Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2022

Την Ορθόδοξη Εκκλησία την πολεμούν από έξω, αλλά προσπαθούν να την αλώσουν κι από μέσα.

Μπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο 
 
Επιδίωξη της Νέας Εποχής δεν είναι να αδειάσουν οι εκκλησίες, αλλά να γεμίσουν με ανθρώπους που θα έχουν αλλοιωμένο φρόνημα. Με ανθρώπους δηλαδή που θα λένε ότι είναι χριστιανοί, ενώ συγχρόνως θα πιστεύουν και στο Βούδα, στη μετενσάρκωση, θα ασκούν τη γιόγκα ή το διαλογισμό.
Η ηθελημένη αυτή σύγχυση επιτείνεται από τη χρήση εκ μέρους τους χριστιανικών όρων, όπως Χριστός, αμαρτία κ.ο.κ. με ανεστραμμένο όμως νόημα.
Θα πρέπει να βοηθήσουμε τους ανθρώπους να αποκτήσουν την “καλή ανησυχία”, όπως έλεγε ο μακαριστός πατήρ Παΐσιος ο Αγιορείτης. Μας χρειάζεται νήψη, δηλαδή πνευματική επαγρύπνηση. Μας χρειάζεται μετάνοια και προσευχή. Χρειάζεται να αναπτύξουμε πνευματικά αντισώματα για να αντισταθούμε στη δαιμονική «πνευματικότητα» της Νέας Εποχής. Αυτό θα γίνει αν γνωρίσουμε, αγαπήσουμε, βιώσουμε και προβάλλουμε την ελληνορθόδοξη παράδοσή μας. Κάθε ενορία και κάθε μοναστήρι μπορούν και πρέπει να γίνουν κέντρα αυτής της πνευματικής αντιστάσεως.
Πέρα όμως από την “καλή ανησυχία”, την προσευχή και τη μετάνοια, να είμαστε έτοιμοι και για παρεμβάσεις, όπου και όταν χρειασθεί και μας καλέσει η Εκκλησία μας. Και να μην ξεχνούμε: Αυτοί που σχεδιάζουν παγκοσμιοποιήσεις χωρίς Χριστό και εναντίον του Χριστού αλλά και των ανθρώπων, «κάνουν λογαριασμούς χωρίς τον ξενοδόχο», γιατί ο Κύριος μας Ιησούς Χριστός είναι ο μοναδικός και πραγματικός Κύριος της Ιστορίας και του κόσμου.
π.Αρσένιος (Βλιαγκόφτης)

 

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αμήν ! Πρέπει οι ενορίες νά αποκτήσουν άμεση κληρικολαική λειτουργία κατα το ορθόδοξο πνεύμα . Πώς γίνεται οι αγράμματοι στα χωριά νά ήξεραν τί σημαίνει αυτή η αμεσότητα στην πράξη και νά την αγνοούν οι κορδωμένοι αστοί στις πόλεις ? Στα χωριά συναντούσες σκηνές απείρου κάλλους . Πεταγόταν κάποιος και φώναζε μέ μία άνεση σαν στο σπίτι του :

ρέ παπα πές κατι για τη βροχή ρε !

Ο Περικλής παντρευόταν την Μαρία . Έλεγε ο παπάς : νυμφεύεται η δούλη του Θεού Μαρία μετα του δούλου του Θεού Περικλέους . Πεταγόταν ο γαμπρός :

Περικλή παπά μ ' !

Την τρίτη φορά νευρίασε ο παπάς :

ο Περικλής του Περικλέους βλάκα !

Ο Παπαδιαμάντης διασώζει πολλά τέτοια χαριτωμένα .

Σήμερα όταν οι παπάδες ταράσσουν την Θεία Λατρεία μέ νεωτερισμούς , άν ασκήσεις το δικαίωμά σου
όπως το έκανε ο Περικλής , στέλλουν τον αρχισυνάγωγο και σε βγάζει έξω σέρνοντας.

Δυστυχώς δεν έχουμε την κουλτούρα των άμεσων "παρεμβάσεων" -- όπως λέει ο π. Αρσένιος -- εδώ και τώρα όταν προσβάλλεται το ορθόδοξο αισθητήριό μας . Όχι κατ' ιδίαν , αλλά εδώ και τώρα . Καθόμαστε παθητικά και ανεχόμαστε ό, τι τους κατέβει στο κεφάλι . Φωνάξ' τε βρέ ! Σταματήστε την αταξία μέσα στον Ναό . Οι κατηχητικούδες κάθονται και ακούνε . Φοβούνται μήν τους χαλάσει η υπόληψη . Μιά υπόληψη χωρίς Χριστό . Νά σας βράσω και εσάς και την υπόληψή σας . Βλαμμένα !

Ανώνυμος είπε...

Από μέσα όμως γιατί αυτούς που την πολεμούν τους λέμε ότι Ορθοτομούν τον λόγο της Αληθείας; 🤔🤔