Κυριακή 6 Φεβρουαρίου 2022

"Για τους άστεγους... όπου γης!!!"



Ένα ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ «Για τους άστεγους», για να ευαισθητοποιήσουμε όσο γίνεται περισσότερο, τους συμπολίτες μας για το θέμα των αστέγων. Κάποτε το θέμα αυτό ήταν μακρινό, τώρα είναι δίπλα μας και αυτοί οι άνθρωποι χρειάζονται βοήθεια. Ας τους βοηθήσουμε λοιπόν!
Μουσική υπόκρουση, το αγαπημένο τραγούδι του Phil Collins - Another Day In Paradise
 (Φίλ Κόλινς - Άλλη μια μέρα στον παράδεισο... 
Δεν χρειάζεται να ξέρεις καλά Αγγλικά. Οι υπότιτλοι το εξηγούν...)

 

πηγή

4 σχόλια:

Λωρίτου Ελένη είπε...

Όνειδος !

Λωρίτου Ελένη είπε...

Ξεσπίτωσαν τους Ελληνες για νά στεγάσουν τους εποίκους . Ενα υπόγειο δυάρι στην Αθήνα -- δεν μιλάμε για το κέντρο -- έχει 400€ ενοίκιο . Ποιός είναι ο βασικός μισθός ενός εργαζομένου ? 500, 550 , 600 € ? Όχι περισσότερο . Μένει ή δεν μένει ένας εργαζόμενος άστεγος ? Τα ενοίκια εκτινάχθηκαν επειδή τα διαμερίσματα χρησιμοποιήθηκαν για νά στεγάσουν τους λαθραίους . Και ενώ οι λαθραίοι επιδοτούνται οι Ελληνες δεν επιδοτούνται . Αίσχος !

mnk είπε...

Διάβασα ότι το κέντρο αστέγων του δήμου, στην Αθήνα, δεν δίνει κρεββάτι σε αμπόλιαστους. Τους επιτρέπουν μόνο να περάσουν την νύχτα σε μια καρέκλα στην τραπεζαρία, για να μην ξεπαγιάσουν.

Δεν ξέρω αν αληθεύει.

Λωρίτου Ελένη είπε...

Τό διαβάσαμε αυτό !

Καμμία δημοσιογραφία δεν ασχολείται μέ το θέμα . Και ενώ θα έπρεπε νά γίνουν δημοσιεύσεις σε ραδιόφωνα , τελεοπτικά και ηλεκτρονικά μέσα , ενώ έπρεπε και η εκκλησία νά ενημερώνει τους πολίτες , που μας αγχώνει το φαινόμενο, νά καταλάβουμε τί γίνεται και πώς αντιμετωπίζεται το θέμα , τίποτα ! Το πρόβλημα κρύβεται κάτω απο το χαλί. Μαύρο σκοτάδι . Έχουμε πλήρη άγνοια . Οι παπάδες άν τους ρωτήσεις σου κάνουν το βαρύ πεπόνι υβριστικώ τω τρόπω . Κάποιος παπάς μου είπε :

πάρε τηλέφωνο τον δήμαρχο !

Πιό εύκολο είναι νά μιλήσεις με τον δήμαρχο , παρά νά μιλήσεις μέ έναν απο αυτούς τους κρδιναλίους .

Επίσης σε αυτές τις "δομές " -- μόνο και μόνο η λέξη μάς απωθεί -- δέν θα έπρεπε νά μπαίνει ο τηλεοπτικός φακός , για νά βλέπουμε τον τρόπο και τις συνθήκες ? Πρόκειται για δομές ή για γκέτο ? Τους δίνεται πάσο για νά μπορούν νά κυκλοφορούν ?