Δευτέρα 4 Ιανουαρίου 2021

Ξύπνησαν ή απλα παιχνιδάκι συμπαιγνίας;

ἀλλὰ καὶ ζητᾶ "να ε­ξα­σφα­λι­στεί άμεσα

ο ι­κα­νός α­ρι­θμός εγ­κε­κρι­μένων εμβολίων

για τους πο­λί­τες" !!!


 

Με τον πλέον εμφαντικό τρόπο αποφάσισε η Εκκλησία της Ελλάδος να δείξει την ενόχληση της για τους χειρισμούς της κυβέρνησης στο θέμα του εκκλησιασμού, αρνούμενη πλέον να δεχθεί το κλείσιμο των ναών την ημέρα των Θεοφανείων. Σύμφωνα με πληροφορίες , με απόφαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου που συνήλθε σήμερα εκτάκτως υπό τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο προκειμένου να αποφασίσει τον τρόπο με τον οποίο θα χειριστεί το θέμα, οι ναοί της χώρας θα ανοίξουν κανονικά την ημέρα των Θεοφανείων όπως ακριβώς είχε συμφωνηθεί με την Κυβέρνηση και είχε δημοσιευτεί στην προηγούμενη ΚΥΑ, πριν δηλαδή την υπαναχώρηση της Κυβέρνησης. Αυτό σημαίνει πως η Εκκλησία της Ελλάδος δεν δέχεται τις νέες αποφάσεις της Κυβέρνησης, εμμένει στην αρχική συμφωνία και δεν αποδέχεται άλλη παρέμβαση στα του οίκου της. Πρακτικά, οι ναοί θα μπορούν να δεχθούν έως και 25 πιστούς οι ενοριακοί και 50 οι κεντρικοί – μητροπολιτικοί όπως ακριβώς συνέβη τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά. Η απόφαση αυτή της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος θεωρείται βέβαιο πως θα συμπαρασύρει και την Εκκλησία της Κρήτης αλλά και την Εκκλησία Γ.Ο.Χ. Ελλάδος, τους Παλαιοημερολογίτες δηλαδή, που με επιστολή τους στον Πρωθυπουργό προαναγγέλουν προσφυγή στο Διεθνές Δικαστήριο.


ΤΟ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΝ

Συ­νήλθε εκτάκτως σή­μερα, Δευ­τέρα 4 Ι­α­νου­α­ρίου 2021, η Δι­αρ­κής Ιερά Σύ­νο­δος της Εκ­κλη­σίας της Ελ­λά­δος της 164ης Συ­νο­δι­κής Πε­ρι­ό­δου, υπό την Προ­ε­δρία του Μα­κα­ρι­ω­τά­του Αρ­χι­ε­πι­σκό­που Α­θη­νών και πά­σης Ελ­λά­δος κ. Ι­ε­ρω­νύ­μου.

         Κατά την ση­με­ρινή Συ­νε­δρία η Δι­αρ­κής Ι­ερά Σύ­νο­δος, αφού ε­πι­κύ­ρωσε τα Πρα­κτικά της Ε­ξου­σι­ο­δο­τή­σεως, ε­ξέ­τασε τα δε­δο­μένα που δη­μι­ουρ­γή­θη­καν ως προς την λει­τουρ­γία των Ι­ε­ρών Ναών και την πα­ρου­σία των πι­στών κατά τήν Ε­ορτή των Θε­ο­φα­νείων μετά τις αι­φνι­δι­α­στι­κές Κυβερνητικές α­να­κοι­νώ­σεις της Παρασκευής 2.1.2021, περί προληπτικής αυ­στη­ρο­ποιήσεως των μέ­τρων εν όψει του ανοίγματος των σχολικών μονάδων.

         Η Δι­αρ­κής Ι­ερά Σύ­νο­δος κα­τό­πιν δι­α­λο­γι­κής συ­ζη­τή­σεως, α­πο­φά­σισε ο­μο­φώ­νως τά ε­ξής:

