Τρίτη 11 Μαΐου 2021

Μπορεί να είναι εικόνα κείμενο που λέει "小 Φαντάσου..." 
Φαντάσου να ξυπνούσες μια μέρα και να έπρεπε να πάρεις άδεια για να πας μέχρι τον φούρνο της γειτονιάς σου.
Φαντάσου να ξυπνούσες μια μέρα και να έπρεπε να λογοδοτήσεις γιατί συνάντησες τους φίλους σου, τα αδέρφια και τους γονείς σου.
Φαντάσου να ξυπνούσες μια μέρα και να υπήρχε φίμωση στη σκέψη και τη φωνή σου.
Φαντάσου να ξυπνούσες μια μέρα και να είχαν καταστρατηγηθεί οι θρησκευτικές σου ελευθερίες. Να μην μπορούσες να συμμετέχεις στα Μυστήρια, χωρίς πρώτα να έχεις κάνει εξετάσεις.
Φαντάσου να ξυπνούσες μια μέρα, και να μην μπορούσες να συμμετέχεις σε τίποτα στη δημόσια ζωή χωρίς πιστοποιητικό. Στην αρχή χάρτινο. Εν συνεχεία ψηφιακό. Και αργότερα βιομετρικό. Χάραγμα στο δεξί σου χέρι.
Φαντάσου…
Χριστός Ανέστη.
~ Ελευθεριάδης Γ. Ελευθέριος

 

8 σχόλια:

Χρήστος! είπε...

Φαντάσου μια μέρα να μην ξυπνήσεις και να φύγεις αμετανόητος....

ἐμπεσῶν εἰς λάκκον τις είπε...

Το ...Μαγιάτικο...

"η φαντασία στήν εξουσία..."

αλλοιώς το είχαμε...φανταστεί!

Ανώνυμος είπε...

Να μην επιτρέψει ο Θεός αυτά που μας λέει ο κύριος Ελευθεριάδης να φανταστούμε.

Και να δώσει ο Θεός ένα... κιχ καλύτερα νά 'ναι τα πράματα ενώπιον του Φοβερού Κριτηρίου Του για τον Δον Κιχ, για το χαμόγελο που ζωγράφισε στο πρόσωπό μου, μια νύχτα που κατά τα άλλα ανησυχώ και με τρώνε μαύρες σκέψεις.

GeorGRE είπε...


Φαντάσου μία μέρα
να ξυπνήσεις και να
πεις με την καρδιά σου
"Τα πάντα Χριστώ Τω Θεώ
παραθώμεθα".
Να πετάξεις τον σκάρτο
εαυτό σου,
Να Ζ Ε Ι Σ εν Χριστώ!!!

Φανη Βερροιου είπε...

Δεν χρειαζεται να το φανταστουμε ηδη ξεδιπλωνεται.Οποιος δεν το βλεπει μαλλον προτιμαει να εθελοτυφλει. Μονο η προσευχη και η μετανοια μας χρειαζεται για να μας λυπηθει ο Θεος που τον εχουμε εγκαταλειψει.Κι οπως λεει ο Αγιος Ιουστινος Ποποβιτς παν μετρον Θεος και οχι παν μετρον ανθρωπος οπως δυστυχως ισχυει σημερα και το βλεπουμε ιδιαιτερα απο αυτους που υποτιθεται οτι φυλανε Θερμοπυλες

ἐμπεσῶν εἰς λάκκον τις είπε...

Ο Θεός,
να σ'εχει πάντα γερό αδερφέ!

Ανώνυμος είπε...

Φαντάσου να ξυπνούσες μια μέρα και να είχαν μπουκάρει οι Τούρκοι πως θα ξεχνιόντουσταν όλα!! Φαντάσου να ξυπνούσες μια μέρα με 9 Ρίχτερ και η μία πολυκατοικία να ακουμπούσε με την άλλη πως θα ξυπνούσαμε όλοι!?! Ο καιρός γάρ εγγύς!

Ανώνυμος είπε...

Άγιος Νικόδημος ο Αγιορείτης:

Ο διάβολος έχει μεγάλη συγγένεια και εξοικείωση με την φαντασία και από όλες σχεδόν τις δυνάμεις της ψυχής, αυτήν χρησιμοποιεί ως το πιο κατάλληλο όργανο για να πλανά τους ανθρώπους και να ενεργεί τα πάθη και τις κακίες του. Και τον Αδάμ ο διάβολος, μέσω της φαντασίας τον παραπλάνησε, βάζοντας στο νου του, την φαντασία της ισοθεϊας.

Χωρίς την φαντασία, κανένα πάθος, σωματικό ή ψυχικό, δεν μπορεί να πλησιάσει τον νου σου.