Μερίδες:για περίπου 30 κομμάτια
Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος μαγειρέματος:10'
Έτοιμο σε:30'
Χρόνος αναμονής:30 λεπτά
Υλικά
- 175γρ. βούτυρο αγελάδος
- 250γρ. ζάχαρη καστανή
- 235γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1γρ. μπέικιν πάουντερ
- 75γρ. αβγά
- 100γρ. βρώμη
- 100γρ. μήλα αφυδατωμένα και ψιλοκομμένα
- 2γρ. αλάτι
Διαδικασία
Ρίχνετε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο και τη ζάχαρη και ανακατεύετε με το φτερό σε μεσαία ταχύτητα. Προσθέτετε τα αβγά κι έπειτα ρίχνετε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι. Τέλος, ρίχνετε τη βρώμη και τα μήλα.Παίρνετε κουταλιές από τη ζύμη (περίπου 30γρ.) και σχηματίζετε κούκις σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος. Αφήνετε τα κούκις στη συντήρηση ή την κατάψυξη μέχρι να σταθεροποιηθούν.
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 175οC και ψήνετε τα κούκις για περίπου 9-15 λεπτά (ανάλογα το φούρνο).
Θα πρέπει να αφήσετε απόσταση στο ταψί μεταξύ των κούκις, γιατί υπάρχει κίνδυνος να κολλήσουν μεταξύ τους κατά τη διαδικασία του ψησίματος.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου