Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου 2021

ΠΕΡΙΓΡΑΦΩ ΚΑΙ ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ.


Η ΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΒΛΑΚΕΙΑΣ. Ο ΒΛΑΚΑΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ ΤΙΣ ΛΕΞΕΙΣ ΣΑΝ ΕΝΝΟΙΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟΥ ΣΑΝ ΙΔΕΑ. 
 
ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΠΡΟΟΔΟΣ ΚΑΙ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΗΣ ΒΛΑΚΕΙΑΣ Η ΟΠΟΙΑ ΚΥΡΙΑΡΧΕΙ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΕΛΛΗΝΕΣ. 
 
Ο ΒΛΑΚΑΣ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΙ ΝΟΜΙΖΟΝΤΑΣ ΠΩΣ ΣΩΖΕΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΦΕΛΛΟΣ ΚΑΙ ΖΕΙ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟΣ ΕΙΣ ΤΟΝ ΑΦΡΟΝ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ.
 
 
 «Οι αλλαγές θα εγκαθιδρύσουν μια νέα παγκοσμιοποίηση, την ψηφιακή»

Για έναν «καινούργιο, θαυμαστό, κόσμο», στα πλαίσια μια «νέας παγκοσμιοποίησης» μίλησε ο Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμος, προϊδεάζοντας μας για την «Μεγάλη Επανεκκίνηση» της οποίας μέγας οπαδός είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμος την Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου, συμμετείχε στην Στρογγυλή Τράπεζα, που διοργάνωσε η Ακαδημία Θεολογικών Σπουδών Βόλου, με θέμα «Εμείς και οι άλλοι: Δεδομένα και προοπτικές για τον Ελληνισμό και την Ορθοδοξία» στο πλαίσιο της δράσης της Επιτροπής Forum «Η Ελλάδα το 2040», σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας και υποστήριξε μεταξύ άλλων πως «θα συμμετάσχουμε στον θαυμαστό καινούριο κόσμο, οποίος θα είναι ψηφιακός».

«Οι αλλαγές που γίνονται θα εγκαθιδρύσουν μια νέα παγκοσμιοποίηση, την ψηφιακή», συνέχισε ο Μητροπολίτης και υπογράμμισε πως η κοινωνία μας εισάγεται στην τεχνητή νοημοσύνη, τους αλγόριθμους, την βιοτεχνολογία και την γενετική μηχανική.

«Η έννοια του υπερανθρωπισμού, δηλαδή της αναβαθμίσεως του ανθρώπου, έχει ήδη καταγράψει τέσσερις εφαρμογές: 1. Την σωματική αναβάθμιση, 2. Την συναισθηματική αναβάθμιση, 3. Την διανοητική αναβάθμιση, 4. Την ηθική αναβάθμιση.

Η νέα θρησκεία των δεδομένων είναι ήδη πραγματικότητα πολύ πριν το 2040 και θα είναι εφικτό μέχρι τότε το να χακάρονται οι άνθρωποι και οι αλγόριθμοι να μας μαθαίνουν, πριν εμείς κατανοήσουμε τον εαυτό μας», τόνισε ο Μητροπολίτης.

Εν συνεχεία, έκανε λόγο για διακινδύνευση της παγκόσμιας διακυβέρνησης λόγω της σύγκρουσης Μεγάλων Δυνάμεων και προσέθεσε πω η Ελλάδα σε αυτή την νέα πραγματικότητα θα έχει ελάχιστες έως μηδενικές πιθανότητες να αναπτύξει αυτόνομη πολιτική και ως εκ τούτου οφείλει να συνεργαστεί.

«Θα αλλάξει ο πολιτικός και ο πολιτισμικός χάρτης του πλανήτη. Το αδιέξοδο Κράτους και πολίτη, το οποίο ζούμε τώρα με τους εμβολιασμούς, θα ενταθεί κι άλλο. Οι παλιές συνωμοσιολογίες θεωρίες θα μουδιάσουν τον πληθυσμό και ολοένα θα επιτείνονται από τα φυσικά αποτελέσματα της κλιματικής αλλαγής μαζί με την προφητική καταστροφολογία. Η μεταναστευτική κρίση θα απειλήσει ακόμα περισσότερο την παραδοσιακή ανασυγκρότηση της χώρα μας», καταλήγει.

Να υπενθυμίσουμε πως είναι ο Μητροπολίτης που είχα αναφερθεί στους παράνομους μετανάστες και είχε πει: «Θα τους αγκαλιάσουμε, θα πάρουν για νύφες τα παιδιά μας».

