Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2022

Μπορεί να είναι εικόνα κείμενο που λέει "Παιδεία ιδιωτική Υγεία ιδιωτική Δικαιοσύνη: ιδιωτική Τράπεζες ιδιωτικές Κρατ.περιουσία: ιδιωτική Και μπαίνει το ερώτημα... To χρέος γιατί είναι δημόσιο"

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δημόσιο το χρέος...
Γιατί η αμαρτία είναι δημόσια και έχει γίνει χρέος, αφού δεν έρχονται στον Χριστό για να ξεχρεώσουν και να ξοφλήσουν με τη μετάνοια κι εξομολόγηση... Το λέει κι ο Προφήτης Δαβίδ!

1 Μακάριοι εἶναι ὅλοι ὅσοι φοβοῦνται τὸν Κύριον, οἱ ὁποῖοι βαδίζουν καὶ συμπεριφέρονται σύμφωνα πρὸς τὰς ἐντολάς του.
2 Συ, που ευλαβείσαι τον Κυριον, θα τρώγης τους κόπους των χειρών σου, και όχι οι ξένοι και οι εχθροί σου. Είσαι καλότυχος και ευτυχισμένος, και όλα τα ζητήματά σου θα πάνε καλά.
(Ψαλμ. 127).- (Ἐρμηνεία Π. Τρεμπέλα)

Λωρίτου Ελένη είπε...

Μας είναι αδιάφορο άν η μετάφραση ή η ερμηνεία είναι του Τρεμπέλα . Σε καμμία περίπτωση δεν πρέπει η μετάφραση νά αντικαθιστά το πρωτότυπο κείμενο , γιατί αυτό γίνεται ένα έθος . Το πνεύμα του ιδίου του Τρεμπέλα δεν είναι αυτό . Η ερμηνεία ή η μετάφραση έχουν σκοπο νά διασαφηνίσουν και μόνο .
Και τώρα τί νομίζετε , οτι το καταλάβαμε καλύτερα ? Σε καμμία περίπτωση . Πολλά απο τα κείμενα όσοι εκκλησιάζονται ήδη τα γνωρίζουμε σαν ποίημα και είναι στ' αλήθεια ποίηση . Η μετάφραση στραπατσάρει την ποίηση . Και ασφαλώς ο λόγος δεν είναι περί της ποιήσεως .

Τί εξυπνάδες είναι αυτές βρέ τεκνία ? Κάποιος εξυπνάκιας και κακόβουλος θα πεί , μά ! και το νομιζόμενο πρωτότυπο είναι μετάφραση !

Απάντηση : Μαμούνια !

Δεν θα αναλύσουμε εδώ όλο το θέμα . Έχει σημασία οτι αυτά τά λόγια ακούγονται επί αιώνες στην εκκλησία και μέ αυτά τά λόγια προσευχήθηκε η εκκλησία και αξαγιάστηκαν οι άγιοι . Εχουν χάρη ! Έχουμε συνειδητοποιήσει οτι προφέρουμε τά ίδια λόγια και την ίδια μουσική όπως τα κατέγραψε π.χ. ο αγίος Ιωάννης ο Δαμασκηνός ?
Μή πουλάς βρέ βλάκα τα πρωτοτόκια δήθεν απο ταπείνωση , οτι αποποιείσαι τά προνόμια . Είναι μεγάλη αμαρτία . Τάχα μου γιατί στην ιεραποστολή χρησιμοποιούν μετάφραση , τάχα μου γιατί οι Αγγλοι και οι Γάλλοι δεν έχουν πρωτότυπα και αισθάνονται κόμπλεξ ! Μήπως η Ουγκάντα έχει μουσείο του Λούβρου ή Βρετανικό μουσείο ή Μητροπολιτικό της Νέας Υόρκης ? Γιατί δεν πυρπολούν και αυτοί τα μουσεία τους σε ένδειξη ταπεινώσεως ?

Όμως δεν σας γνωρίζουμε ως τόσο ταπεινούς , εσας τους μεταφραστές . Αν είσασταν δεν θα το είχαμε καταλάβει ? Μάλλον για πονηρούς και ιδιαίτερα φίλαυτους σας γνωρίζουμε και αποδεδειγμένα .

Παρακαλούμε τον διαχειριστή του ιστολογίου νά μήν δέχεται τις μεταφράσεις είτε στις αναρτήσεις , είτε στά σχόλια . Μόνο εάν γράφονται σωστά τα κείμενα και ακολουθεί η μετάφραση . Μάλλον δεν χρειάζεται η μετάφραση καθόλου . Εάν κάποιος θέλει κάτι περισσότερο μέ ένα κλίκ μπορεί νά βρεί την μετάφραση .

Οι παπάδες καλούν τις κατηχητικούδες νά πούνε στα παιδιά ό,τι μ..... τους κατέβει αντί νά εκσυγχρονίσουν το κατηχητικό , νά το κάνουν γόνιμο και εποικοδομητικό . Μάθε καλέ το παιδί νά κλίνει το ιχθύς ιχθύος και μήν το λές " ψάρι " γιατί
τάχα μου δεν καταλαβαίνει το " ιχθύς " . Μίλα του τά ελληνικά στην μορφή της αρχαίας και θα τα μάθει .

Δεν είναι σωστό τα ομολογιακά ιστολόγια νά συμμετέχουν στην ΝεοΤαξίτικη ατζέντα των αιρετικών και μισελλήνων οικουμενιστών .

Ανώνυμος είπε...

ΤΟ ΑΡΧΑΙΟ ΚΕΙΜΕΝΟ (Ψαλμ. 127)

1 Μακάριοι πάντες οἱ φοβούμενοι τὸν Κύριον, οἱ πορευόμενοι ἐν ταῖς ὁδοῖς αὐτοῦ.

2 τοὺς πόνους τῶν καρπῶν σου φάγεσαι· μακάριος εἶ, καὶ καλῶς σοι ἔσται.


Ανώνυμος είπε...

Ο Τρεμπέλας απαντάει διαμέσου του Προφήτη Δαβίδ στο ερώτημα γιατί το χρέος είναι δημόσιο.
Όλα τα άλλα εκτός θέματος.

Ανώνυμος είπε...

Ευχαριστούμε !

Ανώνυμος είπε...

Σημ. Παιδεια και Υγεια ΔΕΝ ειναι ιδιωτικες. Βεβαια το δημοσιο σου κραταει λεφτα για να εξυπηρετουνται στα νοσοκομεια οι προσφυγες, οι μεταναστες και οι γιουφτοι και εσυ πας σε ιδιωτικο νοσοκομειο.