Τετάρτη 23 Μαρτίου 2022

Μπορεί να είναι εικόνα 2 άτομα, γένι και κείμενο που λέει "Μόρφου Νεόφυτος: Μή φοβού TÒ μικρόν ποίμνιον ότι εύδόκησεν πατήρ ύμων δοÏναι ύμÎν τήν βασιλείαν! [Λουκ. 12,32]" 
Ο Λόγος που γυροφέρνει την καρδία του αδέσποτου Δεσπότη σας είναι ένας και να τον καταγράψετε και στην δική σας καρδία αγαπημένοι πατέρες μου και αδελφοί μου που τον είπε ο ίδιος ο Χριστός: Μὴ φοβοῦ τὸ μικρὸν ποίμνιον· ὅτι εὐδόκησεν ὁ πατὴρ ὑμῶν δοῦναι ὑμῖν τὴν βασιλείαν. [Λουκ. 12,32] Μην φοβάσαι λέει το μικρό ποίμνιο, το μικρό χωριό το ολιγάνθρωπο, γιατί και σε αυτό ευδόκησε ο Θεός, επεθύμησε ο Θεός με πόθο πολλή εθέλησε να του δώσει την Βασιλεία Του...
Και ποιά είναι η Βασιλεία Του που την δίδει ο Χριστός μας όπου υπάρχουν Ορθόδοξες κοινότητες, Λειτουργικες ενορίες [αυτό που ζήσαμε σήμερα]... η Θεία Λειτουργία!
Η ευλογημένη Βασιλεία του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος!
Αυτό επεθύμησε ο Θεός από την πρώτη στιγμή που δημιούργησε τον πρώτο άνθρωπο να του δώσει...
Και ποιός είναι Αυτός ο οποίος είναι Βασιλέας;
Είναι ο Υιός και Λόγος του Πατρός! Ένας απο την Αγία Τριαδα...
Ο Υιός του Θεού και της Παρθένου Μαριάμ ο εκ Πνεύματος Αγίου και Μαρίας της Παρθένου συλληφθείς και γεννηθείς ο Κύριος μας Ιησούς Χριστός! 
 
- Απόσπασμα από το κήρυγμα Ὁ Χριστὸς μᾶς θέλει κληρονόμους τῆς περιουσίας Του… https://youtu.be/HAb9-1578xo του Πανιερωτάτου Μητροπολίτου της Μόρφου π. Νεοφύτου στη Θεία Λειτουργία την Β΄ Κυριακὴ των Νηστειῶν [ἁγ. Γρηγορίου Παλαμᾶ] ποὺ τελέσθηκε στὸν Ιερὸ Ναὸ Ἁγίου Ἰωάννου τοῦ Θεολόγου της κοινότητος Κατυδάτα της ελευθέρας Μητροπολιτικῆς περιφέρειας Μόρφου την 20ή Μαρτίου 2022

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: