Κυριακή 10 Ιανουαρίου 2021

Με αφορμή την συνέντευξη του "Νίκαρου" !

Συνεδρίασε η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Κύπρου - Εξάψαλμος 

Διαβάσαμε σήμερα μια συνέντευξη του "Νίκαρου" του πρόεδρου της Κυπριακής δημοκρατίας ντε ,που μεταξύ άλλων καταπιάνει στο στοματάκι του τον Επίσκοπο Μόρφου Νεοφυτο . 

Δεν θα μπούμε στον κόπο να σχολιάσουμε δηλώσεις ενός ανθρώπου που ενίοτε τον κάνει να ομιλεί το ουισκάκι... 

Η απορία μου ειναι η εξής :Που είναι οι λαλίστατοι συν-Επίσκοποι του Μόρφου στα όσα συμβαίνουν στην αυτοκέφαλη Εκκλησία της Κύπρου ,μιλάω για την ασεβέστατη επέμβαση του κράτους στα της λατρείας και το κλείσιμο των Εκκλησιών την απαγόρευση των πιστών να εκφράσουν την πίστη τους κάτι που επιχειρείται και εν πολλοίς επιβάλλεται με σταλινικό τρόπο. 

Που ειναι εκείνες οι πατερικές μορφές που έχει η Κύπρος ,και δεν  ειναι μόνο ο Μόρφου . 

Διαβάζοντας την συνέντευξη του "Νίκαρου" αναρωτιέσαι, μα ο Μητροπολίτης Μόρφου έχει δικό του Ευαγγέλιο οι υπόλοιποι Μητροπολίτες που έχουν χαθεί; 

Τάσο περιπεπλεγμένοι είναι στον φόβο του θανάτου ; 

Το ίδιο Ευαγγέλιο δεν κηρύττουν ;; 

 Ρητορικό το ερώτημα βέβαια αλλά πραγματικό ! 

Τροοδίτης

13 σχόλια:

ἐμπεσῶν εἰς λάκκον τις είπε...

Περιπεπλεγμένοι..
.
σίγουρα...

αλλά... και με τί
λαό πίσω τους;

Και το θέμα της
κατήχησης...
-έως ίσως
επανευαγγελισμού
τού λ α ο ύ -

πάει νομίζω, πολλά πολλά χρόνια πίσω...

...

Οι Άγιοι Γεροντάδες
τών ημερών μας, έκαναν
την αρχή...

και πολλά πνευματικοπαίδια
τους, συνέχισαν
αυτό το ευλογημένο έργο

μέ όχι μικρό πόλεμο... και μάλιστα εκ τών έσω...

κι έτσι φτάσαμε ώς εδώ...
ασυγχώρητα ακατήχητοι

εμείς
ο Ελληνικός λαός
που ήταν, μέχρι μιά δυό γενιές πρίν

ίσως
το μεγαλύτερο
τ α μ ε ί ο ν
Ρ ω μ η ο σ ύ ν η ς ...!

Ανώνυμος είπε...

Οι άλλοι ε μουλλωτοί κύριε Τροοδίτη.
Βρίξε να περάσουμε ολάν,έτσι κάμνουν.
Τωρά το κατάλαβες;Τζιαι που είσαι
ακόμα εν να δεις πράματα τζιαι θάματα
φέτι.Ούλλοι ξέρουμε ήντα μπου γινίσκεται
αλλά τωρά τζιαι να πάει εν να φανερωθούν
πολλά.

Ραφαέλλος Αγιαναπίτης

Ανώνυμος είπε...



Για τη στάση του Μητροπολίτη Μόρφου, μίλησε μεταξύ άλλων σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Πολίτης, ο Πρόεδρος, Νίκος Αναστασιάδης, ο οποίος είπε πως δεν θέλει να ηρωοποιεί τους δειλούς.

Συγκεκριμένα, ερωτηθείς για τη στάση διαφόρων κληρικών, όπως και του Μητροπολίτη Μόρφου, οι οποίοι λειτουργούν με περιφρονητικό τρόπο έναντι των διαταγμάτων και εάν τα μέτρα αφορούν τελικά τον απλό κόσμο μόνο, ο Πρόεδρος απάντησε αρνητικά για να τονίσει ότι, «εκείνο το οποίο εξετάζει και είμαστε σε συνεννόηση με τη Γενική Εισαγγελία είναι να διερευνήσουν, και έχουν διερευνήσει, εάν από τις δηλώσεις προκύπτει οποιοδήποτε ποινικό αδίκημα. Δεν θα χαριστούμε σε κανέναν».

