Σάββατο 17 Ιουλίου 2021

“ΤΟ ΚΛΟΥΒΙ ΜΕ ΤΙΣ ΤΡΕΛΕΣ ΑΝΟΙΞΕ”

ΙΕΡΑΡΧΕΣ ΚΑΙ ΙΕΡΕΙΣ ΤΑ ΒΑΖΟΥΝ ΜΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ – ΤΟΥΣ ΒΡΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΖΗΤΟΥΝ ΤΑ ΡΕΣΤΑ ΑΚΟΛΟΥΘΩΝΤΑΣ ΤΙΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

εκκλησια-καμπανα-πασχα-χριστουγεννα

Ο παλάβρας Δωδώνης Συνετός αποκαλεί τους Έλληνες παλαβούς. Ο Μεσσηνίας ζητά να γίνονται  ιατρικές πράξεις δίχως καμιά συναίνεση στους «αμαρτωλούς», ενώ ο Αλεξανδρουπόλεως θέτει θέμα πρόσβασης των ασθενών στις ΜΕΘ που οι ίδιοι συντηρούν. Ο δικομανής Ναυπάκτου προσκυνά τ’ αφεντικά του τα οποία δεν είναι άλλα από τα πανέμορφα ευρώ, ο Ιλίου μιλά για εμβόλια ευλογίες και εσχάτως ο Διδυμοτείχου ζητά την απόλυση των μη πειθαρχούντων στα ιατρικά πειράματα.

Είναι απορίας άξιο πως ο Λαός ανέχεται ακόμα αυτά τα σκουπίδια, που βάλθηκαν να ξεριζώσουν οτιδήποτε Χριστιανικό κι Ελληνικό από τη συνείδηση του Λαού και συγχρόνως καταφέρονται με τις χειρότερες εκφράσεις εναντίον του.

μακελιό

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ο αμετανόητος ανθρωποκτόνος και κακούργος σατανάς, θα κάνει ό,τι χρειάζεται, κατά παραχώρηση του Θεού.
Αυτά που γίνονται τους τελευταίους μήνες, με την πρόφαση του κορωναϊού, είναι ΜΟΝΟ η ΑΡΧΗ του διωγμού εναντίον του πληρώματος της Εκκλησίας.
Ας ενδυναμωθούμε εγκαίρως, μέσα από την Θεόπνευστη Αγία Γραφή και μέσα από τους Αγίους της Εκκλησίας.

Ανώνυμος είπε...

Τι να πεις...
https://www.youtube.com/watch?v=5tyxosQPswc

GeorGRE είπε...


Το πιο άχρηστο ερώτημα:

Ταπεινέ άγιε Δωδώνης, ποιά
είναι η δική σας γνώμη για
το Κολυμπάρι και το Ουκρανικό;;;

πω, πω... δύσκολο να το βρούμε...
αλλά και "σκασίλα" μας...


Γρηγορης Αυξεντιου είπε...

Ντροπή στους Έλληνες ιεράρχες που μας πιέζουν να εμβολιαστουμε.

Γεωργός... είπε...

Αν δεν ορθοτομεισουμε δεν θα ορθοποδησουμε..
Το ένα σκέλος είναι ορθό δογμα το άλλο τα έργα μας να συμφωνουν με τις εντολές του ΚΗΙΧ
Ομολογια=σωτηρία ψυχής. Μου

Ανώνυμος είπε...

καλά τώρα...
μη τους λες και σκουπίδια...
έχουμε κι εμείς ως πιστοί τις ευθύνες μας...
όταν ''εκλέγονται'' σε κάθε επαρχία οι εκλεκτοί του εκάστοτε αρχιεπισκόπου τι κάνουμε εμείς;
παραστήκαμε στην μονή Πετράκη; γράψαμε έστω ένα πανό με τους αξίους της επαρχίας που γνωρίζουμε; κινητοποιήσαμε κοινοτικούς και δημοτικούς άρχοντες; στείλαμε επιστολές με υπογραφές γι' αυτόν που ζητάμε για Ποιμένα μας;

Μήπως με το ''δε βαριέσαι'' τους αφήσαμε να κάνουν το παιχνίδι τους;
Έχουμε κι εμείς, ως πιστός λαός, ευθύνη για την κατάντια της επιλογής τέτοιων ανθρώπων στο υψηλό αξίωμα του Επισκόπου.
Έστω και τώρα πάντως ας ενεργοποιηθούμε για να πάρουν το μήνυμα και χάσουν τον ύπνο τους.