 πηγή

Ερώτηση.:
Είναι ορθόδοξος ιεράρχης αυτός ο άνθρωπος ή εκπρόσωπος και υμνητής της Μεγάλη Επανεκκίνησης ;
Θα βρεθεί κάποιος να τον βάλει στη θέση του;
 
υ.σ.Μοιάζει σαν να εκπληρώθηκε μια προφητεία που ειπώθηκε το 2011 από το Γέροντα Βασίλειο τον Καυσοκαλυβίτη.
 

 

διαβάστε επίσης :Η ΔΙΟΡΑΤΙΚΗ ΜΟΡΦΗ ΤΟΥ ΓΕΡΟΝΤΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΚΑΥΣΟΚΑΛΥΒΙΤΟΥ

13 σχόλια:

ΔΗΜΗΤΡΗΣ Κ. είπε...

Ο δήθεν υπεράνθρωπος νοεί τον εαυτό του ασύμφωνα προς τον θεϊκό Νόμο γι’ αυτό θα δυστυχεί μέχρι κάποτε όταν έρθει στα σύγκαλά του να πει Θεέ μου τι έκανα ... Εσύ άσοφε παπά σηκώθηκες μόλις σε χάιδεψαν ...Σκέφτομαι το Γερμανό Καραβαγγέλη..... πού να ζούσε να δεί ότι σε μιά άλλη ακριτική μητρόπολη της Ελλάδας υπάρχουν τέτοιοι "ορθόδοξοι" μητροπολίτες έτοιμοι από καιρό να παραδοθούν στα κελεύσματα της νέας τάξης και να μετατρέψουν την χώρα μας σε χώρο.

Ανώνυμος είπε...

Κατα κλαους σβαμπ το αναγνωσμα



Τσιπάκια στον εγκέφαλο και κάτω από το δέρμα! Ο «μέντορας» του πρωθυπουργού σε μία «ιστορική» παραδοχή, vid


http://oimaskespeftoun.blogspot.com/2021/05/vid.html?m=1

Ανώνυμος είπε...

Μπερδεψε το great reset με το ευγγελιο

Ανώνυμος είπε...

Οι άσχετοι με επιστήμη-τεχνολογία λένε τα όμορφα τα λόγια τα μεγάλα, πχ το 1950 λέγανε θα έχουμε μια κατσαρόλα με ουράνιο που θα δίνει ηλεκτρικό ρεύμα στο σπίτι για 100 χρόνια.

Ψηφιακή κυβέρνηση και συγκέντρωση δεδομένων -> αυτό αφορά μόνο όσους ζουν στις πόλεις και χρησιμοποιούν ηλεκτρονικές συσκευές, αυτή η τεχνολογία δεν θα σου δώσει ούτε ψωμί, ούτε νερό, αλλά μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να σε τιμωρήσει στερώντας σου ψηφιακές υπηρεσίες, έλεγχο μετακίνησης που λειτουργεί μόνο αν έχει κινητό τηλέφωνο, κτλ.
Συναισθηματική αναβάθμιση -> πρώτη φορά το ακούω, αλλά γνωρίζω ότι οι ψυχολόγοι(ιδιαίτεροι οι καλοί) δυσκολεύονται να παντρευτούν και να διατηρήσουν οικογένεια από τις πολλές "αναβαθμίσεις"
Τεχνητή νοημοσύνη -> η τεχνολογία του περίπου, δεν μπορεί να ξεχωρίσει τον σκύλο από ένα άνθρωπο ντυμένο σκύλο, δεν ξεχωρίζει το πρόσωπο σου από μια φωτογραφία με το πρόσωπο σου ή από την φωτογραφία του αδερφού σου που έχει τα ίδια χαρακτηριστικά, όταν μαθαίνει κάτι μετά δεν το ξεμαθαίνει, δεν μπορεί να προβλέψει το μέλλον αλλά θεωρεί ότι συνέβη στο παρελθόν θα συμβεί και στο μέλλον, F-35 και τεχνητή νοημοσύνη, πανάκριβο και προβληματικό. Χωρίς την ΤΝ οι φοιτητές έπρεπε να μάθουν ένα σωρό μαθηματικά για να κάνουν κάτι στην επιστήμη τους, με την ΤΝ μαθαίνουν λιγότερα και κατανοούν λιγότερα!
Γενετικά τροποποιημένα τρόφιμα -> εφαρμόστηκε στην Ινδία γιατί δεν χρειαζόταν να χρησιμοποιούν φυτοφάρμακα, μετά εμφανίστηκε ένα σκουλήκι που τρώει τα γενετικά τροποποιημένα και αναγκάστηκαν να αγοράζουν και ακριβούς σούπερ σπόρους που απαλλάσσουν από φυτοφάρμακα και φυτοφάρμακα για τους σούπερ σπόρους από την ίδια εταιρία
Αφγανιστάν -> οι ξυπόλητοι με τις αρχαία όπλα κυνήγησαν την ανώτερη ψηφιακή υπέρ τεχνολογία της δυνατότερης χώρας στον κόσμο και κατάφεραν να γυρίσουν το αφγανιστάν 1400 χρόνια πίσω. Κοινωνική πρόοδος!!!

