Τρίτη 25 Μαΐου 2021

Στροφή από Fauci – Τώρα θεωρεί πιθανό ο Covid να διέρρευσε από… κάποιο εργαστήριο και ζητεί έρευνα

Dr. Fauci hasn't taken a day off in 14 months fighting Covid pandemic 

O κορυφαίος Αμερικανός επιδημιολόγος μεταβάλλει τη θέση του και ζητεί ανοιχτή έρευνα για την προέλευση του Covid – 19

Ζωηρές αμφιβολίες, πως ο Covid – 19 αναπτύχθηκε φυσικά, εκφράζει τώρα ο κορυφαίος Αμερικανός επιδημιολόγος Anthony Fauci, ο οποίος μεταβάλλει τη θέση του και ζητεί μία ανοιχτή έρευνα για την προέλευση του ιού.

«Δεν είμαι πεπεισμένος γι ‘αυτό (σ.σ φυσική προέλευση του ιού), νομίζω ότι πρέπει να συνεχίσουμε να ερευνούμε τι συνέβη στην Κίνα μέχρι να ανακαλύψουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τι συνέβη», σημείωσε ο Fauci μιλώντας σε εκδήλωση, όπως αναφέρει το Fox News.

«Σίγουρα, οι άνθρωποι που διερεύνησαν την υπόθεση υποστηρίζουν ότι πιθανότατα ο ιός εμφανίστηκε σε ζώα και η μόλυνση πέρασε στον άνθρωπο, αλλά θα μπορούσε να είναι κάτι άλλο, το οποίο πρέπει να ανακαλύψουμε», συνέχισε ο Fauci.
Τάσσομαι κατηγορηματικά υπέρ μίας έρευνας, που θα ανακαλύψει την προέλευση του ιού, υπογράμμισε ο Αμερικανός επιστήμονας.

Το πείραμα

Εξάλλου ο Fauci δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο ο ιός να προήλθε από πείραμα σε εργαστήριο όπως αυτό της Wuhan, όπως φάνηκε από τις απαντήσεις του στη διάρκεια ακρόασης στη Γερουσία.
Οι αξιωματούχοι της κυβέρνησης του Donald Trump και οι Ρεπουμπλικάνοι υποστηρίζουν εδώ και πολύ καιρό ότι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα ο Covid να είναι το αποτέλεσμα διαρροής από το εργαστήριο ιολογίας της Wuhan.

O Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) θεωρεί τη διαρροή από εργαστήριο ως «εξαιρετικά απίθανη», αν και ο επικεφαλής του Tedros Adhanom Ghebreyesus, παραδέχθηκε πως χρειάζεται εκτενέστερη έρευνα για να αποκλειστεί αυτό το ενδεχόμενο.

Ο Λευκός Οίκος από την πλευρά του δεν έχει ακόμη πάρει σαφή θέση, αν και δεν έχει απορρίψει τη θεωρία της διαρροής από εργαστήριο.

Η εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου, Jen Psaki ανέφερε, πως η κυβέρνηση Biden έχει δηλώσει δημόσια και ιδιωτικά ότι η κινεζική κυβέρνηση «δεν ήταν διαφανής από την αρχή».

Τι έλεγε ο Fauci το 2020

Οι δηλώσεις αυτές του Fauci δείχνουν μια εξέλιξη στις πεποιθήσεις του εμπειρογνώμονα σχετικά με την προέλευση του κορωνοϊού σε σχέση με το 2020.
Τον Μάιο του 2020, ο Fauci απέρριπτε σχεδόν κατηγορηματικά τη θεωρία διαρροής από εργαστήριο.

«Αν κοιτάξετε την εξέλιξη του ιού στις νυχτερίδες και τι υπάρχει εκεί έξω, τα επιστημονικά στοιχεία είναι πολύ, πολύ έντονα κλίνουν και προς αυτό: ο ιός δεν θα μπορούσε να είχε τεχνητά ή σκόπιμα διαρρεύσει» έλεγε ο Αμερικανός επιστήμονας, στο National Geographic πριν από έναν χρόνο.

«Σχετικά με τη σταδιακή εξέλιξη με την πάροδο του χρόνου όλα τα στοιχεία δείχνουν έντονα πως ο ιός αναπτύχθηκε στη φύση και στη συνέχεια μεταπήδησε στα ζώα», έλεγε τότε ο Anthony Fauci.

Θυμηθείτε τώρα τι έλεγε πριν ένα χρόνο ο μοναδικός Έλληνας δημοσιογράφος που δεν μασούσε την προπαγάνδα της ελίτ , ο κατά πολλούς σχολιαστές μας  που περιδιαβαίνουν  ιστολόγια , τότε,ήταν   "ψεκασμένος και συνωμοσιολόγος" ...

 Δείτε απόσπασμα από την εκπομπη "Ελεύθερος Σκοπευτής" της 01-03-2020. Τότε παρουσιάσαμε με στοιχεία για τις έρευνες που έκαναν οι Καναδικές μυστικές υπηρεσίες για το αν ο κορωνοϊός παρασκευάστηκε και διέφυγε από το εργαστήριο Ιολογίας της Γουχάν. Δείτε τις αποκαλύψεις που κάναμε με την Μαρία Καρρά για την εμπλοκή συγκεκριμένης γυναίκας στην υπόθεση.

 

Υ.Σ.Να ξεκαθαρίσουμε το γεγονός της εκτίμησης σε θέματα έρευνας στο δημοσιογράφο Γ.Τραγκα. Μας  βοηθάει  όπως και πολλούς σκεπτόμενους πολίτες να εκτιμήσουμε σε πολλά  κοινωνικά  γεγονότα τις σωστές διαστάσεις και να αναδεικνύουμε την πολιτική πονηρία, δεν σημαίνει κατά ανάγκη ότι συμφωνούμε ή υποστηρίζουμε κινήσεις που κάνει ο ίδιος στην πολιτική .Γιαυτο δεν έχουμε άποψη .Αλλο το ενα και άλλο το αλλο .

1 σχόλιο:

ἐμπεσῶν εἰς λάκκον τις είπε...

Ο ...Θείος....όπως και
ο Δαμιανίδης...
ο Θάνος Κοκκαλης...
αλλά και ο πατήρ Βολουδάκης...

ενώ είναι πραγματικά σπουδαίοι
στήν μεταφορά και διάδοση
πολυτιμων πληροφοριών,
πού θα έμεναν αλλιώς κρυμμένες

...αλήθειες...δηλαδή
που θα έμεναν παραχωμένες,
αφού τα πουλημένα κανάλια
τίς θάβουν συστηματικά...

έχουν έναν τρόπο...
να...τσιτώνουν τόν ακροατή...

ενώ... προσωπικά
νομίζω, πώς, μόνο αντιμετωπίζοντας
με ν η φ α λ ι ό τ η τ α
τα πράγματα γύρω μας,

βγαίνοντας έξω, από κ ά θ ε αγέλη

μπορούμε να ζ ή σ ο υ μ ε
π ρ α γ μ μ τ ι κ ά...

εν... όση... α π ο τ α γ ή
του κόσμου,
σε...
ν η φ ά λ ε ι α... ξ ε ν η τ ε ί α

...

Τους παρακολουθώ λοιπόν μέν...
και τους ευχαριστώ...
αλλά...έχοντας πάντα
-κατά το δυνατόν-

το Ν ο ύ μου...!