Παρατήρησα το εξής: τόσο ο Κηφισίας Κύριλλος όσο και ο Καρπενησίου αναφέρθηκαν στα mail διαμαρτυρίας που λαμβάνουν (με την διαφορετική στάση τους απέναντί στις διαμαρτυρίες αυτές βεβαίως)
Να λοιπόν που όλα, έστω και η παραμικρή ενέργεια σε αυτόν τον αγώνα έχουν την θέση τους.
Μη νομίζετε...Ελέγχονται απο τις διαμαρτυρίες μας, μαζεύονται και το ξανασκέπτονται διότι έχουν κι αυτοί...πολιτικό κόστος...και κάποιοι ζώσα συνείδηση ακόμη.

Τι κερδίζει δηλαδή ο Κηφησίας να υποστηρίζει τον Κούλη και τα εμβόλια; Στην επόμενη φάση που δεν θα υπάρχει Κούλης και πίεση για τα εμβόλια θα... τρώει ζαρζαβατικά απο τους πιστούς. Και το ξέρει...
Δεν μπορεί να είναι τόσο κοντόφθαλμος...
Άρα τσούζουν απο τώρα οι διαμαρτυρίες μας και η στάση μας και οι σώφρονες ενέργειες/διαμαρτυρίες μας προς συνετισμό τους.

Αν πραγματικά επικαλούμαστε την δημοκρατία και τα δικαιωματά μας πρέπει να είμαστε ενεργοποιημένοι σε αυτά που μάς πονούν και να έχουμε θέση και ρόλο έστω κι αν κάποιοι τον περιφρονούν. Θα έλθει στιγμή που θα καταξιωθεί ο μικρός μας αγώνας.

Ανώνυμος είπε...

ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΙΕΡΕΜΙΑΣ. Κεφ, 23 στ, 1,2.
Κείμενον.
Ω οι ποιμένες οι διασκορπίζοντες και απολλύοντες τα πρόβατα της νομής μου,2 διά τούτο τάδε λέγει Κύριος επί τους ποιμένοντας τον λαόν μου υμείς διεσκορπίσατε τα πρόβατά μου και εξώσατε αυτά και ουκ επεσκέψασθε αυτά, ιδού εγώ εκδικώ εφ’ υμάς κατά τα πονηρά επιτιδεύματα υμών.

Μετάφραση στη δημοτική.
Αλλοίμονο στους ποιμένες, αυτούς που φθείρουν και διασκορπίζουν τα πρόβατα της βοσκής μου! Γι’αυτό έτσι λέγει ο Κύριος ο Θεός, ενάντια στους ποιμένες, που ποιμένουν τον λαόν μου: Εσείς διασκορπίσατε τα πρόβατά μου, και τα αποδιώξατε, και δεν τα επισκεφθήκατε ‘ δέστε, εγώ θα επισκευθώ επάνω σε εσάς την κακίαν των έργων σας, λέγει ο Κύριος.
Σχόλιο.
Το χωρίο αυτό είναι συναγερμός διά τους ποιμένες οι οποίοι ποιμένουν τον λαό του Θεού. Εκείνος αξιόπιστος κατά τις Γραφές , ενημερώνει, προειδοποιεί και εφιστά την ανάλογη προσοχή σε αυτούς που έχουν αναλάβει την ευθύνη του έργου της διαποιμάνσεως του λαού του Θεού. Από την μεριά τους έχουν συνειδητοποιήσει οι ποιμένες [κληρικοί] ότι, έφθειραν, διασκόρπισαν, ή έδιωξαν τα πρόβατα από την μάνδρα της Εκκλησίας; .Αλοίμονο λέγει ο Θεός πάντα σε προσωπική ειδοποίηση στους ποιμένες: Θα ελέγξω την κακίαν των πονηρών έργων σας οπωσδήποτε. Από τα πράγματα και τα γεγονότα φαίνεται πως δεν το πιστεύουν αυτό το χωρίο οι ποιμένες.

Ανώνυμος είπε...

Δεν είναι αρχιερείς είναι γραικύλοι και θα θεριστούν αναλόγως από τον έχοντα το κράτος της ζωής κ του θανάτου. Όταν άνθρωποι που αντί να ορθοτομούν τον λόγο της αληθείας επιλέγουν τα άσπρα που έλεγε ο Άγιος Κοσμάς, μόνο αρχιερείς του Χριστού δεν είναι αλλά αρχιερείς της ανουσιουργίας κ της απύθμενης βλακείας που έχουν στο άρρωστο μυαλό τους. Νομίζοντας ότι την εξουσία την έχουν αυτοί κ όχι ο τριαδικός Θεός. Θα πάνε από κει που πήγαν κ άλλοι. Καλό είναι οι Χριστιανοί να σταματήσετε να ρίχνετε λεφτά στο παγκάρι εντελώς. Κάντε φιλανθρωπία σε ανθρώπους που ξέρετε ότι έχουν ανάγκη, και μην ρίχνετε χρήματα σε παγκάρια επουδενεί. Για το καλό της εκκλησίας σταματήστε τα χρήματα να ξεδιαλύνει η κατάσταση με τους θεομπαιχτες.