Οπότε τα νέα θαυμαστά πράγματα έχουν δύναμη και εξουσία μόνο σε όσους τα προσκυνάνε. Ο Θεός μας παρέχει ότι χρειαζόμαστε και όχι η εργασία ΜΑΣ με την δύναμή ΜΑΣ και τον κόπο ΜΑΣ. Πριν 30-40 χρόνια στην Ελλάδα οι πιστοί αγράμματοι χριστιανοί(συνήθως αγρότες) κατάφεραν να κάνουν οικογένειες, να μεγαλώσουν πολλά παιδιά, να τα σπουδάσουν τα παιδιά και να τους αγοράσουν και σπίτι. Σήμερα οι μορφωμένοι άθεοι δεν μπορούν να κάνουν οικογένεια, δεν μπορούν να κάνουν παιδιά, δεν έχουν χρήματα να τα σπουδάσουν γιατί δεν έχουν εργασία, αλλά και να έχουν δεν τους φτάνουν τα χρήματα, ενώ συμβαίνουν συνέχεια "αναποδιές" που καταστρέφουν κάθε επιχειρηματική δραστηριότητα χωρίς να παίρνει κάτι άλλο την θέση της, πχ πολυεθνικές.

Ανώνυμος είπε...

Σε αυτόν το "θαυμαστό καινούριο κόσμο", όπως και σε όλους τους άλλους κόσμους, η Εκκλησία μας έναν και μόνο ρόλο δύναται να παίξει: να κηρύξει Χριστόν Εσταυρωμένον, Αναστάντα, μεθ' ημών Ώντα έως της Συντελείας των Αιώνων, και πάλιν Ερχόμενον μετά Δόξης.

Αλλά αυτά τα απλά πράγματα, στην Ακαδημία Θολολογικών Σπουδών Κώλου, είναι δυνατόν να βρεθεί άνθρωπος εκεί που να τα πει αυτά; Μόνη ελπίδα εκεί μέσα είναι να μιλήσει και να τα πει ο σκύλος του Νάτσο, ως άλλη γαϊδούρα του Βαλαάμ.

Ανώνυμος είπε...

Ξέρετε τι έχω διαπιστώσει;
Όσοι κάποτε αντιδρούσαν από τους ρασοφόρους για όλο αυτό το στημένο σκηνικό με πρωτοπόρο τον Πατριάρχη και τα τσιράκια του σαν αυτόν τον Βλάκα που μιλά στο βίντεο, τότε τους είχαν βαφτίσει ζηλωτές, τώρα είναι Ομολογητές.

ΑΓΡΑΦΑ είπε...

πέραν τοῦ βαθέως πνευματικοῦ λόγου τοῦ ποιμένος (αἰπόλου κατ'ἀκρίβειαν) περὶ τῶν μελλουμένων, ποὺ τ' ἀναγνωρίζει ὥς ἤδη ἀφεύκτως κατισχύοντα, πολὺ μᾶς ἐφώτισε ἡ ἐκκλησιολογική του ἀνάλυση (ἀπὸ τὸ 6:12 κι ἐντεῦθεν), ὅπου μάθαμε ἐπιτέλους τί ἐστι ἐκκλησία καὶ ποία ἡ θέση της στὸν κόσμο καὶ τὴν ἱστορία: ἡ ἐκκλησία θεωρεῖται ὥς ὑποσύνολο τῆς "4ης βιομηχανικῆς ἐπανάστασης".

κάθε σχόλιο περιττό, πλέον. τὸ Ἅγιο Πνεῦμα ἀπέπτα. οὐκ ἐστι χρεία Αὐτοῦ στὸν ψηφιακὸ κόσμο. (τιμιώτερον νὰ ἀπεκδύετο τὸ ἐγκόλπιον πρὶν τὸ λαμπρὸν αὐτὸ κήρυγμα.)

τὴν εὐχή του νἄχουμε... (κι ἀπ' ἀλάργα μάστορα)

Ανώνυμος είπε...

Ρε τρελέ ,βραδιάτικα νευριάστηκαν τα νεύρα μου, ρε η παράνοια έχει χτυπήσει κόκκινο, ποιος είναι αυτός; από που ήρθε; Μάλλον απευθείας από την πενταρχία του Σκότους, του τα’χουν γράψει και σε χαρτί να τα πει καλά ,μην του ξεφύγει τίποτα, το αλάτι που ειρωνικά λέει... του χρειάζεται, πρώτα βρεμένη σανίδα και μετά αλάτι. ΑΝΑΞΙΟΣ.-

GeorGRE είπε...


