Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2022

Αναρωτιέται κανείς ώρες-ώρες αν δεσποτάδες και μάλιστα οι "καλλιεργημένοι και πιο διαβασμένοι" θα ήταν πιο φυσικό, με την θεολογική μεταπατερική αλλοίωση που έχει επέλθει στα μυαλά τους να μεταπηδήσουν ως ιμάμηδες στο δαιμονιώδες Ισλάμ!

Grigorios Papathomas | National & Kapodistrian University of ...
Θα αναρωτιέστε βεβαίως το  τι εννοούμε...
 
Αληθεύει άραγε, ότι τον ιερό Ι.Ν. Αγίου Νεκταρίου Κηπουπόλεως, ο τοπικός Επίσκοπος Περιστερίου και "μέγας κανονολόγος" σεβ. Γρηγόριος (Παπαθωμάς), θέλει -ο ταλαίπωρος- να τον παραχωρήσει ως τόπο "προσευχής" προς τον ανύπαρκτο θεό του Ισλάμ, κάνοντας "χρήση" του οι μωαμεθανοί λαθρομετανάστες;

Αληθεύει ότι  στην σχετική  ένσταση του ιερέως του εν λόγω Ναού, προέτρεψε σε  υπακοή, προσθέτοντας το ανήκουστο ότι οι ιεροί κανόνες δεν απαγορεύουν κάτι τέτοιο, καθώς αναφέρονται μόνο στην απαγόρευση εισόδου στο Ιερό Βήμα, ενώ δεν συντρέχει λόγος ως προς τον "λοιπό" Ναό; 
Εκεί έφθασε άραγε ο Ζηζιούλιος επισκοποκεντρισμός; 
Να θεωρείται ως Ναός ΜΟΝΟΝ το Ιερό Βήμα;

Φυσικά είναι ότι πιο κουφό έχουμε ακούσει ,όμως παραμένουμε καλόπιστοι, και αναμένουμε διάψευση...

 

Υ.Σ.Για να έχετε μια εικόνα περί τίνος πρόκειται και τι "μπουμπούκι" τελικά ειναι ο εν λόγο Επίσκοπος δείτε εδώ

17 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο ρε Γρηγόρη, χτύπησες νέο ύψος θεολογίας! Άξιος ποιμένας! Άντε και αρχιεπίσκοπος

Georgios Tatsis είπε...

Τι να περιμένει κανείς από υπαλληλισκους της Αρχιεπισκοπής και της παρηκμασμενης - αμαρτωλής Θεολογικής του ΕΚΠΑ που αντημοιφθησαν για τις "υπηρεσίες" τους με το να κατακυριευσουν ως επίσκοποι ολόκληρον την Ελλάδα...

Ανώνυμος είπε...

Πηγή;

ΤΡΕΛΟ-ΓΙΑΝΝΗΣ είπε...

τι δεν καταλαβαίνεις οε;

Λωρίτου Ελένη είπε...

Απο παραδοσιακή γενειάδα σκίζουμε !

Ο παππούς μου όταν έβλεπε μία κότα νά έχει μεγάλο καί περήφανο μουστάκι σύμβολο της ανδρικής λεβεντιάς έλεγε :

" νά χ.... τα μουστάκια σου " !

Καλώς ή κακώς ο συγχωρεμένος το έλεγε !

Άσχετον !

ORTHODOXIA ORTHO είπε...

Σε όλες τις θρησκείες υπάρχει αλήθεια,όταν ενωθούν όλες μαζί...
Οικουμενισμός!
Για τους Κανόνες της Ορθ.Εκκλησιας,δεν θα πούμε τίποτα.

Η ορθή.εκκ!α έχει ένα στόχο: την προλειανση,προς διευκόλυνση του δρόμου...να φθάσουμε στην ενότητα...!
Τα συγχωροχάρτια της ενωσης!
Πόσο νηφάλιοι να είμαστε Κύριε!!

Ο ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΣ είπε...

Τι ψάχνουμε να βρούμε και να καταλάβουμε ρε παιδιά;;;
Αφού ο απλός λαός ο οποίος με κόπο, μόχθο και αιματηρές οικονομίες κατάφερε να χτίσει αυτόν το ναό, ανέχεται αυτές τις μπουρδολογίες, τι ψάχνουμε να βρούμε;;;
Αλήθεια σε ποιά οργάνωση ανήκει ο συγκεκριμένος;;;

Ανώνυμος είπε...

