Κυριακή 11 Απριλίου 2021

Μακαριότατε, λίγο Χριστό πεθυμήσαμε!


 «Το θέμα του εμβολιασμού πρέπει να το δούμε σαν τοίχος προστασίας. Ιδιαίτερα εμείς οι ηλικιωμένοι και οι ευπαθείς ομάδες πρέπει να τρέξουμε, για να εμβολιαστούμε, όχι απλώς να πάμε» δήλωσε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος μιλώντας στην ΕΡΤ.
Επιπλέον, ο αρχιεπίσκοπος εξήγησε, ότι «έτσι προστατεύουμε όχι μόνο τον εαυτό μας, αλλά και τους άλλους ανθρώπους. Και η χριστιανική αγάπη αυτό λέει». Επίσης, σημείωσε ότι «πρέπει να έχουμε εμπιστοσύνη στους επιστήμονες και στους ειδικούς και να μη διστάσουμε να εμβολιαστούμε, ώστε να γίνουμε ο τοίχος που θα μπορέσει να εμποδίσει την περαιτέρω ακμή της ασθενείας του κορονοϊού».

Με πολύ σεβασμό στο σχήμα σας και πολύ πόνο για τα λόγια σας, Μακαριότατε, θα επισημάνουμε ότι τόση πρεμούρα δεν δείξατε όταν έκλεισαν τις εκκλησιές, όταν μας στέρησαν το Σώμα και Αίμα του Κυρίου μας.....

Επίσης θα θέλαμε να πούμε πως "χριστιανική αγάπη" είναι η ελευθερία που έδωσε ο Χριστός μας και όχι ο καταναγκασμός της κάθε εξουσίας. Το Ευαγγέλιο μας μιλάει ακριβώς για την Αγάπη και ...συγχωρείστε τους θεόπνευστους Πατέρες που δεν έχουν συμπεριλάβει τα...εμβόλια και ό,τι άλλο σκεφτείτε εσείς να εντάξετε, κατά το δοκούν ή κατά το συμφέρον (πάντως όχι της προς Κύριον αιτήσεως)!

Όσο για τους επιστήμονες, τους εμπιστεύομαστε αλλά δεν τους θεοποιούμε διότι δεν πιστεύουμε στα είδωλα και αυτοί είναι άνθρωποι και κάνουν λάθη (αποδεδειγμένα).

Η χριστιανική αγάπη υπαγορεύει, νομίζω, εσείς οι πνευματικοί μας πατέρες να φροντίζετε για τις ψυχές των πιστών (αντί να εντείνετε τον φόβο και να δημιουργείτε σύγχυση). Όσο για το ιατρικό έργο, αφήστε το στους γιατρούς.

Ο τοίχος που θα εμποδίσει την εξάπλωση της ασθένειας είναι οι λιτανείες που ΔΕΝ κάνετε (αλλά ευτυχώς υπάρχουν ιερείς που κάνουν εν κρυπτώ και έτσι μπορούμε να ελπίζουμε) και οι προσευχές που θα προσελκύσουν το έλεος του Κυρίου. Τα εμβόλια δεν είναι πανάκεια. Είναι ένας ανθρώπινος τρόπος (αμφισβητούμενος από πολλούς-ακόμη και από επιστήμονες).

Οι πληροφόρηση που μας δίνεται για τον κορονοϊό, τα εμβόλια και τα φάρμακα φτάνει και περισσεύει (από ειδικούς και μη). Από σας λίγο Χριστό λαχταρήσαμε. Μπορείτε;

Υ.Γ. Ακούμε και άλλους εκτός από σας μακαριότατε. Ακούστε και σεις!

 

Έλενα

10 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Κάπως πρέπει να εξαργυρώσει την κρατική επιταγή που πάνω της έχει αρκετά ευρωαργύρια...

Ανώνυμος είπε...

"Από σας λίγο Χριστό λαχταρήσαμε. Μπορείτε;"

Πώς μπορεί να σας δώσει κάτι που δεν έχει ;


Σταύρος Πετράκης είπε...

Αν μπορούσε να γίνει βυθομέτρηση, θα ξέραμε τουλάχιστον σε ποιό σημείο βρισκόμαστε.

Ανώνυμος είπε...

Όταν ρωτήσαμε για ποιο λόγο ο μακαριότατος Αρχιεπίσκοπος, κ. Ιερώνυμος, δήλωσε χτες, ότι θα ήταν πρόθυμος να εμβολιαστεί αλλά οι γιατροί του συνιστούν να μην εμβολιαστεί αφού πρόσφατα νόσησε, ο κ. Μαγιορκίνης δεν έδωσε περισσότερες διευκρινίσεις, αλλά περιορίστηκε να απαντήσει ότι «προφανώς, αυτές θα ήταν οι οδηγίες των θεραπόντων του»
Μπά!!!

