Σάββατο 10 Απριλίου 2021

Ιάκωβος Τσούνης

Έφυγε απ' αυτήν την έρμη τη ζωή ο τελευταίος Μέγας Ευεργέτης ΙΑΚΩΒΟΣ ΤΣΟΥΝΗΣ της Ελλάδος, πλήρης και ημερών, και δόξης και τιμής, και αξιοπρεπείας και προπαντός κριτηρίων ζωής, όλων αυτών των πραγμάτων, που παντελώς απουσιάζουν πια απ' αυτό το γένος. Ευχόμαστε να ζωντανέψει και ο θάνατός του, όπως και η ζωή του, ζωντανότατο το παράδειγμα της Άλλης βιοτής, που κάποτε κυριαρχούσε στον τόπο αυτόν, όπου πρυτάνευε το πολύτιμο Εμείς και όχι το μίζερο εγώ της κακομοιριάς.

 Μπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο και κείμενο

«Η τελευταία επιθυμία μου, είναι να φύγω ξυπόλητος από τη ζωήν, πεινώντας, όπως ξεκίνησα στην αρχήν…» έλεγε ο Τσούνης, και υπέγραφε ως «ένας μικρός και ασήμαντος ανθρωπάκος, αλλά γνήσιος απόγονος των πολεμιστών του 1821» σε επιστολή που είχε στείλει στην εφημερίδα ΕΣΤΙΑ


4 σχόλια:

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Κ είπε...

Μια ελληνική βιογραφία απ' αυτές που στις μέρες μας φαντάζει χαμένη στην αχλύ του μύθου. Κι όμως, τέτοιοι άνθρωποι, επώνυμοι κι ανώνυμοι, άσημοι και διάσημοι, πάσχισαν και πασχίζουν τόσα χρόνια για το καλύτερο, γι' αυτήν την Άνω Ελλάδα που οραματίστηκε ο Ελύτης. Όσο υπάρχουν ακόμη τέτοιοι, δεν θα μας λείψει η ελπίδα.

Ανώνυμος είπε...

Απ'την Πάτρα ήταν , Μωρα'ί'της , έτσι για την ιστορία. Ο Θεός να τον αναπαύσει.

Unknown είπε...

Καλό παράδεισο στον τελευταίο εθνικό ευεργετη.Ο Κύριος να τον κατατάξει εν σκηναις δικαίων διότι ήτο και Θεοφοβουμενος!!!

Ανώνυμος είπε...

Θα κλαιν με μαύρο δάκρυ τα ανίψια του...