Στη μαφία που ονομάζεται οικουμενισμός . Πρόκειται περί μαφίας χωρίς καμμία υπερβολή .

Δημητριος Κ είπε...

Αδελφε τρελογιαννη από που πηγάζει η μαρτυρία της ανάρτησης ,θέλω να πω μπορείς να μας αποκαλύψεις ποιος σε ενημέρωσε;

ΤΡΕΛΟ-ΓΙΑΝΝΗΣ είπε...

Ευλογημενε δεν κατανοεις οτι μερικα πραγματα δεν λεγονται ; Ο άλλος παραπανω ζηταει πηγες!

Να ξεκαθαριζουμε με την ευκαιρία κατι ,εμεις δεν ειμαστε δημοσιογράφοι με τον στενή έννοια της λεξης,μας στέλνουν πληροφορίες που κατά την υποκιμενική κριση μας μοιραζόμαστε άλλοτε επιτυχώς ενίοτε βγαίνουμε και "ψεύτες"!

Βεβαια για τον συγκρεκριμενο ιεραρχη εχουμε πολλους λόγους να πιστεύουμε όσα η μαρτυρία μας μετα βεβαιότητος μας ειπε ,ο καιρός θα δείξει !

Μακάρι να διαψευσθούμε πάντως...

Ανώνυμος είπε...

https://aktines.blogspot.com/2022/10/blog-post_95.html
Θά εἴδατε βέβαια κι αὐτό.....
Ὁ Περιστερίου πρωτεργάτης! Οκ.
Ὁ π. Ἄγγελος Ἀνθόπουλος (Πρωτοσύγκελος) πού θέλει νά φαίνεται εὐσεβής καί παραδοσιακός γιατί δέν ἀντιδράει καθόλου; Γιατί πῆγε σ' αὐτή τήν ἐπισκοπή;
Τελικά ἄλλα λέμε, ἄλλα εἴμαστε, ἄλλα θέλουμε, ἄλλα κάνουμε καί ἄλλα ἐννοοῦμε.

Ανώνυμος είπε...

Γιατί εκπλήσσεσθε αγαπητέ
? Είναι αναμενόμενο απο τον συγκεκριμένο , ο οποίος είναι οικουμενιστής , συνεργάτης της μεταπατερικής ακαδημίας του Δημητριάδος . Τον λύκο τον βλέπουμε τον ντορό γυρεύουμε .

Μπορεί και νά μην είναι αληθηνή η είδηση , αλλά δυνητικά θα μπορούσε και νά είναι . Ποιό είναι το περίεργο για έναν οικουμενιστή ?

Ανώνυμος είπε...

✝️🇨🇾🇬🇷✝️
ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ.
ΑΛΗΘΩΣ ΑΝΕΣΤΗ.
✝️🇨🇾🇬🇷✝️

Ανώνυμος είπε...

Άλλο τι νομίζουμε και τι περιμένουμε, άλλο αν ειναι αληθές αυτο που λες. Πάνω στο αγώνα μας για την διατήρηση της πίστης δε σημαίνει οτι θα χάσουμε τις άλλες μας αξίες.
Η Χριστιανική στάση είναι να αναζητάς πάντα την αλήθεια και οχι να εχεις προκατάληψη.
Ό,τι εχει κάνει τον έχουμε ελέγξει και μάλιστα ο γράφων και σε προσωπικό επίπεδο. Όταν επαληθευτεί αυτό που λες θα τον ελέγξουμε (καθότι και βρίσκομαι στο Περιστέρι).
Αλλά με θλίβει που αντί να επαινείς οτι κάποιος ζητάει τις πηγές ή απλως να μείνεις στο οτι δε μπορείς να τις δώσεις, απαντάς "τι δεν καταλαβαίνεις οε" και "ο άλλος παραπάνω ζητάει πηγές".
Επίσης το προηγούμενό μου σχόλιο είδα δεν το ανέβασες με την αναφορά στο περιστατικό του "θανάτου" του π.Στεφάνου. Εκεί με λύπησε οτι επέμενες ενώ σου δίναμε πληροφορία αντίθετη με αυτή που έλεγες. Δεν σκέφτηκες να λάβεις υπόψιν αυτό που σου λέγαμε απο το κοντινό περιβάλλον, ούτε να διατηρήσεις ουδέτερη στάση και να κατεβάσεις αυτό που είχες γράψει μέχρι να επιβεβαιωθεί τουλάχιστον "ο θάνατος".
Με όλο το σεβασμό, χρόνια αναγνώστης
Π.Σ.

