Τετάρτη 9 Ιουνίου 2021

Άλλο μετα-πατερικό μπουμπούκι και αυτό ...ούστ πλανεμένε!


«Υπάρχουν συμβουλές και διδασκαλίες σύγχρονων γερόντων οι οποίες είναι όχι απλά παραπλανητικές αλλά εντελώς λάθος και πέρα για πέρα εξωφρενικές.»

το είπε ο π. Ιωάννης Χρυσαυγής στην διαδικτυακή συνάντηση «Διάσκεψη Κορυφής Χάλκης»! [Halki Summit], Αρχιδιάκονος του Οικουμενικού Πατριαρχείου, θολολογών και συγγραφέας.

 

4 σχόλια:

mike είπε...

Θα συμφωνήσω μαζί του... Βλεπε Ναυπάκτου Ζηζουλα Μεσσηνίας και άλλοι ων ουκ εστίν αριθμός

Ανώνυμος είπε...

Οι τελευταίες πλάνες που μου δίδαξαν (Κονάνος και σια) και τώρα τις κατάλαβα είναι:
1. ξέκοψε από τους δύσκολους ανθρώπους στην ζωή σου. Κάποιοι έγιναν Άγιοι σήμερα γιατί έζησαν μαζί με δύσκολους ανθρώπους, και μερικοί αρρώστησαν και πέθαναν από αυτούς.
2. κόλαση είναι να μην αγαπάς τον Θεό, δεν θα θέλεις να είσαι στον παράδεισο με τον Χριστό και τους Αγίους αν δεν ταιριάζετε. Οπότε η κόλαση παρουσιάζεται ως ψυχολογική κατάσταση, το συμπέρασμα είναι πως μπορεί να νοιώθεις χάλια σε αυτή την ζωή και μετά να πας στην κόλαση και να νοιώθεις και εκεί χάλια, οπότε ποιο είναι το πρόβλημα να κολαστής;
Το πρόβλημα με την κόλαση είναι ότι οι Άγιοι λένε πως είναι και ψυχολογική και ΣΩΜΑΤΙΚΉ, μπορεί κάποιος να έχει συνηθίσει μια ψυχολογική κατάσταση αλλά ο σωματικός πόνος δεν συνηθίζεται. Στην ψυχολογική κόλαση των πλανεμένων μπορείς να αμαρτήσεις με το σώμα, στην κόλαση που δίδαξαν οι Άγιοι καταδικάζονται σε αιώνιο πόνο αυτοί που αμάρτησαν με το σώμα και δεν μετανόησαν.
Το συμπέρασμα είναι πως η μετάνοια συμπεριλαμβάνει το σταματήμα της αμαρτίας στο σώμα με την άσκηση και τον καθαρισμό της καρδιάς με την ευχή ώστε να πετύχουμε την αγάπη προς τον Θεό και συνάνθρωπο, με τους οποίους θα ζήσουμε αιώνια χωρίς λύπη, πόνο και στεναγμό.

Unknown είπε...

Χαριτωμένη ύπαρξη...

Καλλιόπη είπε...

ΚΑΛΑ,ΑΥΤΟΣ,ΞΟΥΡΙΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ !
ΔΕΝ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΠΟΛΥ ΞΟΥΡΙΣΜΑ !