Σάββατο 15 Ιανουαρίου 2022

Ἅγιος Ἰσαὰκ ὁ Σύρος_Γιὰ ὅ,τι καυχιόμαστε, θὰ παραχωρήσει ὁ Θεὸς νὰ τὸ χάσουμε, γιὰ ταπείνωση.

 

10 σχόλια:

ORTHODOXIA ORTHO είπε...

Θα πηδήξω μάννα.
Θα σε δω γιε μου.

Παροιμία από τα Άδανα.

Λωρίτου Ελένη είπε...

Εύγλωττη η εικόνα !

ἐμπεσῶν εἰς λάκκον τις είπε...

Στην μεταπολεμική Ελλάδα,

αυτός ο τύπος
έγινε...ενδημικός παντού...
"εις άπασαν την επικράτειαν"...

έτσι ώστε... στίς μέρες μας πλέον, να έχει ήδη καθιερωθεί
-ώς... "δικαία ανταπόδοση"(;)-
το ακριβώς αντίθετο πρότυπο...

τού εκθηλυσμένου δηλαδή στούς τρόπους... γ ι ο ύ...τού εν λόγω μουστακαλή και τής φιμωμένης "γατούλας" του

που αναζητεί την..ζόρικη θηλυκιά

που έχει δεί κι επιθυμήσει
σε μικρές και μεγάλες
ο θ ό ν ε ς...

...ο δε... γιός τού γιού...
κατευθύνεται -ενίοτε- προς τα ολοκαίνουρια στερεότυπα
τα οποία ...
"αισχρόν εστίν και λέγειν"...!

...βαβέλ ...!

ORTHODOXIA ORTHO είπε...

Καθόλου εύγλωττη εικόνα,μάλλον φαίνεται καθαρά η προθεσις!
Σε βεβαιώνω 2.02
Γιατί ο,τι δεν θέλεις να σου κάνουν να μην το κάνεις!
Και φυσικά το να συκοφαντεί κάποιος χωρίς να γνωρίζει,το να συνδιάζει ανεξέλεγκτα,το να εκβιάζει υποχωρεί ως,θα λάβει και την κατάλληλη απάντηση!

Οι συνδυασμοί είναι το μεγάλο πρόβλημα
Λοιπόν να κάνω κ εγώ μερικούς συνδιασμούς?
Δεν το κάνω!
Δεν με ενδιαφέρει τι είναι ο καθένας!
Επίσης,εάν περίσσευω φεύγω!
Ευχαριστώ!

Λωρίτου Ελένη είπε...

Πην. δεν σε κατάλαβα αγάπη μου . Μήπως κάτι δεν πρόσεξα και σε στενοχώρησα ? Συγγνώμη , δεν κατάλαβα τί ! Πάντα διαβάζω τα σχόλιά σου και είναι πάντα ωραία . Μου είσαι ιδιαίτερα συμπαθής . Φαίνονται πάντα οι αρετές σου. Γιατί νά φύγεις ? Κανέναν δεν ενοχλείς . Είσαι πάντα ευγενής . Αδελφός υπο αδελφού βοηθούμενος ....

Δεν πρέπει νά είμαστε υπέρ το δέον ευάλωτοι . Ποιός είναι ικανός νά μας πεί νά φύγουμε και γιατί νά φύγουμε ? Κανείς δεν περισσεύει .

Ελένη.

ORTHODOXIA ORTHO είπε...

Ε,καλά τώρα αγαπητή Ελένη τι έχουμε περάσει το έχεις δει κ εσύ .
Προσωπικά εδώ κ 10 χρόνια από μπουλλιγκ μέχρι έξω από το κάγκελο να πλανιεσαι....
Τέλος πάντων.
Ας μην κάνω συνδιασμούς φταίει που αποστραφηκα όλους τους δρόμους της απάτης,αλλιώς δεν εξηγείται η συμπεριφορά μου!

Λωρίτου Ελένη είπε...

Ακριβώς αγαπητή Πην. Όταν προσπαθήσουμε νά ζήσουμε κατα Θεόν ποικιλοτρόπως θα διωχθούμε . Απαρνιόμαστε μέ την θέλησή μας τον κόσμο , μα και μέσα στην εκκλησία επικρατεί ο κόσμος και το φρόνημά του. Μία εκκοσμικευμένη εκκλησία δεν είναι λιγότερο κόσμος απο τον κόσμο και αυτό ίσως πονά περισσότερο . Μάλιστα μέσα στην εκκλησία έχουν πάρει και master στό είδος . Είναι τέλειοι μαστόροι στο πώς νά αποδομήσουν τις ψυχές . Ακόμα και οι δαίμονες πέρνουν μαθήματα απο αυτούς . Αφού κάποτε ένας δαίμονας το ομολόγησε . Εγώ είπε αυτό δεν το ήξερα , απο αυτόν το έμαθα !

Το κρίμα στο λαιμό τους . Εμάς τί μας ενδιαφέρει ? Έχουμε την παρηγοριά του Θεού και κάποιων αδελφών , άν τύχει και συναντήσουμε . Η αλήθεια είναι οτι πρέπει νά γίνουμε σκληρά καρύδια . Λίγοι παπάδες έχουν το χάρισμα νά είναι ποιμένες και κοντά σε αυτούς και οι άνθρωποι που τους πλαισιώνουν , που συγκροτούν τα γνωστά κυκλώματα .

Το θέμα είναι μεγάλο . Δεν πρέπει νά πτοούμαστε απο κανέναν . Έχουμε τον Θεό και τους αγίους . Για ποιό λόγο νά χαρίζουμε την πολύτιμη ψυχή μας στην απογοήτευση . Θυμόμαστε οτι ο άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος από
την εξορία ελάμβανε μέριμνα για την Ολυμπιάδα νά την εμψυχώσει . Αυτοί εδώ έχουν πάρει master στην αποδόμηση . Ας τους λυπόμαστε και αυτούς .