Συγγνώμη σεβασμιώτατε.
Για τον Χριστό πότε
θα μιλήσετε;;;

Δεν σας βγαίνει;;;

ἐμπεσῶν εἰς λάκκον τις είπε...

Οι... χωρίς μέτρο...
σπουδές...
για τις σπουδές...

και... την...τάχα
κοινωνική άνοδο...


έφεραν το... λίτλ ρησετ
που ακόμη δεν χωνέψαμε
καλά καλά...

και το οποίο, εξαφάνισε
τον πιο ισορροπημένο
αν και..."δύσκολο"
"παλιό" κόσμο...

και γέννησε όλες αυτές
τίς ευκολίες
που κάναν την ζωή μας
...δύσκολη
...κι αγχώδη...

Και τότε... μονόδρομος
ήταν...

...μονόδρομος...

επειδή
τον αγκαλιάσαμε...
τον λατρέψαμε...
τού παραδοθήκαμε
ολόψυχα...

βγάζοντας από την ζωή μας τον Θεό...
ώς...σπατάλη χρόνου...

χρόνου...που ήτανε λέει
...

χρήμα...!

...

Αργύρης μυλωνας είπε...

Αφού αποκήρυξαν τον Κύριο τους πρέπει κάτι άλλο να κηρύττουν οι μητροπολίτες. Ε αυτός διάλεξε την τεχνητή νοημοσύνη, τα τεχνητά αισθήματα, σωματική βελτίωση, τα ηλεκτρονικά γκατζετακια, για να είναι in με την εποχή.
Τόσο πνεύματικός άνθρωπος τρομάρα του

ΑΝΑΤΟΛΙΟΣ είπε...

Ο χειρότερος και προκλητικότερος όλων! Το ποίμνιο τον έχει πάρει χαμπάρι.

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ 8:13, συναισθηματική αναβάθμιση, όπως και αυτή η διανοητική αναβάθμιση πώς το λέει, νομίζω αναφέρονται σε τεχνολογίες που είτε θα επεμβαίνουν στο DNA για να μας κάνουν πιο έξυπνους (ή δυνατούς, δεν ξέρω, πιο ικανούς σε κάποιο τομέα), είτε θα στέλνουν στον εγκέφαλο κατάλληλα σήματα μέσω εμφυτευμάτων (υπό τον έλεγχο ποιού; του "αγαθού κράτους" ίσως) που θα μας κάνουν να αισθανόμαστε (υποτίθεται) χαρούμενοι ανεξαρτήτως εξωτερικών συνθηκών (τεχνολογικό μαστούρωμα, δηλαδή). Δεν έχω ιδέα κατά πόσο αυτά είναι εφικτά ή θα γίνουν εφικτά στο μέλλον. Πριν καμιά 20ριά χρόνια που είχα επαγγελματική σχέση με την τεχνολογία και τις εξελίξεις της, υπήρχε ένας καθηγητής στην Αγγλία που είχε εμφυτεύσει στο χέρι του, στην περιοχή του καρπού μια πλακετίτσα (δεν το έλεγες και τσιπάκι) που επικοινωνούσε με το νευρικό σύστημα και διάβαζε τα σήματα που έστελναν τα νεύρα (διάβαζε, αλλά δεν έστελνε, παρατηρούσε, αλλά δεν ήλεγχε, τουλάχιστον τότε, και φυσικά πάντα με το ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ). Οι υπόλοιποι τον θεωρούσαν παλαβό. Δεν έχω ιδέα αν ήταν ο μόνος, ούτε πού έχει φτάσει η σχετική έρευνα.

Δεν έχω αμφιβολία ότι ακόμα κι αν αρχίσουν να κάνουν τέτοια, θα πέσει πολύ απάτη, πολύ ψέμα, πολλές υποσχέσεις που δε θα πραγματοποιηθούν αλλά θα κουκουλωθούν, και βέβαια και το ανθρώπινο σώμα το ίδιο θα αντιδράσει, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, θες με καρκίνους, θες με ανακοπές, θες με ό,τι άλλο φρικτό. Συμφωνώ μ' αυτά που λες, και προσθέτω καλά θα κάνουμε εμείς όταν αρχίσουν να εφαρμόζονται τέτοια να είμαστε κάπου μακριά και να έχουμε τελείως άλλους τρόπους ζωής. Ίσως αυτή θα είναι η Έρημος των Εσχάτων χρόνων, ποιος ξέρει.

Και επίσης, ο ΑΓΡΑΦΑ... έγραψε :).