Δευτέρα 28 Μαρτίου 2022

Ιερατικοί οδυρμοί και θρήνοι κατά παραγγελία

 

 Καταντάει πια πληκτικός αυτός ο οδυρμός για τον πόλεμο! Ακριβώς επειδή είναι υποκριτικός και επιλεκτικός....

Και εντάξει να το κάνουν οι εξ' ορισμού έχοντες συμφέροντα (πολιτικοί, Μ.Μ.Ε., μη κερδοσκοπικές οργανώσεις κ.τ.λ.) αλλά να το κάνει εξόφθαλμα και η επίσημη Εκκλησία είναι τελείως αποκαρδιωτικό.

Σε κοπετούς αναλύθηκε η Σύνοδος της εκκλησίας της Ελλάδος με την σχετική ανακοίνωσή της την οποία διάβασε θρηνωδών και ο μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος στον κατανυκτικό εσπερινό. Επιπλέον δε, έσπευσε να αναγνώσει και την διακήρυξη της εν πολλαίς αμαρτίαις Ακαδημίας Θεολογικών Σπουδών η οποία διδάσκει ...Ορθοδοξία, απορρίπτει, καταδικάζει, αποφθέγγεται φυσικά κατά της Ρωσικής Εκκλησίας και γενικώς μοιράζει... σακουλάκια Ορθοδοξίας στους εκλεκτούς της.

Μπορείτε να βρείτε αυτή την κατάπτυστη διακήρυξη, την οποία ευλόγησε ο Μητροπολίτης που, χρόνια τώρα, σκέπει την Ακαδημία του μεταπατερισμού και της βλασφημίας.

Θα διαπιστώσετε ότι πρόκειται για ένα κείμενο που χρησιμοποιεί αγιογραφικές ρήσεις για την εξυπηρέτηση αλλότριων (προπαγανδιστικών) σκοπών, διαστρεβλώνοντας κατά τον τρόπο των Ιεχωβάδων. Αυτό το κείμενο δήλωσε ότι υποστηρίζει ο κ. Ιγνάτιος γιατί είναι η αλήθεια και αυτός είναι κατά του πολέμου, λες και υπάρχει λογικός άνθρωπος που είναι υπέρ! 

Επίσης είπε πως δεν γίνεται η Εκκλησία να ευλογεί τα όπλα. 

Και όμως γίνεται! Της Εκκλησίας ήταν ο Παλαιών Πατρών Γερμανός και ευτυχώς ευλόγησε τα όπλα διότι σε διαφορετική περίπτωση δεν θα είχε την ευλογία ο κ. Ιγνάτιος να ζει σε μια ελεύθερη πατρίδα και να είναι ειδικός αγορητής επί παντός επιστητού, από τον κορωνοϊό έως το Ουκρανικό....Και μάλιστα να έχει στην κατοχή του την απόλυτη αλήθεια και αυτό να του επιτρέπει να επιπλήττει όσους έχουν διαφορετική γνώμη. 

Ο Θεός  ας είναι μαζί μας και είθε να μας δίνει δύναμη, υπομονή και την αληθινή ειρήνη την υπερέχουσα πάντα νουν και όχι αυτή των επαγγελματιών "ειρηνοποιών".

 

1 σχόλιο:

AGWNIS είπε...

..."είπε πως δεν γίνεται η Εκκλησία να ευλογεί τα όπλα"...

Αλήθεια; Κάπως αλλιώς τα έλεγε ο πρωταίτιος της καταστάσεως κάποτε άλλοτε.

https://www.tanea.gr/2018/01/26/world/o-bartholomaios-eylogei-tin-epembasi-tis-toyrkias-sto-afrin/

Όπου φυσά ο άνεμος είστε. Άει και πότε να φυσήξει ένας δυνατός να καθαρίσει τον τόπο από εσάς. Ούτε φύλλο συκής δε σας απέμεινε...