπη...
Που δεν γνωρίζει συμφέρον, δόλο, κακότητα, μικρότητα, σκοπιμότητα, ιδιοτέλεια, πανουργία, εκδίκηση!
Μόνον Εκείνος, κι εσύ Τον αγάπησες πολύ καλέ μου κυρ Αλέξανδρε!
Θα θελα να σου γράψω κι άλλα απόψε, γιατί μπασταρδέψαμε με όλους αυτούς, τους λιμοκοντόρους της εσπερίας, που δεν έχουν Θεό, αλλά πέρασε η ώρα γλυκέ μου πατέρα, καλέ μου δάσκαλε, αιώνιε φίλε, άνθρωπε Του Κυρίου μου!
''Φτωχούλη'' Του Θεού μου!
Αλλάζει ο κόσμος κυρ Αλέξανδρε...
Κέρασέ με ένα ποτηράκι σε ικετεύω, από κείνο το γλυκό κατακόκκινο κρασάκι που πίνεις κι ευφραίνεσαι, να ευφρανθώ κι εγώ, να γίνει η νύχτα μου πιότερο βασταχτική, να ξορκιστούν οι δαίμονές μου, να γευτώ στα χείλη λίγο νάμα γλυκό, στα ρουθούνια λιβάνι, και στην ψυχή μια στάλα Θεία κατάνυξη!
Μήπως και σκιρτήσει από τα ξερά μου χείλη, τούτη η σωστική ευχούλα, που πόσο μου μαλακώνει και ηρεμεί τα κύτταρα...
''Κύριε, ελέησε απόψε τον δούλο Σου...''
Να φωτίσει το καντηλάκι μου την κάμαρή μου, να δώ τα πρόσωπα της Μάνας και των Αγίων μου, και η κλίνη μου, έστω για ένα βράδυ, να μην μετατραπεί στο ίδιο μου το μνήμα!
Πλησιάζουν Χριστούγεννα γέροντά μου...
Και ξέχασα να σου πω πως...
Ακόμη και για αυτά ντρεπόμαστε, και να τα ονοματίσουμε ακόμη!
Γιατί έχουν Τον Χριστό μέσα τους-ναι κυρ Αλέξανδρε-Τον Νυμφίο της καρδιάς σου!
Και μας ενοχλεί ακόμη, ετούτος εδώ, ο Υιός του ανθρώπου!
Ακόμη και να...Τον προφέρουμε αδυνατούμε!
Μην και μας...παρεξηγήσουν, οι θιασώτες του αιώνος τούτου, του απατεώνος!
Θα σου ευχηθώ λοιπόν για τις άγιες ημέρες που έρχονται,
με μια κοινότυπη πλέον ευχή, σαν κι εκείνη που χρησιμοποιούν, οι λιμοκοντόροι της εσπερίας!
Γιατί κατάντησα κι εγώ δυστυχώς...
Ώσπερ και οι λοιποί των ανθρώπων, οι μή έχοντες ελπίδα...
Καλές γιορτές..!
Και σχώρα με...
Κυρ Αλέξανδρε!
 
μας τοστειλε το mail 

12 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η ζωή που προτείνει ο Ιησούς Χριστός, είναι η ΠΡΟ-πτωτική ζωή (ΠΡΙΝ την πτώση του Αδάμ και της Εύας, στον Παράδεισο του Θεού), και συνεπώς είναι η ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΗ και η ΥΓΙΗΣ ζωή των ανθρώπων.
Οι περισσότεροι άνθρωποι όμως, πιστεύουν ότι η ΜΕΤΑ-πτωτική ζωή που είναι γνωστή στην παγκόσμια ιστορία, είναι η "φυσιολογική" ζωή των ανθρώπων. Στην πραγματικότητα, η ΜΕΤΑ-πτωτική ζωή, είναι η ΑΡΡΩΣΤΗ και ΑΦΥΣΙΚΗ και ΔΙΕΣΤΡΑΜΜΕΝΗ ζωή της ανθρωπότητας.

Ανώνυμος είπε...

Πολύ ωραίο το κείμενο.
Χριστός Ανέστη.
Αληθώς Ανέστη.

Γεωργιος είπε...

Καλα και ευλογημενα Χριστουγεννα με λειτουργια απο τις 5 ως τις 8

Ανώνυμος είπε...

Μετά από την πτώση του Αδάμ και της Εύας στον Παράδεισο του Θεού, έπεσε και ΟΛΟΚΛΗΡΗ η δημιουργία του Θεού, εξαιτίας της πτώσης των δυο Πρωτόπλαστων Αδάμ-Εύα.
Για παράδειγμα: μετά από την πτώση των δυο Πρωτόπλαστων, τα σαρκοφάγα ζώα άρχισαν να τρώνε άλλα ζωντανά ζώα. Αυτός ο σκληρός νόμος της ζούγκλας, εμφανίστηκε όμως ΜΕΤΑ από την πτώση των Αδάμ και Εύα. Εάν ΔΕΝ γινόταν η πτώση στον Παράδεισο των δυο ανθρώπων, τα σαρκοφάγα ζώα θα έτρωγαν ΜΟΝΟ τα ΝΕΚΡΑ άλλα ζώα.
Στην ζωή των Αγίων της Εκκλησίας, φαίνεται ξεκάθαρα η ειρηνική σχέση-συνύπαρξη μεταξύ των (μετα-πτωτικά) άγριων ζώων και των Αγίων του Θεού.

