Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2021

Εκοιμήθη ο π.Σάββας στην Ιερά Λαύρα του Αγίου Σάββα.

Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο, γένι και κοντινό πλάνοΑύριο, (12-2-2021)Τρίτη πρωί, στις 10 η ώρα, η νεκρώσιμη ακολουθία του μοναχού π. Σάββα Τσαγκαράκη εκ Κρήτης, στην Ιερά Λαύρα του Αγίου Σάββα. 
Κοιμήθηκε σήμερα το πρωί από ανακοπή καρδιάς. 
Ήταν φύλακας σε έναν από τους πύργους του Αγίου Σάββα στο Μπετ Σαχούρ. 
Σήμερα το πρωί αισθάνθηκε άβολα-δυσφορία, κάλεσε τηλεφωνικά τους πατέρες, έστειλαν γιατρό, αλλά ήδη είχε κοιμηθεί, όταν ο γιατρός πήδηξε από τον μανδρότοιχο, και τον εντόπισε έξω από τον πύργο! Διακόνησε 30 χρόνια και πλέον στην Αγία Γη. 
Κοιμήθηκε σε ηλικία 69-70 ετών, ενώ από χρόνια αντιμετώπιζε πολλά προβλήματα υγείας, κυρίως με την καρδιά του, υψηλή πίεση & ζαχαροδιαβήτη. 
 
Θυμάμαι που ο παπα-Σάββας μου ανέφερε πάντα, ότι στον ίδιο πύργο είχε μείνει κάποιο χρονικό διάστημα και ο ιερομάρτυρας Άγιος Φιλούμενος ο του Φρέατος του Ιακώβ. 
 
Καλό σου ταξίδι, π. Σάββα. 
Καλό παράδεισο.
Καλή σου ανάπαυση.
Δεν θα σε ξεχάσουμε ποτέ.
Θεός σχωρέσει.
Καλή ανάσταση. ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ.
 
Παναγιώτης Ντανος


Η εικόνα ίσως περιέχει: ένα ή περισσότερα άτομα, νύχτα και εσωτερικός χώρος

3 σχόλια:

Κ. είπε...

Αιωνία η Μνήμη του.Καλό Παράδεισο.

Κ.

Παναγιωτα είπε...

Καλό Παράδεισο πατερουλη. Ήσουν ένας γλυκύτατος άνθρωπος.Μιλησαμε τελευταία φορά στην γιορτή σου. Την ευχή σου να εχουμε

Λωρίτου Ελένη είπε...

Πώς είναι άραγε νά έχει κανείς προβλήματα μέ τέτοιες απρόβλεπτες ασθένειες και νά μένει απομονωμένος φρουρός σε ένα ερημικό προσκύνημα ?

Είναι η πλήρης αφιέρωση και εγκατάλειψη στα χέρια του Θεού !

Το μήνυμα έρχεται απο την έρημο . Ας παραδειγματίζονται τί μήνυμα φιλοζωίας εκπέμπουν οι ασεβείς που έκλεισαν τους ναούς για νά μήν κολλήσουμε τον ιό . Η ειδωλοποίηση της ζωής και της υγείας !

Εδώ έκλεισαν τους ναούς και εκεί ένας φρουρός κρατούσε ανοικτό ένα προσκύνημα ! Ένα μάθημα για το πώς κανείς περνά στην αθανασία !

Κανείς δεν αντιλέγει στο αγαθό της ζωής και της υγείας , το θέμα είναι η προσκόλληση στον παρόντα μάταιο αιώνα .