Δευτέρα 19 Ιουλίου 2021

Κριτήριον ορθής πορείας: «Επόμενοι τοις Αγίοις Πατράσιν»

Ομιλεί ο π.Αρσένιος Βλιαγκόφτης

1 σχόλιο:

ORTHODOXIA ORTHO είπε...

Και εγώ ήθελα να ρωτήσω την επιστήμη για ποιο λόγο υπάρχουν αυτές οι διχαστικές διαστάσεις απόψεων,αλλά και πως κοιμούνται ήσυχοι τα βράδια όταν συνάνθρωποι μας έχουν πάθει τόσα κ τόσα κ πολλοί πέθαναν!

Όπως και να είναι,έχω την γνώμη ότι η Εκκλησία δεν μπορεί να χρησιμοποιηθη ως άλλοθι ,ως μέτοχος σε ένα παγκόσμιο πείραμα,για το οποίο ειπώθηκαν τόσα,όσα είναι αρκετά αύριο να την ενοχοποιήσουν,αλλά να εργάζονται για το καλό του ποιμνίου κ της ανθρωπότητας κ όχι κατοχυρώνοντας πάσαν επιθυμίαν άλογη
,Καταπατώντας όλα όσα μας έχουν παραδωθη κ ακολουθώντας αδιαμαρτύρητα κάτι που οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε άλλες οδούς ξένες προς το Πνεύμα.
Δεν πιστεύω πως είναι ευάρεστον Τω Κυρίω,οι επιδρομές κακοφρονουντων,δημιουργώντας νέες αλώσεις,έτσι ώστε η αλλαγή dna και στα της θρησκείας,να μην έχει εκείνα τα στοιχεία που την χαρακτηρίζουν ως Ορθοδοξία!
Και αυτό πρέπει να το καταλάβουν οι πολλοί,ότι η φωνή Του Λαού στα συλλαλητήρια που έγιναν κ αντιχουσε το μήνυμα " απ' τα κόκκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερα..." Είναι και άγρυπνουσα συνειδησις του Ελληνορθόδοξου στοιχείου.
Ο λαός αυτός έχει περάσει πολλά !
Και η έκφραση της Αποστ.πιστεως κ Παράδοσης,δεν μπορεί να συμβαδίζει με την εξουδενωση,με την απειλή,με την τρομοκρατία,τη σύγχυση ίνα αγαπήσουμε την ερημιά Του Πνεύματος!
Κανένα ψέμα δεν μπορεί να σταθη μέσα στην αλήθεια Ιωαν 7:44))
.-
Ευλογείτε!