Άλέξανδρος είπε...

ΧΡΙΣΤΟΣ ΕΤΕΧΘΗ
ΑΛΗΘΩΣ ΕΤΕΧΘΗ
Καλά κι'εύλογημένα Χριστούγεννα

karathanouk@gmail.com είπε...

Πολύ ωραίο κείμενο!! Μιλάει στη ψυχή μας!!!

Ανώνυμος είπε...

ΑΚΟΥΣΕ ΜΕ ΚΥΡΙΕ - ΠΡΟΣΕΥΧΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΨΑΛΤΗΡΙ. (4 βίντεο).

Του Αρχιμανδρίτου Νικηφόρου Κοντογιάννη.

https://www.youtube.com/playlist?list=PLgyM4eALoLutU7-9U5bP8ZFt1rRbLKA3P

Ανώνυμος είπε...

Συμβουλές θείας παιδαγωγίας. Παλαιά Διαθήκη, ΠΑΡΟΙΜΙΕΣ (Κεφ.ΚΓ',13-16).

Του Αρχιμανδρίτου Νικηφόρου Κοντογιάννη.

https://www.youtube.com/watch?v=Devl6FPTzq4

Ανώνυμος είπε...

Ότι μεταπτωτικώς και ο άνθρωπος και όλη η κτίση είναι κάτι άλλο (αλλοιωμένο) σε σχέση μ' αυτό που δημιουργήθηκε, ισχύει απολύτως. Ότι το κατά φύσιν είναι το προπτωτικό και μεταπτωτικώς μπορούμε να μιλάμε μόνο για πεπτωκυία φύση, κι αυτό ισχύει, αλλά προσέξτε: επιτέλους, άλλο το κατά πεπτωκυίαν φύσιν και άλλο το παρά φύσιν. Ας το έχουμε κι αυτό στο μυαλό μας, στους καιρούς που ζούμε.

Από κει και πέρα όμως, το να σπεκουλάρουμε π.χ. ότι αν δεν είχε γίνει η Πτώση τα σαρκοφάγα ζώα θα ήταν αποκλειστικά πτωματοφάγα... ναι, είναι μάλλον επισφαλές. Πρώτα απ' όλα, θα ψόφαγαν τα ζώα αν δεν είχε γίνει η πτώση; Μα ο θάνατος είναι φθορά, και η φθορά ήρθε στον κόσμο με την Πτώση. Άρα; Μήπως δεν θα ψόφαγαν τα ζώα; Και τότε τα σαρκοφάγα τι θα έτρωγαν; Μήπως τέτοια προβλήματα όπως πείνα και δίψα δεν υπήρχαν τότε; Δεν ξέρω, αλλά ας μη σπεκουλάρουμε. Δεν έχει και σημασία. Κάποτε θα το μάθουμε. Ας ασχοληθούμε να είμαστε απ' αυτούς που θα το μάθουνε κι ας αφήσουμε τα άλλα.

Καλά Χριστούγεννα σε όλους τους συμπαραγκόβιους.

Ανώνυμος είπε...

Σχετικά με τα ζώα, προ και μετά την πτώση των Πρωτόπλαστων είχε μιλήσει ξεκάθαρα ο Άγιος Παΐσιος ο Αγιορείτης, και ανέφερε όσα γράφω στο κείμενο της 21 Δεκεμβρίου 2022 στις 10:22 μ.μ.

Λυπάμαι αλλά δεν μπορώ (και δεν θέλω) να δεχτώ κάτι το διαφορετικό για το ίδιο θέμα.

Ανώνυμος είπε...

Δε σου ζήτησα να δεχτείς τίποτα άνθρωπέ μου, πολλώ μάλλον να λυπάσαι. Να μην τα πολυψάχνεις και να μην τα πολυσπεκουλάρεις είπα, γιατί ξεπερνάνε την ικανότητα κατανόησής μας. Και ξέρεις γιατί την ξεπερνάνε; Γιατί κι αυτή μεταπτωτική είναι, δηλαδή εξαιρετικά περιορισμένη.

Απλά αν είχαμε τον Άγιο Παΐσιο εδώ μπροστά μας, θα του εξέφραζα τους παραπάνω προβληματισμούς. Λοιπόν, όταν πάμε εκεί απάνω και τον βρούμε, θα τους εκφράσω. Προς το παρόν, το ζητούμενο είναι να πάμε και να τον βρούμε, και μετά τα βρίσκουμε και τα άλλα τα περί των ζώων. Δε θα μαλώσουμε δα γι' αυτό. Καλά και ευλογημένα Χριστούγεννα.

Ανώνυμος είπε...

Αλλάξαν οι καιροί...ο Θεός να μας κρατήσει το μυαλό και την ψυχή.