Παράλληλα, ο Πρόεδρος έστειλε το μήνυμα πως «είναι η ώρα να συνειδητοποιήσουν κάποιοι ότι πέρα από τις όποιες απόψεις έχουν, έχουν και καθήκον απέναντι στους συμπολίτες τους. Στο σύνολο. Οφείλουν να σέβονται την υγεία και τη ζωή των συμπολιτών τους και ιδιαίτερα τους νόμους».

Ο Νίκος Αναστασιάδης, δεν σχολίασε το γεγονός ότι εναντίον του Μόρφου, διεξήχθη έρευνα, χωρίς όμως να προκύψουν ποινικά αδικήματα, αναφέροντας πως, «υπάρχει μία τάση από τον ίδιο, αν θέλετε, και το λέω πολύ ευθαρσώς να ηρωοποιηθεί. Τους δειλούς δεν θέλω να τους μετατρέπω σε ήρωες».

Ανώνυμος είπε...

Ο άνθρωπος που υποστηρίζει τα ιδανικά του ο άνθρωπος που τιμά αυτό που κάνει δεν χαρακτηρίζεται δειλός δειλός είναι αυτός που με όλη αυτή την διαφθορά που είδαμε και ακούσαμε τον τελευταίο καιρό κρύβει τα προβλήματα του κάτω από το χαλί υποτιμώντας την νοημοσύνη των άνθρωπων που τον τίμησαν με την ψήφο τους

Ανώνυμος είπε...

...τουλάχιστον μπορούμε να αποδώσουμε στον αμόλυντο πρόεδρο μας το ελαφρυντικό της άγνοιας της σημασίας του όρου ήρωας. Σίγουρα θα αγνοεί την αληθινή σημασία, αφού παρευρίσκεται στα μνημόσυνα πραξικοπηματιών τιμώντας τους με στεφάνια και μετάλλια ανδρείας. Από την άλλη δικαιολογημένα πάλι ξεχνά να παρευρεθεί στα μνημόσυνα των αληθινών ηρώων με την δικαιολογία πως δεν τον κάλεσαν. Εντάξει ένα γλωσσολογικό πρόβλημα το έχει αυτός ο άμωμος άνθρωπος, αφού τολμά να βάζει υποψηφιότητα για το ανώτατο αξίωμα του προέδρου μιας δημοκρατικής χώρας αγνοώντας τον όρο δημοκρατία. Ε δεν εξηγείτε διαφορετικά το ό,τι ο πατέρας του ήταν πραξικοπηματίας (δειλός με όπλο) και ο ίδιος δικηγόρος και υπεραστιστής όλων αυτών των δειλών που κατάλυσαν την δημοκρατία και τον νόμιμα δημοκρατικά εκλεγμένο πρόεδρο. Ο προεδρος μας απλά μπερδεύει τις έννοιες δειλός και ήρωας. Εδώ μάλλον να του δοθουν τα ελαφρυντικά της τρίτης ηλικίας και του αλκοολισμού. Αν ήταν όλα αυτά εις γνώσιν του, σε καμία περίπτωση δεν θα τολμούσε ο αμόλυντος και πρότυπο ηθικής προεδρος μας να κάνει τέτοιες δηλώσεις. Και εδώ μάλλον πρέπει να σταματήσω , γιατί η φίλτατη υπουργός δικαιοσύνης μας και κολλητή του φίλη είναι online, και δεν θέλω να μου στείλει μέσα στα μαύρα μεσάνυχτα την αστυνομία. Αν μη τι άλλο χρειάζομαι τους υπολογιστές μου για κάτι προσωπικές δουλειές, και δεν θα βόλευε καθόλου να μου τους κατασχέσουν.

Ανώνυμος είπε...

