Σάββατο 27 Νοεμβρίου 2021

Προετοίμαζε για τα δύσκολα από το 2000

Μπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο και γένι
Γι αυτό, αδελφοί μου, σας παρακαλώ, είμαστε στην αγρυπνία απόψε, είναι οι Θύρες του Ουρανού ανοιχτές, ας μην το ξεχάσουμε, έρχονται δύσκολες ημέρες, πρέπει το Σταυρό του Ιησού κάποιος να τον πάρει στον ώμο του. Τον είχε η Ρωσία 70 χρόνια, τον έχει η Σερβία, μήπως, μήπως, ερωτηματικό, θα τον πάρει κι η Ελλάδα τώρα τον Σταυρό; 
Έρχονται δύσκολες ημέρες, δεν έχουμε την πολυτέλεια να είμαστε χωρισμένοι, δεν έχουμε την πολυτέλεια να έχουμε μεταξύ μας αντιθέσεις. 
Σας παρακαλώ, μην το ξεχνάτε, όλοι μας, πρώτος εγώ ο καημένος που τα λέω και δεν τα κάνω. 
Όλοι μας, κληρικοί, μοναχοί, μοναχές, Χριστιανοί, να δούμε τι μας ενώνει, να αφήσουμε την απόσταση, να πλησιάσει ο ένας τον άλλον, να αγαπηθούμε, να έχουμε γέφυρες επικοινωνίας, να έχουμε σχέσεις αληθινές, και να θυμόμαστε αυτό που φωνάζει ο Άγιος Ιάκωβος με το αίμα του, αυτό που φωνάζει ο Άγιος Γεράσιμος με την αγία ζωή του, αυτό που φωνάζει ο σύγχρονος Άγιος πατήρ Ιάκωβος με τα θαύματά του, αυτό που φωνάζει η Εκκλησία: «Ανήλεος ο Θεός τω μη ποιούντι έλεος».

 +Μακαριστός Γεράσιμος Κεφαλληνίας

2 σχόλια:

Μαρίνα 11 είπε...

Δυστυχώς επειδή η μία πλευρά πρεσβεύει ότι το εμβόλιο σώζει, κι άλλοι ότι τα εμβόλια σκοτώνουν, για να αποδειχτεί ποια πλευρά έχει δίκαιο, πρέπει να πεθαίνουν " οι άλλοι". Έτσι οι εμβολιασμενοι χαίρονται όταν ταλαιπωρούνται οι ανεμβολιαστοι κι ανεμβολιαστοι περιμένουν με αγωνία τις παρενέργειες.
Η αγάπη έχει ψυχρανθεί.
Οι αληθινοί χριστιανοί δεν μετράνε όμως θανάτους ή παρενέργειες γιατί δεν φοβούνται τον θάνατο, αλλά πιστεύουν στην Ανάσταση.
Δεν κάνουμε το εμβόλιο γιατί δεν θέλουμε να πάρουμε μέρος σε αυτήν την δαιμονική κι ανελεύθερη κατάσταση. Γιατί δεν μπορούμε να δεχτούμε φάρμακα που πειραματίζονται σε εμβρυϊκες σειρές εκτρωμενων βρεφών. Και φυσικά γιατί έτσι μας συμβούλεψαν οι πατέρες που εμπιστευόμαστε.

ἐμπεσῶν εἰς λάκκον τις είπε...

Ακριβώς αυτό το πνεύμα...

να ελπίζουμε δηλαδή πώς...
μόνον εαν "οι άλλοι" την πατήσουν, καταστραφούν και γίνει φανερός
ο χαμός τους,

εμείς- τότε και μόνο τότε- θα την γλυτώσουμε θα δικαιωθούμε...
και θα τελειώσουν τα βάσανά μας...

αυτό το πνεύμα διασπείρουν έντεχνα
με χιλιους τρόπους,
προφανείς ή αθέατους,

και μάς...παίζουν κομπολόϊ...!