Ανώνυμος είπε...

Κάποιοι είναι δεσποτικότεροι του δεσπότη . Ο συγκεκριμένος δεν φαίνεται νά θίγεται . Άν δεν είναι αλήθεια ας το διαψεύσει . Έτσι καταλήγουμε στην αλήθεια μέ καλή προαίρεση και χωρίς μοχθηρές αντιδικίες . Τα λάθη είναι ανθρώπινα . Μήν περιμένουμε απο τον τρελογιάννη νά κάνει δημοσιογραφική έρευνα . Δεν έχει δώσει δείγματα οτι είναι κοινός συκοφάντης . Εσείς γνωρίζετε οτι ο δεσπότης δεν το είπε και οτι δεν είναι μέσα στις προθέσεις του ?

Ανώνυμος είπε...

Νάτος ο Μήτσος ! Άς προσέχουμε τους απεσταλμένους Δούρειους ίππους . Λέω τώρα εγώ . Ας δοκιμάζουμε τα πνεύματα .

Ανώνυμος είπε...

Αδελφέ "Ανώνυμε 14 Οκτωβρίου 2022 - 8:26 πμ"
Δε ξέρω το "δεσποτικότεροι του δεσπότη" αναφέρεται σε μένα. Εαν ναι προφανώς διάβασες τυχαία κάποιες γραμμές απο το προηγούμενό μου ποστ και όχι όλο με σειρά και τάξη. Θα δεις οτι λεω οτι εχω μιλήσει και κατα πρόσωπο με τον Μητροπολίτη για τα γνωστά τρέχοντα εκκλησιαστικά θέματα.

Επίσης μιλάς για καλή προαίρεση και αντιδικίες
Ποίο ακριβώς σημείο απο τα γραφόμενά μου οδηγεί στο συμπέρασμα της κακής προαίρεσης και της αντιδικίας.(ενώ ο ίδιος κάνεις εναν "εμπρηστικό" χαρακτηρισμό -"δεσποτικότερη του δεσπότη"- αντίστοιχα εγω δεν έχω κάνει κανέναν χαρακτηρισμό)
Έτσι έχουμε μάθει να "ερμηνεύουμε" τον διάλογο; έχουμε γαλουχηθεί σε "μονόλογους" και οποιαδήποτε τοποθέτηση αμέσως χαρακτηρίζεται ως αντιδικία;
Εγω γνωρίζω αρκετά και για το δεσπότη αλλά γνωρίζω και τι παιχνίδια δημοσιότητας μπορούν να παιχτούν και γνωρίζω οτι είναι παγίδα να σχολιάζεις κάτι πριν υπάρξει σαν γεγονός γιατί μετά εύκολα η "άλλη πλευρά" θα τρέξει να "βγάλει γραφικούς" όσους απο εμας προ-έτρεξαν να "καταδικάσουν" μια τέτοια ανήκουστη κίνηση.
Το Χριστιανικό είναι να μη προδικάζουμε πράγματα. Ότι γίνει εδώ είμαστε και πρώτα ο Θεός θα το εξετάσουμε απο το πρίσμα της Ορθόδοξης Διδασκαλίας.
Δεν είναι συκοφάντης ο Τρελογιάννης (ούτε είπα ούτε υπονόησα κάτι) απλώς επειδή με "υφος" σχολίασε την λογική ερώτηση που το ξέρουμε δεν μπορούσα να μην αναφέρω προσωπικό γεγονός όπου επέμενε σε λάθος ενημέρωση που είχε. Μην ενδίδετε στον παραλογισμό να μη σας πειράζουν οι πράξεις/τα γεγονότα αλλά όταν σας τα υποδεικνύουν
Εννοείται τα λάθη ανθρώπινα αλλά ανθρώπινο πρέπει να είναι και το να μην προκαταβάλλουμε.

Επίσης το θέμα δεν είναι αν γνωρίζω ή οχι εγω κάτι καθώς δεν δημοσίευσα εγώ κάτι που γνωρίζω ή δεν γνωρίζω. Αυτός που δημοσιεύει κάτι έχει την ευθύνη της δημοσίευσης .

Εν κατακλείδι μιλάω επι της διαδικασίας χειρισμού των θεμάτων στα οποία θέλει πολλή διάκριση, ενώ όσον αφορά την ίδια τη φήμη εννοείται οτι διαφωνούμε και εμείς περισσότερο που είναι η τοπική μας εκκλησία είμαστε σε επαγρύπνηση .
Με εκτίμηση
Π.Σ.