Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2021

ΓΑΛΛΙΑ: Φεμινίστρια καθηγήτρια αποκαλούσε «φασίστες» όσους έκρουαν τον κώδωνα του κινδύνου για το ισλάμ. Τώρα θέλει να παρατήσει την δουλειά της γιατί δέχεται απειλές θανάτου από ισλαμιστές


Τον Μάιο του 2010, σε μια ζωντανή συζήτηση στο κανάλι του Daniel Schneidermann, παρευρέθηκαν η Βελγίδα φεμινίστρια και οπαδός του κοσμικού χαρακτήρα του κράτους, Nadia Geerts, η λεγόμενη «βελγίδα Caroline Fourest» (Γαλλίδα φεμινίστρια συγγραφέας), ο πρόεδρος του Union des Familles Laïques, Bernard Teper και συντάκτες της συντηρητικής (ή για άλλους "ακροδεξιάς") ιστοσελίδας Riposte Laïque (RL), εκείνης της εποχής Pierre Cassen και Anne Zelenski.

Η Nadia Geerts και ο Bernard Teper, κλειδωμένοι στο δόγμα τους, επέκριναν την RL για την άρνησή της να διαφοροποιήσει το Ισλάμ από τον Ισλαμισμό, για τη σύνδεση της ανόδου της ισλαμοποίησης των ευρωπαϊκών κρατών με τη μετανάστευση και για την καταπολέμηση της εισβολής θρησκευτικών συμβόλων, ιδίως του πέπλου και της μπούρκας, σε δημόσιους χώρους. Και φυσικά, τους αποκάλεσαν «ακροδεξιούς»!

Σύμφωνα με αυτούς, το Ισλάμ δεν δημιούργησε κανένα πρόβλημα και οι συνομιλητές τους επιδίδονταν σε «ακροδεξιό παραλήρημα». Δέκα χρόνια αργότερα, τα γεγονότα, δυστυχώς, απέδειξαν ότι είχαν δίκιο, καθώς σε Γαλλία και Βέλγιο, οι επιθέσεις ισλαμιστών έχουν πολλαπλασιαστεί και ο αριθμός των μουσουλμάνων σε αυτές τις δύο χώρες έχει εκραγεί.

Και φυσικά, σε αυτό το πλαίσιο, η Nadia Geerts, καθηγήτρια φιλοσοφίας, απειλείται με θάνατο και απειλεί να εγκαταλείψει τη διδασκαλία.

Το πρόσφατο άρθρο από κάτω της βελγικής Le Vif / L'Express, αναρωτιέται "Ποια είναι η χώρα όπου απειλείται μια γυναίκα που υπερασπίζεται τη δημοκρατία;"

Λέει: Η Βελγίδα καθηγήτρια Nadia Geerts, παρενοχλείται επειδή έδειξε την υποστήριξή της στον Samuel Patyτον 47χρονο δάσκαλο που τον αποκεφάλισε στις 16 Οκτωβρίου 2020 ισλαμιστής Τσετσενικής καταγωγής και επειδή εκφράζει την αγανάκτησή της για την άδεια να φοριέται το ισλαμικό πέπλο στην δευτεροβάθμια και τριτοβάθμια εκπαίδευση.

"Πριν από τρεις μήνες και λίγες μέρες, ήμουν ακόμα ευτυχισμένη καθηγήτρια, έγραψε η Nadia Geerts στο blog της πριν από λίγες μέρες. ... Σήμερα, απλά δεν βλέπω να συνεχίζω..", γράφει στο blog της η Geerts.

redskywarning / https://ripostelaique.com/les-islamos-menacent-nadia-geerts-qui-nous-traitait-de-fachos-en-2010.html

πηγή

 

6 σχόλια:

ἐμπεσῶν εἰς λάκκον τις είπε...

Στερνή μου γνώση...
να σ'είχα πρώτα...!

Έτσι νομίζω θα εξατμιστούν
σιγά σιγά
όλες οι ψευδαισθήσεις μας
μεγάλες και μικρές

ζώντας τα όσα ήδη μας έχουν
προρρηθεί...

και θα χρειαστεί ίσως να ματώσουμε

γιατί η μετάνοιά μας
και οι προσευχές μας

δεν νομίζω να έχουν
ένταση ανάλογη με τά
όσα ζουμε...

Εύχεστε !

Ανώνυμος είπε...

Συγγνώμη αλλά και πολλοί Χριστιανοί και Ιερεις μας λέγανε να καλοδεχτούμε τους λαθρομετανάστες με το επιχείρημα πως κι ο Χριστός ήταν πρόσφυγας. Επίσεις λέγανε ότι θα τους εκχριστιανίσουμε.

Ανώνυμος είπε...

Το "πρόσφυγας " το έλεγαν οι οικουμενιστές : αρχιεπίσκοπος , Δημητριάδος κ.τ.λ. και κατ' επέκταδιν οι παπάδες τους , που κυνηγάνε το κοινωνικό προφίλ λές και είναι κοινωνικοί άκτορες .

