Τρίτη 2 Μαρτίου 2021

Ο καλός προβληματισμός ενός Ιερέα (2)

Ο καλός ιερέας συναγωνίζεται άπειρους μάρτυρες! (αγ. Ιωάννου Χρυσοστόμου) -  Ιερός Ναός Αγίου Σώστη Νέας Σμύρνης

 

·      Οργανώνουν συσσίτια χρόνια τώρα ασκώντας την φιλανθρωπία, μα άφησαντώρα τον πιστό νηστικό, χωρίς  το Ζωοποιό Σώμακαι ΑίμαΤου Χριστού.Απανθρωπιά;

·      Κάνουν διαδικτυακές ομιλίες για τον Χριστό,μα τώρα βάζουν πάνω από όλα τον άνθρωπο, τον ιό και τον γιατρό, δυστυχώς, μέχρι «αγιοποιήσεως».

·      Ταξιδεύουν μέσω της  τεχνολογίας στα πέρατα της γης να φέρουν έναν πιστό στην Εκκλησία, μα μετά του κλείνουν την πόρτα, ως υπεράριθμου.

·      Λένε ότι δεν πέρασαν τις κόκκινες γραμμές και κρεμάνε τις κόκκινες κορδέλες στα στασίδια και στα απολυμασμέναπροσκυνητάρια. Έπεται και συνέχεια;

·      Ψάλλουν το «Πάντα χορηγεί το Πνεύμα το Άγιο…», μα άφησαν να γίνει «Πάντα χορηγεί…η Πολιτεία»!

·      Εκφωνούν το « Μετά φόβου Θεού… προσέλθετε», μα κάποιον Άλλον εμπαίζουνε.

·      Λένε πλέον «Ορθοί μεταλαβόντες…», και όλοι σχεδόν είναι απόντες.

·      Κηρύττουν ότι είναι ποιμένες, η Εκκλησία πνευματική μάντρα και εμείς τα πρόβατα, μα καιρός τώρα είναι που εξ αποστάσεως όντες, κινδυνεύουμε από λύκους, τσακάλια και θηρία.

·      Λένε ότι η Εκκλησία είναι Κιβωτός Σωτηρίας, μα απωθούν αυτούς που θέλουν να ανέβουν σε αυτήν.

·      Λένε ότι η Εκκλησία είναι Ιατρείο, μα κάποιοιδεν  εφημερεύουνπλέον είναι λιμάνι ασφαλές, μα απαγορεύουν την πρόσδεσηείναι πνευματικό πανηγύρι, μα χωρίς συνευφραίνοντες.

·      Μιλάνε για συγχωρητικότητα και σεβασμό, μα εξορίζουν ως μίασμα, και ως Φαρισαίο (sic)  αυτόν που δεν φορά μάσκαστον Ιερό Ναό.

·      Καταντήσανε τον Ιερό Ναό «λεπροκομείο» στην ιδέα των πολλών και φοβισμένων ορθοδόξων χριστιανών, μα τους διαψεύδει και τους ελέγχει οΆγιος Γρηγόριοςο Θεολόγος στον συντακτήριο λόγο του: 

«Πιστεύω ότι σε κάθε Εκκλησία είναι Άγγελοι προστάτες». Επαναλαμβάνω, την Εκκλησία την φυλάγουν οι Άγγελοι του Θεού και εσείς ταλαίπωροι την περιφρονείτε; Και δεν ξέρετε πως, όταν αποστρέφεστε και περιφρονείτε την Εκκλησία, αποστρέφεστε και περιφρονείτε Αυτόν τον Ίδιο το Χριστό, ο Οποίος είναι «η κεφαλή της Εκκλησίας»;(enromiosini)

·      Πουλήσανε φθηνή «λαϊκή θεολογία» και ασκήσανε την ποιμαντική «αγαπολογία» με ψυχο-φιλοσοφικές θεωρίες. Είπανε να κάνουμε τα σπίτια μας Εκκλησία, αυτό τους βόλευε, μα ο Άγιος Νικόδημος τουςδιαψεύδει και συνάμα τους ελέγχει: «Αλλά, ποια είναι η ψυχρή δικαιολογία των πολλών; Μπορώ, λέει, να προσευχηθώ και στο σπίτι μου. Απατάς τον εαυτό σου, άνθρωπε. Βέβαια είναι δυνατόν να προσευχηθείς στο σπίτι σου, είναι όμως αδύνατον να προσευχηθείς έτσι όπως Προσεύχεσαι στην Εκκλησία, όπου υπάρχει τόσο πλήθος πατέρων, όπου αναπέμπεται από όλους μαζί κοινή προσευχή προς το Θεό. 

          Δεν εισακούγεσαι τόσο πολύ παρακαλώντας μόνος σου τον Κύριο, όσο όταν τον παρακαλείς μαζί με τους αδελφούς σου. Διότι εδώ στην Εκκλησία υπάρχει κάτι το περισσότερο, όπως δηλαδή η ομόνοια, η συμφωνία, ο σύνδεσμος της αγάπης και οι ευχές των Ιερέων. 

