Τρίτη 20 Ιουλίου 2021

Το σπήλαιο στην έρημο Χοζεβά στο οποίο κρύφτηκε ο Προφήτης Ηλίας όταν με έναν λόγο του έκλεισε για τριάμιση χρόνια τον ουρανό για να μην δώσει ούτε δρόσο, εξαιτίας της αποστασίας του λαού από τον Θεό.

Βασιλιάδες και στρατεύματα τον κυνηγούσαν για να τον βρουν, ήταν ο μεγάλος καταζητούμενος της εποχής του, αλλά και ο Θεϊκός φόβος και τρόμος. Με έναν μόνο λόγο του έπεφτε φωτιά από τον ουρανό.
" και οι κόρακες έφερον αυτώ άρτους το πρωΐ και κρέας το δειλινό" Παράδοξο γιατί ως γνωστόν οι κόρακες δεν σπλαχνίζονται και δεν ταΐζουν ούτε τους νεοσσούς τους, μόλις εκκολαφθούν τα εγκαταλείπουν και με τις κραυγές τους πηγαίνουν και τους δίνουν τροφή άλλα πουλιά. "Διδόντι τοῖς κτήνεσι τροφὴν αὐτῶν καὶ τοῖς νεοσσοῖς τῶν κοράκων τοῖς ἐπικαλουμένοις Αὐτόν" Ψαλμός146,9.
Πολλά τα μυστήρια στη ζωή του Προφήτη Ηλία και τότε και τώρα. Και το σημαντικότερο είναι Πού βρίσκεται Τώρα αφού δεν εγνώρισε θάνατο και "ανελήφθη εν συσσεισμώ ΩΣ εις τον ουρανόν" όχι "εις τον ουρανόν" όπως ανελήφθη ο Χριστός αλλά "ΩΣ εις τον ουρανόν.
 Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.

 Μπορεί να είναι εικόνα μνημείο και εξωτερικοί χώροι

Δεν υπάρχουν σχόλια: