Παρασκευή 20 Αυγούστου 2021

Συζήτηση με ένα γέροντα στο Άγιο Όρος

Άγιο Όρος: Πώς πήρε το όνομά του, τα πρώτα ίχνη μοναστικής ζωής και σε  ποιους ανήκει η μεγάλη περιουσία του
- Γέροντα είδες τι έγινε με τις φωτιές;
- Είδα παιδάκι μου, σκοτείνιασε ο ουρανός, μόνο η πίστη μας έμεινε αλώβητη. Μέσα στην κόλαση της φωτιάς και του όλεθρου , ασβεστωμένα εκκλησάκια έμειναν ανέπαφα, χωρίς ίχνος μαυρίλας και καπνού. Σημάδι από τον Θεό είναι. Δείχνει ότι μέσα στην καταστροφή που έρχεται μόνο με την πίστη θα σώζεσαι.
 
- Τι καταστροφή έρχεται, τι εννοείς;
- Δεν είμαι προφήτης παιδάκι μου. Υπάρχουν όμως και πνευματικοί κανόνες. Βγάλαμε το Χριστό από την ζωή μας. Αντί να γίνουν λιτανείες με την εικόνα της Παναγίας στην Ορθόδοξη Ελλάδα, εμείς περιφέραμε την Αμάλ. Για αυτό θα κάνει στην άκρη ο Χριστός μας για να περάσει ο Αλλάχ. Ο Χριστός τραβάει πίσω την μακροθυμία του για να εφαρμοστεί η δικαιοσύνη.
 
- Τι εννοείς γέροντα; Ένας φωτισμένος παππούλης πριν δέκα χρόνια μου είπε ότι θα δούμε τζιχαδιστές να σφάζουν σε πόλεις της Ελλάδας. Λές να είναι τώρα ;
- Φοβάμαι, τρέμω ότι θα πληρώσουμε πολύ ακριβά τον νόμο της διαστροφής που εργαστήκαμε. Μόνο η μετάνοια καταργεί η μεταθέτει το σχέδιο του Θεού. Θα είμαστε μόνοι μας μέχρι να φωνάξουμε τον Σωτήρα Χριστό που καρτερικά θα μας περιμένει. Είδες στο Προκόπι της Εύβοιας τι έγινε;
- Είδα γέροντα.
- Μόλις έγινε λιτανεία με τις εικόνες ξεκίνησε να βρέχει. Φωνάξανε την Παναγία και τους Αγίους που περιμένανε να βοηθήσουν και στο Προκόπι είδανε προκοπή.
- Γέροντα υπάρχει περιορισμός και καταπάτηση των ελευθεριών των ανθρώπων. Δημοκρατία είναι αυτή;
- Οι άρχοντες του κόσμου τούτου ονειρεύονται τη Μεγάλη επανεκκίνηση ( Great reset). Η Παναγία όμως και οι Άγιοι κλαίνε συνεχώς. Δείτε εικόνες σε όλη την Ελλάδα , δακρύζουν. Μακάρι για τα παιδάκια όλου του κόσμου ,που δεν φταίνε, ο Θεός να κάνει την δική του Μεγάλη επανεκκίνηση.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ιερ. 5,15 Ιδού, εγώ θα φέρω από μακράν έθνος, ω ισραηλιτικέ λαέ, λέγει Κυριος. Εθνος του οποίου δεν έχετε ακούσει και δεν γνωρίζετε την γλώσσαν του.



Ιερ. 5,16 Είναι λαός ισχυρός και θα φάγουν τον θερισμόν σας



Ιερ. 5,17 και τον άρτον σας. Θα καταφάγουν στον πόλεμον τους υιούς και τας θυγατέρας σας. Θα καταβροχθίσουν τα πρόβατά σας και τα μοσχάρια σας. Αυτοί θα τρυγήσουν και θα φάγουν τους αμπελώνας σας και τους συκεώνας σας και τους ελαιώνας σας. Θα αλωνίσουν και θα κονιορτοποιήσουν τας οχυράς πόλεις σας, επί των οποίων σεις είχατε στηρίξει την πεποίθησιν σας. Θα σας φονεύσουν δια ρομφαίας

Ανώνυμος είπε...

Αμ. 4,7 Δια τούτο εγώ εκράτησα και απεμάκρυνα την βροχήν από την χώραν σας τρεις μήνας προ του τρυγητού. Θα στείλω βροχήν εις την μίαν πόλιν και εις την άλλην δεν θα στείλω. Ο ενας τόπος θα βρέχεται και ο άλλος τόπος, που δεν θα βρέχεται, θα μείνη εντελώς ξηρός

Αμ. 4,8 Οι κάτοικοι δύο και τριών πόλεων θα συγκεντρωθούν εις μίαν πόλιν, δια να πίουν ύδωρ και δεν θα χορτάσουν. Και παρ' όλην την τιμωρίαν αυτήν δεν επεστρέψατε εν μετάνοία προς εμέ, λέγει ο Κυριος.



Αμ. 4,9 Εκτύπησα με καυστικόν άνεμον και με κιτρίνισμα τα σιτηρά σας. Σεις επληθύνατε τους κήπους σας, τα αμπέλια σας, τα περιβόλια μέ τις συκιές και τους ελαιώνας σας, αλλά όλα αυτά τα κατέφαγεν η κάμπη. Και όμως ούτε τότε δεν επεστρέψατε εν μετανοία προς εμέ, λέγει ο Κυριος.


Αμ. 4,11 Σας εξωλόθρευσα, όπως εγώ ο Θεός εξολόθρευσα τα Σοδομα και τα Γομορρα. Εγίνατε ωσάν δαυλί, που απεσπάσθη από το πυρ και καπνίζει. Και παρ' όλον τούτο δεν επεστρέψατε προς εμέ εν μετανοία, λέγει ο Κυριος.


Αμ. 4,12 Δια την πώρωσιν της καρδίας σας, ω Ισραηλίται, τέτοιες τιμωρίες θα αποστείλω εναντίον σας. Και όταν θα επέρχωνται αλλεπάλληλοι αι τιμωρίαι εναντίον σου, ετοιμάσου, Ισραηλιτικέ λαέ, να επικαλεσθής Κυριον τον Θεόν σου.

ἐμπεσῶν εἰς λάκκον τις είπε...

Τα σύγχρονα οχυρά...

μιράζ
και ραφάλ
και εφ-16

στα οποία στηρίζουμε
την πεποίθησή μας

μιά σκέτη παράνοια...

Ξεχάσαμε πώς στά Φώκλαντς,
οι κατασκευαστές τών Μιράζ

"πούλησαν"
τούς κωδικούς ασφαλείως
τών ηλεκτρονικών τους συστημάτων

στούς Βρετανούς

με αποτέλεσμα,
οι Αργεντίνοι πιλότοι να βρίσκονται
στο έλεος τών εχθρών τους...!

Στο έλεος λοιπόν τών
δήθεν...συμμάχων

και τών ισχυρών τής γής
που ελέγχουν το παιγνίδι...και
που εύκολα αλλάζουν διαθέσεις...
κατά τα συμφέροντά τους...

ή... στό Μ έ γ α Έ λ ε ο ς
τού Θ ε ο ύ...;



Ανώνυμος είπε...

Μεγάλη επανεκκίνηση ο Θεός θα κάνει μια και καλή.