ORTHODOXIA ORTHO είπε...

Η κοροϊδία Ελένη μου πάει σύννεφο!Μας αξίζει ο,τι μας συμβαίνει !
Ξεκινήσαμε με μπουλλιγκ και ο γέρο Μπουλούτ εδώ στο διαδίκτυο κατηντησε τόσο αλαζόνας,που πραγματικά απορώ όχι με το ήθος γιατί οι πόρνες είναι καλύτερες στην ψυχή.Μεσα σαύρες βρίσκεις ίχνη πόνου και αγάπης ,έχω συναντήσει χριστιανούς που πραγματικά είναι ανεκδιηγητοι στην καρδιά τους μέσα όπως έλεγε ο Παισιος δεν έχουν φλοιό αγάπης τίποτε!
Τώρα ζούμε το τραγικό φταίνε οι ΑΝΕΜΒ.την στιγμή που και οι εμβ και μεταδίδουν και
Νοσούν και ΔΙΑΣΩΛΗΝΟΝΤΑΙ!
Και τα ακούμε από γιατρούς!Δεν μου κάνει εντύπωση!Εδώ και χρόνια αν δεν είχες φακελάκι δεν σε χειρουργούσαν!
Τώρα έχουν το ακαταλογιστο,στην βάση του ακαταδιωκτο!
Μου λένε λοιπόν ότι τους το είπε ο γιατρός !
Αν λοιπόν έχει το ακαταδιωκτο,πως θα εμπιστευτεί κάποιος τον λόγο του
Είναι η δεν είναι αυτό που λένε οι παροιμίες στην Π.Δ ότι όποιος σκάβει τον λάκκο του άλλου...και βγαίνει στην τηλ.γιατρος κ λέει να φυλακίζονται οι ανεμβ. Διότι με την θέληση τους κολλάνε τον πλησίον.
Πάλι γκάφα! Αφενός μεν ότι είμαστε μέσα και συνεχώς καταπιανόμαστε με τα σελφ κ τα ραπίντ,από την άλλη οι εμβ.και νοσούν κ μεταδίδουν κ μάλιστα στις 5 μέρες νόσησης είναι ελεύθεροι να πάνε στις εργασίες τους ,συνεπώς εάν 70% εμβολιαστηκε,όλη σχεδόν η Ελλάδα πρέπει να φυλακιστεί κ μάλιστα,όταν πας επί τούτου ενώ νοσείς να βγαίνεις κ μεταδίδεις! Θα τρελλαθουμε τόσο δλδ!!
Εγώ πάντως την έχω έτοιμη την βαλίτσα μου!

Λωρίτου Ελένη είπε...

Η φυλακή είναι το λιγότερο ! Μακάρι νά μας πηγαίναν στη φυλακή . Θα αποκαλυπτόταν και το αίσχος τους . Τώρα κυριλάτοι θα στερήσουν απο τους ανθρώπους 100€ τον μήνα και συνεχώς η ένδεια στους φτωχοποιημένους Ελληνες θα βαθαίνει . Ποιά λογική δικαιολογία μπορεί νά έχει αυτό ! Ας πάρουν τα 100€ μέ την ευχή 100 νά είναι οι μέρες τους . Δεν εννοώ νά πεθάνουν , αλλά νά μας απαλλάξει ο Θεός απο αυτούς .

Εν όσω οι Ελληνες βρίσκονται στην εσχάτη ένδεια ο Μητσοτάκης αγοράζει βίλλες . Το ίδιο έκαναν και οι μαυραγορίτες . Την προκλητικότητα την τιμωρεί ο Θεός . Το είδαμε μέ κάποιον που αγόρασε αυτοκίνητο μέ 500.000€ . Αλήθεια τίποτα καλύτερο δεν σκέφθηκε νά κάνει τα λεφτά του !

Πην. μου μήν σε πτοεί τίποτα , ούτε μπούλινγκ ούτε τίποτα !

ORTHODOXIA ORTHO είπε...

Ευχαριστώ πολύ! Δεν είναι για μένα.Υπαρχουν άνθρωποι ,που έχουν παιδιά κ μάλιστα αρκετά είναι και πολύτεκνοι.Αυτοι ακούω τον πόνο τους που μου λένε τι θα γίνουν τα παιδιά τους διότι καθώς σήμερα όπως έγινε ο κόσμος έτσι κακός χωρίζουν οικογένειες,χωρίζουν αδέλφια για αυτό το θησαυρό* που λέγεται βόλι..κανένας δεν θα αναλαμβάνει κ τα τα παιδιά στο δρόμο αλλά και που κανείς μα κανείς ξένος δεν μπορεί να αντικαταστήσει τους γονείς που γεννούν κ μεγαλώνουν τα παιδιά τους εν νουθεσία Κυρίου και γιατί όλοι έχουν αλλάξει Ρότα,ακόμα κ οι παππούδες κ οι γιαγιάδες υπέρμαχοι του βόλι,μοντέρνες γαρ.
Επομένως έρχονται στην δυσκολία εκείνη που λέει ...
Να σταυρωθω ναι αλλά μην μου λες να μην έχω ανησυχία για τα παιδιά μου την στιγμή που ο πνευματικός μου ο ίδιος οποτε πάω το πρώτο που θα μου πει θα είναι ...
"Να επαγρυπνειτε για τα παιδιά σας καθημερινά...που πάνε,τι ώρα έρχονται...εάν έφθασαν στην σχολή τους,γιατί άργησαν."κλπ...
Νομίζω έχουμε λίγο δίκιο οι γονείς.