Σάββατο 5 Φεβρουαρίου 2022

Καλο παράδεισο γλυκέ μας π.Μιχαήλ

 Ο Γέροντας Μιχαήλ γεννήθηκε στην Πέλλα της Μακεδονίας (του Μεγάλου Αλεξάνδρου) το 1955. Από το 1973 έζησε στην Ι. Μ. Σίμωνος Πέτρας στο Άγ. Όρος μέχρι τις αρχές του 1988. Στη συνέχεια για 10 χρόνια έζησε στην έρημο του Σινά. Από το 1998 ζούσε μόνος και ήσυχος στην ορεινή Κορινθία και από το Νοέμβριο του 2010 ήταν μοναχός της Ι. Μ. Κουτλουμουσίου του Αγίου Όρους. Η ομιλία πραγματοποιήθηκε στις 28 Νοεμβρίου 2016 στα πλαίσια των συνάξεων της Ορθόδοξης Αγκαλιάς.

Άλλη μια δολοφονία με τα δαιμονικά πρωτόκολλα...

1 σχόλιο:

Λωρίτου Ελένη είπε...

Κάποιοι άνθρωποι το έχει η φτιαξιά τους νά είναι λίγο ή πολύ βαρεμένοι και κάποιοι άλλοι δεν ξεφεύγουν ούτε χιλιοστό απο την κανονικότητα . Η κανονικότητα
θα βοηθήσει ο άνθρωπος νά μήν ξεφύγει ποτέ απο τον ασφαλή δρόμο ,η βαρεμάρα άν την δέσει ο άνθρωπος μέ την αγάπη μπορεί νά τον οδηγήσει σε πνευματικά πετάγματα .

Πολλές φορές συγχέουμε την κανονικότητα μέ την πνευματικότητα.

Ο συγκεκριμένος πατήρ ήταν σούπερ " βαρεμένος " άν κρίνω απο κσποιο βιβλίο του που έπεσε στα χέρια μου . Το πρόσωπο όμως είναι σπαθί και φαίνεται νά το γλεντά !

Ευχόμαστε η ιδιοσυγκρασία του νά τον οδήγησε σε πνευματικά πετάγματα . Μήπως ο ίδιος ο άνθρωπος το θέλει νά βρίσκεται σε μία συνεχή αναζήτηση ? Πρώτος ο ίδιος μπαίνει σε κόπους καί περιπέτειες .