Τετάρτη 9 Ιουνίου 2021

Καθηγητής Γ.Ιωαννίδης κατά κυβερνήσεων για τον Covid-19: «Έχουμε πετάξει τα παιδιά στον Kαιάδα»!

Ο καθηγητής επιδημιολογίας στο πανεπιστήμιο του Στάνφορντ, Γιάννης Ιωαννίδης, αναφέρθηκε στην κοινωνία που έχουν δημιουργήσει οι κυβερνήσεις εξαιτίας του κορωνοϊού και στη φοβία του ότι αυτή η κοινωνία θα καταστρέψει τα παιδιά! 

 


Όπως είχε αναφέρει σε παλαιότερη συνέντευξη του ο καθηγητής το μεγάλο θύμα αυτή της πανδημίας είναι τα παιδιά και οι νέοι, καθώς τους επιβάλλονται οριζόντια μέτρα, για να τα «προστατεύσουν» από έναν ιό από τον οποίο δεν κινδυνεύουν. 

Παράλληλα με τα μέτρα υποθηκεύεται το μέλλον τους αφού το χρέος της χώρας εκτινάσσεται σε ύψη. Στην πρόσφατη συνέντευξη που έδωσε ο Γ.Ιωαννίδης στην εκπομπή «Αντιθέσεις» μίλησε για την ψυχολογία των παιδιών εν μέσω πανδημίας, τονίζοντας χαρακτηριστικά πως «έχουμε πετάξει τα παιδιά στον Καιάδα».

Αφού έγινε λόγος για τριπλασιασμό της κατάθλιψης με όλα αυτά τα μέτρα που πάρθηκαν και τώρα ως «πανάκεια» προσφέρεται ένα εμβόλιο ο καθηγητής αναφέρει:

«Είμαστε κοινωνίες τραυματισμένες. Πρέπει να έχουμε ενσυναίσθηση της κατάστασης. Αυτό μας βοηθάει να εξηγήσουμε κάποια από τα φαινόμενα που βλέπουμε στην ατομική συμπεριφορά σε οικογενειακό, φιλικό περιβάλλον κοκ.

Τέτοιες οικογένειες μπορούν να χειραγωγηθούν πιο εύκολα. Δεν έχουν ασπίδα προστασίας.

Όλοι αυτοί οι άνθρωποι γίνονται εξαρτημένοι! Ό,τι μπορεί να τους περιορίσει και να τους ελέγξει τον φόβο θα τους μετατρέψει σε όχλο».

 Για τα παιδιά δήλωσε:

«Βλέπουμε τεράστια ποσοστά παιδιών τα οποία έχουν αυτοκτονικές διαθέσεις. Δεν περνάνε απλά μια δύσκολη εφηβεία, περνάνε μία τραγικά δύσκολη εφηβεία. Παιδιά που μένουνε πίσω στην κοινωνικοποίησή τους. Πολύ φοβάμαι πως τα παιδιά πληρώνουν το μεγαλύτερο τίμημα αυτής της κατάστασης.

Τα παιδιά είναι το μέλλον για κάτι καλύτερο και έχουμε πετάξει πραγματικά τα παιδιά μας στον Καιάδα».

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: