Πέμπτη 13 Ιανουαρίου 2022

Ιερού Χρυσοστόμου _Η αγάπη είναι η μητέρα, η πηγή και η ρίζα όλων των αγαθών και η οποία συγκρατεί και ενισχύει όλη μας τη ζωή.

Μπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο, στέκεται, εξωτερικοί χώροι και δέντρο 
Η αγάπη είναι η μητέρα, η πηγή και η ρίζα όλων των αγαθών και η οποία συγκρατεί και ενισχύει όλη μας τη ζωή. Ας ακούσουμε τον Απόστολο Παύλο που λέει: ”Ο καρπός του Αγίου Πνεύματος είναι η αγάπη, η χαρά, η ειρήνη…” (Γαλ. 5,22). Πρόσεχε την ακρίβεια των λέξεων και τη σειρά της διδασκαλίας. Έβαλε πρώτη την αγάπη και ύστερα ανάφερε τα άλλα. Φύτεψε το δέντρο και ύστερα έδειξε τον καρπό. Έβαλε τα θεμέλια και ύστερα πρόσθεσε την οικοδομή. Άρχισε από την πηγή και ύστερα έφθασε στους ποταμούς.
Από την ειλικρινή πίστη γεννιέται η αγάπη. Αυτός που πραγματικά πιστεύει στο Θεό, δεν εγκαταλείπει ποτέ την αγάπη.
Μαζί με την αγάπη του Θεού, έρχεται και η αγάπη στον πλησίον.
Η αγάπη είναι η μεγαλύτερη αρετή, πιο μεγάλη και από το μαρτύριο. Και να γιατί: Χωρίς το μαρτύριο, η αγάπη σώζει. Χωρίς την αγάπη, το μαρτύριο δεν ωφελεί σε τίποτε.

 

1 σχόλιο:

Λωρίτου Ελένη είπε...

Ξεχάσαμε την λέξη " αγάπη" λόγω της διαστροφής που έτυχε απο τους οικουμενιστές , τα γνωστά αγαπουλίνια . Είναι τόσο μεγάλη η γοητεία της αγάπης , που όλοι την έχουν στα χείλη τους . Όμως πολύ λίγοι την μετέρχονται κατα Θεόν . Ευτυχώς την γνωρίσαμε στα
πρόσωπα αδελφών , πατέρων και αγίων . Προ πάντων του ουρανίου πατέρα , του Θεού .

Δέν χαρίζουμε την "αγάπη " σε κανένα οικουμενιστή . Αυτοί δεν μπορούν νά αγαπήσουν τ' άντερά τους , περιμένουμε νά αγαπήσουν το ποίμνιό τους , τον Θεό , την εκκλησία , την πατρίδα ? Ο Ιούδας ηράσθη τα αργύρια . Έρως και αυτός ! Νά ερωτευθείς τα δίφραγκα !

Η αγάπη είναι η κορωνίδα των αρετών , είνσι ο πνευματικός νόμος που συγκρατεί την πνευματική δημιουργία . Όταν λείπει η αγάπη τί έχουμε ? Μίσος , διχόνοια , υπερηφάνεια , αποσύνθεση . Όταν υπάρχει αγάπη έχουμε ομόνοια , ταπείνωση , υπακοή , αλληλοπεριχώρηση .