Το να τους εκχριστιανίσουμε και
να τους εξελληνίσουμε , το έλεγαν πνευματικοί ακόμα και καταξιωμένοι χωρίς όμως ρεαλισμό , ενώ κάθε μέρα αφελληνιζόμαστε εμείς και αποχριστιανιζόμαστε μέ τελευταίο επεισόδιο στην παράσταση το κλείσιμο των ναών !

Και γιατί νομίζουμε οτι έκλεισαν οι ναοί και δεν μας αφήνουν ούτε στα σκαλιά νά καθήσουμε και οι δεσποτάδες άγιασαν τα ύδατα μόνοι τους μέ μυστικότητα σαν παγανιστές ?

Μα γιατί ηλίθιε , ακόμα δεν το κατάλαβες οτι απολαμβάνουμε πλέον ισονομία μέ τους ισλαμιστές στην πατρίδα μας ? Άν δημοσιοποιηθεί η εκκλησιαστική ζωή μέ συστοιχίες έξω απο τους ναούς και πομπές στα Θεοφάνεια , θα απαιτήσουν νά κάνουν το ίδιο και τα μιλούνια των μουσουλμάνων . Θα βγούν έξω και θα κατακλύσουν τις λεωφόρους και τις πλατείες Αθηνών , Θεσσαλονίκης και άλλων μεγαλουπόλεων . Αν δεν ικανοποιηθεί το αίτημά τους , αυτοί οι ειρηνικοί άνθρωποι κρατάνε καλά τροχισμένα μαχαίρια ! Δεν νομίζω όμως νά κινδυνεύει κανείς απο την κυρία Λουκά και απο όλους εμάς που γράφουμε στα ιστολόγια !

Ας γελάσουμε λοιπόν μέ την καρδιά μας , οτι θα εκχριστιανίσουμε τους μουσουλμάνους !

Γελάσιος

Ανώνυμος είπε...

ΑΝ επιθυμούν να κάνουν λιτανείες και οι Μουσουλμάνοι ΕΦΟΣΟΝ το προβλέπει η ΘΡΗΣΚΕΙΑ τους, ΓΙΑΤΙ να ΜΗΝ τους το ΕΠΙΤΡΕΨΕΙ η πολιτεία; ΕΔΩ κοτζά ΤΖΑΜΙ, τους έφτιαξε. Στη λιτανεία θα κολλήσει; Και οι ΑΙΜΑΤΗΡΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΣ αυτομαστιγώσεις τους, ΑΠΟΤΡΕΠΤΙΚΑ προς το ΙΣΛΑΜ, ΣΙΓΟΥΡΑ θα λειτουργήσουν, στα μάτια των ΕΛΛΗΝΩΝ. Ας μιλήσουμε ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ και για τις κλειτοριδΕΚΤΟΜΕΣ στις κουλτουριάρες κοράκλες μας, ΠΡΙΝ τους προκύψει κανάς ντουβρουτζάς με κανά γόη, Ισλαμοφασίστα και μετά τραβάνε τα βυζιά τους, από τον πολύ ΞΥΛΟΔΑΡΜΟ και σωσμό ΔΕΝ θα έχουν.

Ανώνυμος είπε...

Μήν νομίζετε οτι θα τους ενοχλούσε η ισλαμοποίηση σαν πολιτιστική εικόνα . Ίσα ίσα που θα ήθελαν νά την προβάλουν .Αν δεν έχουν Θεοφάνεια έχουν τις τούμπες και τα δικά τους ιεροτελεστικά . Οι
αυτομαστιγώσεις είναι φολκλόρ για κάθε Λόλα ελληνίδα ! Πρός τί το τζαμί στά πόδια της Ακρόπολης ? Αυτό που φείδονται δεν είναι τα χριστιανικά μας αισθήματα ! Είναι οτι θα βγεί στην επιφάνεια το μέγεθος του προβλήματος που θα δημιουργήσει τρόμο . Έχετε βρεθεί σούρουπο στην Ομόνοια και πέριξ της νά νοιώσετε ανατριχίλα ? Έτσι λοιπόν απλώς το αναβάλλουν .

ἐμπεσῶν εἰς λάκκον τις είπε...

Το έλεγαν αξιόλογοι πνευματικοί

στό πρώτο κύμα
αλβανών
που πολλοί ήταν
από χριστιανικές
οικογένοιες

Βορειοηπειρώτες

και τότε και ρεαλιστικό ήταν
και πραγματοποιήθηκε
από ευλογημένους παπάδες

γι αυτό το μέγκα, με τα άλλα βρωμοκάναλα

αρχίσαν με τις καθημερινές ειδήσεις όπου οι δράσεις των αλβανών βαρυποινιτών που
είχαν κατακλείσει την Ελλάδα

παρουσιάζονταν έτσι ωστε να στιγματίσουν τον
κάθε ταλαίπωρο
πού είχε δραπετεύσει από την τραγική τότε
Αλβανία για να ζήσει μακριά από μιά χώρα που την θέση τών κουμουνιστών
είχαν πάρει οι αντιμαχόμενες συμμορίες...