Σάββατο 16 Οκτωβρίου 2021

!!!


 



3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Διαφωνώ...ο Έλληνας το παιδί, ο φιλότιμος κ εργατικός κ αφελής σαν παιδί...που τον πλάθεις όπως την πλαστελίνη κ όπως τον διδάξεις θα μάθει....κ οι γονείς κ παππούδες κ προπαππούδες μας εργατικοί με φόβο Θεού, φιλοπατρία, έχτισαν την Ελλάδα διότι οι όποιες κυβερνήσεις τους έπλασαν κ διαπεδαγώγησαν να είναι εργατικοί, αγαπούν πατρίδα, Χριστό. Ο Έλληνας ήταν κ είναι παιδί. Κ όταν αυτό το παιδί εδώ κ 40 χρόνια το διαπαιδαγωγείς κ μαθαίνεις να είναι καιροσκόπος,συμφεροντολόγος, ευκαιριατζής, αναιδής, αγενής, κλπ..κλπ και μάλιστα το ίδιο το κράτος φρόντιζε να του δείχνει ότι πιβραβεύει το άνομο κ ανήθικο αντί του νόμιμου κ ηθικού....ε! ! Τότε αυτό το παιδί θα γίνει κ καιροσκόπος κ ευκαιριατζής κλπ κλπ...ο Έλληνας είναι προδωμένος απ' τις κυβερνήσεις του κ Αποίμαντος...κ δυστυχώς προ πάντων τον πρόδωσε η ίδια η Εκκλησία που πρεσβεύει χρυσό κ όχι Χριστό...
Κ τόσο που κρατάει με τέτοιους ηγέτες πολιτικούς κ εκκλησιαστικούς ΗΡΩΑΣ είναι....

ἐμπεσῶν εἰς λάκκον τις είπε...

Ο Έλληνας Ρωμηός, νομίζω,
έβαζε πάνω απ'ολα

την Πίστη του
και τούς αδερφούς του,
ειχε δηλαδή φ ι λ ό τ ι μ ο

...

ο Βαυαροθρεμένος Έλληνας,
έμαθε να βάζει
με το κύλισμα τού χρόνου,

π α ρ α δ ι ν ο μ ε ν ο ς
στα... "καινουρια δεδομένα"...

σιγά σιγά,
καινούριες "αξίες"
στο θρόνο τής καρδιας του

παραμερίζοντας όλο και πιό
πολύ, τον Ζωντανό Θεό τών
Πατέρων του,

προσδοκώντας να γίνει ένα...
"μεγάλο εθνος" σαν αυτά των...
"φιλων" του και..."προστατών" του
που αρπάζουν τα μικρότερα
από το λαιμό...
ή... από την αμασχάλη

και τα αρμέγουν... το κατα δυναμην!

...

Ευτυχώς, δεν τα κατάφερε
κι έτσι τώρα, δύναται ακόμη

μετανοών το κατά δύναμιν
κι έχοντας ξεπληρώσει...ίσως
κάποια...γραμμάτια

να ξαναγίνει

ε λ έ ω ... Θ ε ο ύ ...

πάλι

το φώς της οικουμένης ... !

Unknown είπε...

Κ ποιες είναι οι λύσεις που προτείνονται? Να πετάμε στην θάλασσα τους λαθρομετανάστες? Με τους αλβανούς κ λοιπούς Βαλκάνιους που κ αυτοί λαθραίων είναι οι πιο πολύ από την δεκαετία του 90 άσε που τα παιδιά τους κ τα εγγόνια νομιμοποίηση καν κ φυσικά ούτε φόρους πληρώνουν τι θα γίνει? Η μήπως επειδή είναι λευκοί δεν μας πειράζει που κ πάλι οι μισοί είτε μουσουλμάνοι είτε καθολικοί η ότι άλλο είναι, αλλά κ ορθόδοξοι να είναι την χώρα τους αγαπούν πρώτα κ είναι 40 χρόνια εδώ. Κ βέβαια είναι κ ιρακινό κ φιλιππινεζοι κ ένα σωρό άλλες φυλές που φυσικά δεν κοιτούν την Ελλάδα. Τι τους κάνουμε όλους αυτούς? Αν γίνουν χριστιανοί κ πάρουν το καλό παράδειγμα σπο μας φθάνει για να μην καταπαντουνται τα συμφέροντα των Ελλήνων η όχι? Αλλα κ πάλι τίνος παράδειγμα νσ δούνε από Έλληνες που έχουμε γίνει γιαλαντζι χριστιανοι κ δεν μιλάω για τους δηλωμένους άθεους αρισυεροφρονες κ λοιπούς αλλά για τον μέσο Έλληνα που θυμάται την εκκλησία για κάνα μνημόσυνο ενώ βρίζει τους παπάδες κ ανάβει που κ που ένα καντήλι στο σπίτι αν υπάρχει κ ξεμπερδευει.
Κ αντε κ σηκωθεί ο μέσος Έλληνας από τον καναπέ κ αφήσει το φρεντο, τι τότε? Αντε κ να πάει να πολεμήσει κ να σφάξει 5 Τούρκους τι τότε? Το όφελος μας ως χριστιανοι πρώτα από όλα είναι ποιο να πάρουμε την Πόλη κ τις παλιές πατρίδες κ εντάξει σωθήκαμε!? Η να στοχεύουμε στην ουράνια πολιτεία κ προσεύχομαι να διαδοθεί η ορθόδοξια σε όλη την οικουμενη. Χαιρόμαστε που ξεχωρίζει η ήρα από το σιτάρι γιατί νομίζουμε ότι θα τύχουν στο σιτάρι αλλά ο ρόλος του σιταριού δεν είναι εύκολος όπως νομίζουμε.

Πρώτα πρέπει να γίνουμε χριστιανοι κ αν είναι προς το συμφέρον νσ ξαναγίνουμε έθνος