Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2021

Μετακίνηση εκτός νομού: Πώς θα γίνεται η μετάβαση στα χιονοδρομικά -Με κρατήσεις στα ξενοδοχεία

 χιονοδρομικό κέντρο

 
Το ρεπορτάζ εδώ 
 
Αν ισχύει η είδηση ότι συζητείται το ενδεχόμενο να αρθεί η απαγόρευση κυκλοφορίας εκτός νομού για εκείνους που θα α π ο δ ε ι κ ν ύ ο υ ν ότι έχουν κάνει κ ρ ά τ η σ η σε ξενοδοχείο ή άλλο κατάλυμα με σκοπό την μετάβαση σε χιονοδρομικό κέντρο, τότε δυοίν θάτερον:
 
1η περίπτωση: Τα μέλη της παρούσας κυβέρνησης "ψεκάζονται" καθημερινά, αφού αδυνατούν να αντιληφθούν την προφανή αντισυνταγματικότητα μιας τέτοιας ρύθμισης: Δεν μας έφθανε η διχοτόμηση των Ελλήνων σε "μασκομάχους" και "μασκολάτρες", σε "αρνητές" και "υπάκουους", σε "ψεκασμένους" και "ξύπνιους", σε "συνωμοσιολόγους" και "θιασώτες". Τώρα αναγνωρίζονται διαφορετικά δικαιώματα-ελευθερίες στους πολίτες ανάλογα με το αν δραστηριοποιούνται ως "σκιέρ βουνού" ή ως "σκιέρ θαλάσσης", αντιστοίχως σε "οικονομικά εύρωστους" και σε "οικονομικά άρρωστους". Διότι μόνο οι δύο πρώτες κατηγορίες δικαιούνται να ξεμυτήσουν από το "κλουβί" τους (τον χειμώνα η ελίτ πάει στα χιονοδρομικά και όχι στην θάλασσα), οι δύο δεύτερες όχι!
Έτσι προφανώς εξηγείται το γεγονός ότι ο ίδιος ο πρωθυπουργός αναγνώρισε την ύπαρξη "ψεκασμένων" πολιτών: γνωρίζει εκ των ένδον και βιωματικά ότι ο "ψεκασμός" έχει πειράξει και κάποια δικά του μυαλά, οπότε συνήγαγε ευλόγως ότι ο συστηματικά διενεργούμενος "ψεκασμός" θα έχει πειράξει και τα μυαλά κάποιων πολιτών.
 
2η περίπτωση: Τα μέλη της παρούσας κυβέρνησης, έχοντας απόλυτη επίγνωση των πράξεών τους, συνεχίζουν ακάθεκτα τον εμπλουτισμό των κορω(παρα)νοϊκών μέτρων που κοσμούν τον "θαυμαστό καινούργιο κόσμο" μας με νομοθετικά σ κ ο υ π ι δ α ρ ι ά. Όπως εξηγεί ο πατέρας ενός τέτοιου κόσμου, «οι ψυχολογικές πιέσεις μπορούν να προκληθούν με πολλούς τρόπους», ένας εξ αυτών είναι το να «περιέρχεται ο εγκέφαλος σε σ ύ γ χ υ σ η εξαιτίας ερεθισμάτων που είναι αντίθετα από αυτά που [το ζώο] έχει μάθει να περιμένει» (Aldous Haxley, Επιστροφή στον θαυμαστό καινούργιο κόσμο, μτφ.: Στ. Παϊπέτης, εκδ. Μέδουσα, Αθήνα 2014, σελ. 100-101). Επομένως, όχι μόνο η σκοπούμενη πρόκληση φόβου, θυμού ή ανησυχία αλλά και η σύγχυση αυξάνουν τον βαθμό της δεκτικότητας υ π ο β ο λ ή ς.
 
Υπό αυτό το πρίσμα, η προδήλως άνιση, και δη με έναν καταγέλαστο τρόπο, μεταχείριση των αυθαιρέτως διαχωρισθέντων πολιτών αποσκοπεί (και πάλι) στην χ ε ι ρ α γ ώ γ η σ η της μάζας.
 
Δεν υπάρχει πλέον η παραμικρή αμφιβολία: Η παρούσα κυβέρνηση, συμπλέουσα με τις περισσότερες νεοταξίτικες και προσκυνημένες στην λέσχη Μπίλντερμπεργκ κυβερνήσεις του πλανήτη, εφαρμόζει τις βασικές αρχές που περιγράφονται στα εγχειρίδια π ρ ο π α γ ά ν δ α ς και π λ ύ σ η ς εγκεφάλου, δηλ. τα best seller κρατών των οποίων το Σύνταγμα έχει γίνει κουρελού!
 
Κωνσταντίνος Βαθιώτης 
Επίκουρος Καθηγητής Ποινικού Δικαίου στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης.

3 σχόλια:

Laura Ingalls είπε...

🎨ΣΑΤΕ ΠΑΛΙ ΚΑΙ ΒΡΗΚΑΤΕ ΤΟΝ 🎯 ΤΩΝ ΟΣΩΝ ΔΙΑΓΟΥΜΕ

ΚΑΙ ΒΙΩΝΟΥΜΕ ΚΥΡΙΕ ΚΑΘΗΓΗΤΑ❕

🆓 Η' 💣❕

Ανώνυμος είπε...

Και στην Ιταλία γίνεται κάτι παρόμοιο: μπορείς να πας σε άλλο νομό αν έχεις ΚΑΙ εκεί σπίτι. Αν έχεις μόνο ένα σπίτι (ή κανένα), δεν μπορείς να βγεις από το νομό που μένεις.

ἐμπεσῶν εἰς λάκκον τις είπε...

Η σύγχυση, νομίζω εντείνεται και από

τις συνεχείς ανακοινώσεις
αλλαγών

στα δεδομένα του
εγκλεισμού ενός λαού

τού κάποτε Νέου
λαού τού θεού
που αφεθήκαμε να γίνουμε μιά μάζα

για μιά χούφτα
πλαστικές γυαλιστερές
χάντρες

και τώρα...

χωρίς αυτονομία στα
βασικά αγαθά

με μιά απότομη λαβή

βρεθήκαμε με
κεφαλοκλείδωμα
κάτω στο πάτωμα!

...

(λοκ ντάουν...)