Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2021

Ανθέλληνες!

Μπορεί να είναι εικόνα 2 άτομα
«Παραλήρημα» και «ακροδεξιά παρέμβαση Σαμαρά» διαπιστώνει η «Εφημερίδα των Συντακτών» στη χθεσινή συνέντευξη του πρώην πρωθυπουργού Σαμαρά στην «Καθημερινή της Κυριακής».
Αν όμως είχαν ελάχιστη γνώση από Ιστορία και μια μικρή μόνο ιδέα από πολιτικές επιστήμες και ειδικότερα από την «Ρεαλιστική Σχολή» της ανάσχεσης του Αμερικανού Χανς Μοργκεντάου οι αμόρφωτοι της συριζοκιτρινοφυλλάδας θα διαπίστωναν ότι η συνέντευξη Σαμαρά για τα εθνικά μας θέματα ήταν απολύτως αυτής της σχολής, με θέσεις που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν και σε πανεπιστημιακές αίθουσες.
Ποιο ήταν όμως το "προφανές" ακροδεξιό παραλήρημα που εντόπισαν οι «Αριστεροί Συντάκτες» ;
1. «Τον επεκτατιστή δεν τον κατευνάζεις! Γιατί γίνεται πιο αδίστακτος.» Μισός αιώνας αδιέξοδου ελληνικού κατευνασμού το αποδεικνύουν ξεκάθαρα, εδώ που φτάσαμε.
2. «Η Γερμανία μόνο φιλικά δεν έχει φερθεί μέχρι στιγμής έναντι της Ελλάδας και της Κύπρου». Αυταπόδεικτο.
3. «Η έναρξη των διερευνητικών (με την Τουρκία) ακυρώνει κάθε συζήτηση για κυρώσεις κατά της Τουρκίας». Αυτονόητο για σοβαρές χώρες.
4. Με την προσφυγή στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης «θα παρατηθούμε εξαρχής, μόνοι μας, από όλα όσα προβλέπει υπέρ μας το διεθνές δίκαιο». Σε αυτό συμφωνούν ακόμη και οι πιο ιδεαλιστές «φιλότουρκοι» καθηγητάδες τύπου Ηρακλείδη ή Μαραντζίδη και το ΕΛΙΑΜΕΠ.
5.«Αν η Ελλάδα υποχωρήσει υπό πίεση τουρκικών απειλών, τότε οι φίλοι της θα απογοητευτούν». Αυτονόητο και αναμενόμενο από σοβαρά κράτη.
6. Με την συμφωνία των Πρεσπών πρώτον «δεν “λύσαμε” κάποιο πρόβλημα. Απλώς το πρόβλημα που είχαμε μετασχηματίστηκε σε άλλο – πιο επικίνδυνο! Που εμπλέκει και την Βουλγαρία και την Αλβανία και το Κόσοβο. Και άλλους με πολλών ειδών “ορέξεις”… Δεύτερον, η διείσδυση της Τουρκίας στην περιοχή δεν ανακόπηκε μετά τη συμφωνία των Πρεσπών. Αντιθέτως ενισχύθηκε… Ούτε το πρόβλημα λύθηκε ούτε κανένα καλό είδε η Ελλάδα. Μόνο μια αφόρητη εθνική ζημιά δίνοντας όνομα, ταυτότητα, γλώσσα.» ……….
Δεν χρειάζεται να έχει κάποιος μια πολιτική προτίμηση για να βλέπει πράγματα τόσο οφθαλμοφανή για την πολιτική επιστήμη. Όσο για τους «Συντάκτες», που εκφράζουν ένα μεγάλο μέρος του ΣΥΡΙΖΑ, όταν ο ανθελληνισμός και ο εθνομηδενισμός τούς κλείνουν τα μάτια, τότε πάει περίπατο και η ορθή σκέψη και ο ρεαλισμός και κυριαρχεί μια άναρχη ιδεοληψία άξια της περιφρόνησής μας.

Βασίλης Στοϊλόπουλος

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

"Εφημερίδα των συντακτών": ο βόθρος και η πατσαβούρα της δημοσιογραφίας.

Ανώνυμος είπε...

Σχολια εφημεριδας στα πλαισια πολιτικων εξελιξεων και υφισταμενης υπογειας συμφωνιας για συγκυβερνηση.Το ενα χερι νιβει το αλλο και τα δυο στην τσέπη μας