Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2022

Νὰ θυμᾶσαι πὼς κάθε ἄνθρωπος ποὺ συναντᾶς κάτι φοβᾶται, κάτι ἀγαπᾶ καὶ κάτι ἔχει χάσει.

Μπορεί να είναι εικόνα λουλούδι και φύσηΤζ. Μπράουν

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αν συνυπολογίσω στο κείμενο και την εικόνα, σκέφτομαι αυτούς που φοβούνται μη χάσουν ό,τι αγαπούν και ό,τι αγγίζει την ψυχή τους. Και ό,τι έχασαν, ήταν γι αυτούς αλληλένδετο με την εμπειρία της Αγάπης.
Από την άλλη, είναι κι αυτοί που αγαπούν το χρήμα ή τη δόξα. Φοβούνται αρρωστημένα μην τα χάσουν. Η εμπειρία αυτής της απώλειας τους κάνει να.. χάνονται και.. να χάνουν τα Πάντα..

Ανώνυμος είπε...

Έχει χάσει τον αρχαίο Παράδεισο του Θεού (δηλαδή, την απόλυτη και αδιατάρακτη ευτυχία), μετά από την ΠΤΩΣΗ των δυο Πρωτόπλαστων Αδάμ και Εύας, λόγω της αμετανόητης παρακοής τους προς τον Θεό.
Φοβάται, διότι ο ίδιος ο άνθρωπος, διαιωνίζει-επαναλαμβάνει στην προσωπική ζωή του, την πτώση-παρακοή του Αδάμ και της Εύας.
Ενδόμυχα και ασυνείδητα αγαπά την αρχαία (αλλά ήδη χαμένη) ΠΡΟ-πτωτική ευτυχία των ανθρώπων, και τον αληθινό Θεό.

Ανώνυμος είπε...

Ο κάθε άνθρωπος είναι φοβισμένος , γιατί ο νόμος της πιάτσας εκκλησιαστικής και μή αυτό θέλει νά κάνει , νά φοβίσει τον άνθρωπο και στην συνέχεια νά τον χειραγωγήσει . Ού φοβηθήσομαι κακά οτι Σύ μετ' εμού εί !

Ο κάθε άνθρωπος έχει πόθους ανεκπλήρωτους και μή . Ο Θεός είναι των εφετών η ακρότης , δηλαδή η άκρα μας επιθυμία είτε το έχουμε συνειδητοποιήσει , είτε όχι .

Ο κάθε άνθρωπος κάτι ψάχνει νά βρεί , όμως χρειάζεται προσοχή μήν το αναζητά σε λάθος τόπο και μέ λάθος τρόπο .