          Γι’ αυτό βέβαια και επικεφαλής των ακολουθιών είναι οι Ιερείς, ώστε οι ευχές του πλήθους, που είναι ασθενέστερες, ενισχυόμενες με τις δυνατότερες ευχές αυτών να ανεβούν μαζί με αυτές στον ουρανό» (Αγίου Νικοδήμου Αγιορείτου). 

 

Καλή Επανάσταση!!!

Ο Θεός μαζί μας.

παπα-Παύλος Καλλίκας

 

(Γιατί φθάσαμε εδώ;;; συνέβη-σε-νοσοκομειακό-ναό-των-αθηνών εδώ)

 

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Προσέχετε ουν εαυτοίς και παντί τω ποιμνίω εν ω υμάς το Πνεύμα το Άγιον έθετο επισκόπους, ποιμαίνειν την εκκλησίαν του Κυρίου και Θεού, ην περιεποιήσατο δια του ιδίου αίματος.. εγώ γαρ οίδα τούτο, ότι εισελεύσονται μετά την άφιξίν μου λύκοι βαρείς εις υμάς μη φειδόμενοι του ποιμνίου. και εξ υμών αυτών αναστήσονται άνδρες λαλούντες διεστραμμένα του αποσπάν τους μαθητάς οπίσω αυτών.
《Προσέχετε τους εαυτούς σας και όλο το ποίμνιο, στο οποίο το Πνεύμα το Άγιο σας έθεσε επισκόπους, για να ποιμαίνετε την εκκλησία του Θεού, την οποία απόχτησε με το αίμα το δικό του. Εγώ ξέρω ότι θα εισέλθουν σ’ εσάς μετά την αναχώρησή μου λύκοι άγριοι, που δε θα λυπούνται το ποίμνιο, και από εσάς τους ίδιους θα σηκωθούν άντρες μιλώντας διεστραμμένα, για να αποσπούν τους μαθητές πίσω τους》.

Πράξεις των Αποστόλων κεφ 20
Την ευχή σου Πάτερ Παύλο!

ἐμπεσῶν εἰς λάκκον τις είπε...

Τί να πούμε...
και τι να σχολιάσουμε...

-για το συμβάν
στό νοσοκομειακό παρεκκλήσιο...-

ούτε κιχ δε μας βγαίνει...

Ο Θεός των Αγίων Πατέρων μας,
να στερεώσει την δούλη του κι αδερφή μας και να δώση στον σύζυγό της πλούσιο το έλεός του.
Εύχεστε!

Ανώνυμος είπε...

Κατά τα άλλα το ερώτημα (γνωστών εξω+εκκλησιαστικων κύκλων και οργανώσεων) εάν η μσσκοφορια είναι άμαρτια και προσβολή κατά του Θεού, είναι το μέγα πρόβλημα που τους απασχολεί.
Δεν κοιτουν την πλήρη υποδούλωση της Εκκλησίας στις ορέξεις του κάθε αθεου - χριστιανομαχου και τον Γολγοθά των πιστών, ο νους τους περί άλλων τυρβαζει....
Τελικά δεν έχουμε δει τίποτα ακόμα.
Ο ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΣ.

Ανώνυμος είπε...

Όπως μας είπαν οι Άγιοι της Εκκλησίας, τρία είναι τα αμαρτωλά πάθη που γεννούν και όλα τα άλλα αμαρτωλά πάθη:

1) Η αγάπη προς το χρήμα.
2) Η αγάπη προς την δόξα που προέρχεται από τους άλλους ανθρώπους.
3) Η αγάπη προς τις ποικίλες επίγειες ηδονές.

* * *

Μεταξύ των σύγχρονων Οσίων της Ορθόδοξης Εκκλησίας που έζησαν στην Ελλάδα, είναι και οι δυο επόμενοι:
1) Όσιος Αρχιμανδρίτης Ευμένιος Λαμπάκης (+2005), στην Κρήτη,
2) Όσιος Αγιορείτης και αόρατος ασκητής, Βασίλειος ο Καυσοκαλυβίτης (+2015).

ΚΑΙ οι ΔΥΟ προαναφερόμενοι Όσιοι, είπαν ότι:

Θα γίνει διωγμός εναντίον της Ορθόδοξης Εκκλησίας στην Ελλάδα, και οι ιεροί ναοί θα μετατραπούν σε αποθήκες.

Ο Όσιος Βασίλειος ο Καυσοκαλυβίτης, είπε ότι θα γίνουν και διωγμοί αίματος στην Ελλάδα, για κάποιους συνειδητούς Ορθόδοξους Χριστιανούς.

* * *

Όσοι πιστεύουν ότι δεν πάμε προς τον τελικό Αντίχριστο, ίσως θα έπρεπε να το ξανασκεφτούν καλύτερα.