Κ. είπε...

Ο θεός να μας Φωτίσει Έχουμε Όλοι Ανάγκη από Πραγματική Φώτιση του Θεού.

Κ.

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο της της Έλενας που βρήκε ήπιο τρόπο να γράψει αυτό που σκεφτόμαστε όλοι, μόνο που άμα κάτσω να το γράψω εγώ, θα το γράψω άγρια...

GeorGRE είπε...

Η επιστημονική κοινότητα
είναι διχασμένη. Βέβαια οι
υποστηριζόμενοι από τα γνωστά
κέντρα έχουν "δυνατότερη" φωνή.

Και αυτοί Μακαριότατε που λόγω
τον εμβολίων χάνουν τη ζωή τους;
Μήπως τους θεωρείτε "παράπλευρες
απώλειες";;;;

Και ο φόβος του ιού;
Χριστιανικότατος κι αυτός;;;

Και η έλλειψη ελευθερίας;;;
κι αυτή ορθός επιβάλλεται;

"Εμείς αρνούμαστε να
κάνουμε το εμβόλιο"
Γέρων Ευθύμιος
Καψάλα - Άγιον Όρος.


Ανώνυμος είπε...

Είπε η Παναγία σε μια Γερόντισσα (που είναι πνευματικό παιδί της Αγίας Σοφίας, της ασκήτριας της Κλεισούρας) από την Πτολεμαΐδα: «Ούτε οι μάσκες ούτε τα εμβόλια θα σώσουν τον κόσμο. Μόνο η Μετάνοια θα τον σώσει».

https://choratouaxoritou.gr/?p=115539

* * *

Έχει ήδη ΑΠΟΔΕΙΧΘΕΙ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΑ, από δυο πανεπιστήμια της Αμερικής, με την υπογραφή 40 γιατρών, ότι οι τρείς μεταλλάξεις του κορωναϊού (Μεγάλης Βρετανίας, Αφρικής, Βραζιλίας), δημιουργήθηκαν από τα ήδη χρησιμοποιημένα εμβόλια.
Αυτό έγινε επίσημα και δημόσια γνωστό, αλλά ΔΕΝ μιλά κανείς από τους "ειδικούς επιστήμονες" που μιλούν δημόσια για τον κορωναϊό.

ἐμπεσῶν εἰς λάκκον τις είπε...

Χάρτινες φιγούρες

μιάς... digital (!)
γειτονιάς...

με τίς... κατίνες της
τίς... μαριγούλες της
τίς πιπίτσες και τούς σάκηκες και
μάκηδές της...

που το παίζουν...

θ ε σ μ ο ί ... !

Δούλοι άπαντες
των αρχόντων τής "τέταρτης"
εξουσίας...

τής μόνης
κ υ ρ ί α ρ χ η ς

και που τώρα πιά
βάλαν στην παρεΐτσα τους και τούς... ταλαίπωρους ταγούς μας, που

εκκοσμικευμένοι,

άλλος εθελοντικά,
άλλος... με το στανιό
και με το ζόρι...

βρέθηκαν να συναγελάζωνται...
συγχρωτιζόμενοι

με τη σάρα...
τη μάρα...
και το κακό συναπάντημα...!

...

Κι ο Θεός... γιατί..."αργεί"
άραγε;

Μήπως,
κάτι θέλει να μάς
πεί τελικά ο Θεός με την...

"αργοπορία" του;

Να μας ζητάει ίσως ν' ασκηθούμε στην υπομονή...

και στην μετάνοια...;







Ανώνυμος είπε...

Το καλό φίλε μου δον κιχ είναι ότι εκτός από την κατίνα, τη μαριγούλα, την πιπίτσα, το σάκη και το μάκη που λες, στις γειτονιές μας και στα χωριά μας υπάρχουν ακόμα, βρίσκονται ακόμα και ο Μάρκος και η Άννα. Σε κόβω να την καταλάβεις την αναφορά μου, λόγω γενιάς και παρελθόντος απ' όσα έχεις γράψει κατά καιρούς εδώ, οπότε δεν εξηγώ παραπέρα!

Και ξεχωρίζουν ο Μάρκος και η Άννα πλέον, τους βλέπεις εύκολα, ευκολότερα απ' ότι παλιά, φτάνει να ξέρεις πού και πώς να κοιτάξεις.

Όπως και άλλοι με άλλα ονόματα, όπως ο Τάσος που τον ειρωνευόταν προχτές η ΕΡΤ για το "Σώσον Κύριε τον λαόν Σου" στο κινητό του.

Όσο για την "αργοπορία" του Θεού, ένα είναι το βέβαιο: ο Θεός δεν κάνει λάθη.