Σάββατο 19 Μαρτίου 2022

«Die together»

Το τραγούδι με το οποίο θα εκπροσωπήσει η Αμάντα Γεωργιάδη την Ελλάδα στη Eurovision 2022   .

Η Αμάντα Γεωργιάδη στη Σύμη, όπου έγιναν τα γυρίσματα για το βίντεο κλιπ / Φωτογραφία: Instagram  Amanda Georgiadis Tenfjord

Ποια είναι η Αμάντα Γεωργιάδη Η νεαρή καλλιτέχνιδα είναι γεννημένη στο Όσλο της Νορβηγίας. Με καταγωγή από τα Ιωάννινα, όπου έζησε και τα πρώτα τρία χρόνια της ζωής της, η Αμάντα Γεωργιάδη μετακόμισε στη μικρή πόλη Tenfjord της Νορβηγίας. Σε ηλικία 5 ετών ξεκίνησε μαθήματα πιάνου και ασχολήθηκε ερασιτεχνικά με τη μουσική, γράφοντας μάλιστα τα πρώτα της τραγούδια. Μετά τη βασική της εκπαίδευση και σε ηλικία 18 ετών, παράλληλα με τις σπουδές της στην Ιατρική πήρε μέρος σε διάφορα φεστιβάλ μουσικής, όπου σε ένα από αυτά την ανακάλυψε η δισκογραφική εταιρεία Propeller Records, με την οποία κυκλοφόρησε τον πρώτο της δίσκο χρησιμοποιώντας το καλλιτεχνικό όνομα Amanda Tenfjord, εμπνευσμένο από τη νορβηγική πόλη στην οποία μεγάλωσε. Η Αμάντα έχει πραγματοποιήσει εμφανίσεις στα μεγαλύτερα late night και talk shows της Νορβηγίας, ενώ δυνατή είναι και η συμμετοχή της σε μερικά από τα σημαντικότερα φεστιβάλ της Ευρώπης, όπως το Reeperbahn Festival, το Iceland Airwaves, το the Great Escape και το Eurosonic.Πρόσφατα κυκλοφόρησε το νέο της single «Promises», σε συνεργασία με έναν από τους πιο αξιόλογους καλλιτέχνες στη Σκανδιναβία, τον Thomas Dybdahl. Το τραγούδι συμπεριλαμβάνεται στις σημαντικότερες λίστες του Spotify σε όλη τη Σκανδιναβία και συγκεκριμένα στη Νορβηγία, στη Σουηδία, στη Δανία, στη Φινλανδία και στην Ισλανδία. Έχει κερδίσει το βραβείο «Role model awards» στο byLarm, που είναι το γνωστότερο φεστιβάλ νέας μουσικής της Σκανδιναβίας. Παράλληλα με την καλλιτεχνική της πορεία, η Αμάντα συνεχίζει τις σπουδές της στην Ιατρική. «Είναι δύσκολα, τώρα είμαι στον τελευταίο χρόνο, αλλά όταν κάνω πολλή μουσική, κάνω διάλειμμα και διαβάζω, είναι ωραίο», είπε χθες η ίδια. 

«Ο στόχος μου στο Τορίνο είναι να σας κάνω περήφανους, γιατί στο κάτω κάτω στη βαθμολογία θα ακουστεί η Ελλάδα και όχι η Αμάντα Γεωργιάδη», κατέληξε η νεαρή τραγουδίστρια.

2 σχόλια:

GeorGRE είπε...


Οι στίχοι, ένας απεγνωσμένος
λογισμός μίας ερωτευμένης που
χάνει τον αγαπητικό της.
Πολύ δυνατοί αλλά πιάνει
αυτούς που έχουν ζήσει
κάτι ανάλογο.

Η μουσική είναι μία μοντέρνα
ποπ σύνθεση που οι ήχοι
προστίθενται όσο "κυλάει"
το τραγούδι σε Low tempo
ενώ το "ρεφρέν" είναι δυνατό.

Το βίντεο είναι μία
διαφήμιση για την Ελλάδα.

Προσωπικά επειδή ο λογισμός
μου "μεταμορφώνει" ότι ακούω
ώστε να μου γίνεται αρεστό
μου βγήκε το γνωστό
"Αν δεν πεθάνεις
όταν πεθάνεις..."
δηλαδή "αν πεθάνουμε κατα
κόσμον τώρα, θα είμαστε μαζί
και στην άλλη ζωή !!!!"



Καλλιόπη είπε...

ΔΕΝ ΘΑ ΑΚΟΥΣΤΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΕΛΛΑΔΑ,ΟΜΟΡΦΟΚΟΡΙΤΣΟ.
ΕΝΑ ΑΓΓΛΟΦΩΝΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΘΑ ΑΚΟΥΣΤΕΙ.