Ανάσταση αυτός ειναι άξιος ιερέας και άνθρωπος που θα μείνει στην ιστορία εσύ ούτε οι δικοί σου εν θα σε θυμούνται όπως ξεχασες εσύ τον Γ. Κληριδη αλλά δειλός δεν ήταν ούτε θα γίνει σε αντίθεση με σένα με τον γενικό ελεγκτη...

Ανώνυμος είπε...

ΜΑΚΆΡΙ ΝΑ ΉΤΑΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΕΣ ΣΑΝ ΤΟ ΜΟΡΦΟΥ! ΜΕ ΤΌΣΗ ΠΙΣΤΗ ΣΤΟ ΘΕΟ!

Ανώνυμος είπε...

Αν δεν φορούσε το ράσο θα σου έδειχνε το ποσο δειλός είναι και εσένα και άλλους πολλούς

Ανώνυμος είπε...

Εμιλησεν τζινος που προσκυνα τον κατακτητη για δειλους...

Ανώνυμος είπε...

Αναστασιαδης 2013: "Δεσμεύομαι πως δεν θα υπάρξει κούρεμα καταθέσεων." Λίγες ημέρες μετά ο ίδιος το προτείνει στους ευρωπαίους και σχεδόν κλαμένος επιστρέφει στην Κύπρο, και μας περιγράφει πως κρατήθηκε και δεν τα έκανε πάνω του, μετά το πιστόλι που του έβαλαν στον κρόταφο οι φίλοι του οι Ευρωπαίοι. Από το 2013 και μετά δεν έχει υπάρξει σκάνδαλο που να μην είναι μπλεγμένος και επειδή ως γνωστόν είναι πολύ γενναίος ανάλαβε δημόσια όλες του τις ευθύνες. Προς τιμή της ανδρείας του, του έχουν απονεμηθεί ουκ ο λίγα μετάλλεια. Ο άξιος, άμωμος και αμόλυντος Αναστασιαδης που στην θέα του τρέμουν ακόμη και τα μεγαλύτερα καρτέλ στο Μεξικό. Αφού από την πολλή του γενναιότητα έβαλε μάλιστα σκοπό της ζωης του να μας μετατρέψει από Banania Republic σε New Mexico City. Γενναιότητα και Αναστασιαδης συνώνυμα σε μελλοντικά λεξικά. Ας τολμήσουν να αρνηθούν κάτι τέτοιο οι γλωσσολόγοι και την επόμενη ημέρα θα βρουν κρουσμένα τα αυτοκίνητα τους!

Ανώνυμος είπε...

Ο σημαιοφόρος του σχεδίου Ανάν μιλάει για δειλούς! Τι άλλο θα ακούσουμε; Σαν να έλεγε ο Εφιάλτης τον Λεωνίδα προδότη!
Συνέλληνες της Κύπρου, "μαυρίστε" το ΔΗΣΑΚΕΛ. Τι άλλο να σας κάνουν πιά, για να τους στείλετε στον αγύριστο; Το αυτό ισχύει και για το ελλαδικό ΔΗΣΑΚΕΛ. Ούτε εμείς πάμε πίσω. Ίσα-ίσα.

Ανώνυμος είπε...

Ν ΝΙΚΑΡΕ είσαι ο καλύτερος πρόεδρος από το 1960 μέχρι σήμερα είναι η μόνη κυβέρνηση που δεν εμπλέκεται σε μίζες σκάνδαλα διαφθορά διαβατήρια διαγραφή δανείων εκατομμύρια έχεις αξιοποίηση τα λεφτά του κόσμου που ηχε στην λαϊκή τράπεζα και Σινεργατισμο νοιάζεται για την υγεία τους πολίτες έχεις βοηθήσει αρκετούς πολίτες να είναι με ψυχολογικά ψυχοφαρμακα αυτοκτονίες κατάθλιψη για εννέα μήνες μας δίνεις άδεια να είμαστε σπίτι μας δίνεις αρκετά λεφτά ζούμε βασιλιάδες είσαι πρόεδρος χωρίς προσωπικά συμφέροντα είσαι εκλιιματιας μασονος προδότης ρουφιανος τους μασονους έχεις καταστρέψει την Κύπρο έχεις διάλυση τα πάντα ο βοσκός ο ψεύτης καταντησες

Ανώνυμος είπε...

Δειλός είσαι τσιε φενεσαι τραουλλε