Δευτέρα 8 Νοεμβρίου 2021

Μόρφου Νεόφυτος: Ἦρθε ἐποχὴ ποὺ ὅλα θὰ ταπεινωθοῦν

 Κήρυγμα Μητροπολίτου Μόρφου π. Νεοφύτου στὴ Θεία Λειτουργία τῆς ἑορτῆς τοῦ ἁγίου Δημητριανοῦ Ἐπισκόπου Χύτρων (Κυθρέας), ποὺ τελέσθηκε στὸν ὁμώνυμο πανηγυρίζοντα ναὸ τῆς κοινότητος Φλάσου τῆς μητροπολιτικῆς περιφέρειας Μόρφου (06.11.2021).

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αυτοί που θα ταπεινωθούν στον ΜΕΓΙΣΤΟ βαθμό, θα είναι οι διεθνείς άνθρωποι του σατανά, διότι αυτοί κάποια στιγμή (όταν θα το αποφασίσει ο Θεάνθρωπος Ιησούς Χριστός) θα εξαφανιστούν οριστικά από την γη.

Ανώνυμος είπε...

Αγιορείτης Αρχιμανδρίτης Γέρων Γεώργιος, μαθητής του Αγίου Πορφυρίου του Καυσοκαλυβίτου: "ΔΙ' ΕΥΧΩΝ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ Η ΔΟΞΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ".

"Ομιλία του Γέροντα Γεωργίου Αλευρά, ανήμερα της εορτής του Αγίου Δημητρίου του Μυροβλήτη, προστάτου και πολιούχου της πόλεως της Θεσσαλονίκης. Ο γέροντας Γεώργιος σημείωσε ότι ο Θεός προνόησε να ελευθερωθεί η Θεσσαλονίκη στην εορτή του Αγίου, δείχνοντας σε όλο τον Χριστιανικό κόσμο και πρωτίστως στους Έλληνες ότι ο Άγιος Δημήτριος ανέκαθεν ήταν ο προστάτης αυτής της πόλης, της συμπρωτεύουσας της βυζαντινής αυτοκρατορίας. Ο Ελληνισμός έχει υποστεί μεγάλες ταπεινώσεις για εκατοντάδες χρόνια, και θα ταλαιπωρηθούμε και άλλο , μέχρι να αντιληφθούμε ότι σε αυτήν εδώ την πατρίδα το αφεντικό είναι ο Χριστός, θα αναφέρει ο π.Γεώργιος.
Στο τέλος της ομιλίας ο π.Γεώργιος έδωσε την ελπίδα ότι δι' ευχών του Αγίου Δημητρίου και των Αγίων, θα δοθεί λύση στο ελληνικό ζήτημα και θα δοξασθεί η Ελλάδα και η Ορθοδοξία, σημειώνοντας ότι "τα καλύτερα έρχονται!"".

https://www.youtube.com/watch?v=yLgekBOonds