1.      Δεν συναινεί στα νέα Κυβερνητικά μέτρα ως προς τη λειτουργία των Ιερών Ναών, εμ­μέ­νει σε όσα συμ­φω­νή­θη­καν αρ­χι­κώς με την Πο­λι­τεία και εντέλλεται οι Ιεροί Ναοί να παραμείνουν ανοικτοί για την συμμετοχή των πιστών στη Θεία Λειτουργία και τον Α­γι­α­σμό των υ­δά­των εν­τός των Ι­ε­ρών Ναών της Ε­ορ­τής των Θε­ο­φα­νείων ό­πως άλ­λω­στε είχε συμ­φω­νη­θεί και α­πο­τυ­πω­θεί στην Κ.Υ.Α. υπ’ α­ριθμ. Δ1α/ΓΠ.οικ. 80588/15.12.2020 (ΦΕΚ Β΄ 5509). Ζη­τεί από την Πο­λι­τεία να γί­νει α­πο­λύ­τως σε­βα­στή η α­νω­τέρω Κ.Υ.Α. χω­ρίς πε­ραι­τέρω προ­βλή­ματα, λαμ­βα­νο­μέ­νου υπ’ ό­ψιν του γε­γο­νό­τος ότι κατά την εορτή των Χρι­στου­γέν­νων και της Πρω­το­χρο­νιάς και τις λοι­πές η­μέ­ρες του Α­γίου Δω­δε­κα­ή­με­ρου στους χι­λι­ά­δες Ε­νο­ρι­α­κούς Ι­ε­ρούς Να­ούς της Εκ­κλη­σίας της Ελ­λά­δος με μέ­ρι­μνα των κατά τό­πους Σε­βα­σμι­ω­τά­των Μη­τρο­πο­λι­τών και των ευ­λα­βών κλη­ρι­κών τη­ρή­θη­καν όλα τα προ­βλε­φθέντα υ­γει­ο­νο­μικά μέ­τρα για τον πε­ρι­ο­ρι­σμό της δι­α­σπο­ράς του κο­ρο­νο­ϊού.

2.      Α­πο­στέλ­λει ε­πι­στολή δι­α­μαρ­τυ­ρίας προς την Ελ­λη­νική Κυ­βέρ­νηση θε­ω­ρών­τας τον δι­ά­λογο ως το μο­να­δικό μέσο επιλύσεως των ζη­τη­μά­των που α­φο­ρούν τις σχέ­σεις της Πο­λι­τείας με τις θρη­σκευ­τι­κές κοι­νό­τη­τες που υ­φί­σταν­ται στο Ελ­λη­νικό Κρά­τος.

3.      Κά­νει έκ­κληση τόσο προς την η­γε­σία της Ευ­ρω­πα­ϊ­κής Ενώ­σεως όσο και προς την Ελ­λη­νική Κυ­βέρ­νηση να προ­βούν στις α­πα­ραί­τη­τες ε­νέρ­γειες ού­τως ώ­στε να ε­ξα­σφα­λι­στεί άμεσα ο ι­κα­νός α­ρι­θμός εγ­κε­κρι­μέ­νων εμ­βο­λίων για τους πο­λί­τες. Κα­νείς δεν έ­χει το δι­καί­ωμα να υ­πη­ρε­τεί αλ­λό­τρι­ους σκο­πούς α­πέ­ναντι σε ένα τόσο ση­μαν­τικό θέμα ό­πως η υ­πέρ­βαση της παν­δη­μίας, δι­ότι το δι­καί­ωμα στην υ­γεία α­νή­κει σε ό­λους.

4.      Ανανεώνει προ­γε­νέ­στερη Α­πό­φαση Αυ­τής ώ­στε κατά την πα­ρούσα χρο­νική πε­ρί­οδο την θέση της Ι­ε­ράς Συ­νό­δου προς τα Μ.Μ.Ε., να εκ­φρά­ζει μόνο ο εκ­πρό­σω­πος Τύ­που Αυ­τής, Σε­βα­σμι­ώ­τα­τος Μη­τρο­πο­λί­της Ι­λίου, Α­χαρ­νών και Πε­τρου­πό­λεως    κ. Α­θη­να­γό­ρας.

Εκ της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου

της Εκκλησίας της Ελλάδος

 

 Εν το μεταξύ...

Άφρισε η ελληνόφωνη κυβέρνηση!

«Η Κυβέρνηση σε όλα τα στάδια της πανδημίας βρισκόταν σε διαρκή διαβούλευση με την Εκκλησία για τα θέματα των λειτουργιών, με σεβασμό στη δημόσια υγεία αλλά και την πίστη των ανθρώπων. Στο πλαίσιο αυτό, πραγματοποιήθηκαν οι λειτουργίες Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς και προβλέφθηκε η λειτουργία των Θεοφανείων.

Η ανάγκη να μην διακυβευθεί η σταθερή πορεία για την καταπολέμηση του ιού, εν όψει ιδίως και της επαναλειτουργίας των σχολείων, επέβαλε για την τρέχουσα εβδομάδα την επιστροφή στο προηγούμενο καθεστώς περιορισμών στην αγορά και την κοινωνία, μεταξύ των οποίων και η πρόβλεψη να γίνει η λειτουργία των Θεοφανείων χωρίς την παρουσία πιστών. Βεβαίως, παραμένει η δυνατότητα παρεμπίπτουσας ατομικής προσευχής των πιστών στους ναούς.

Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος με την απόφασή της δεν συναινεί στα νέα μέτρα που αφορούν τις λειτουργίες. Όμως ο νόμος δεν μπορεί να εφαρμόζεται κατά το δοκούν ώστε να τον αγνοεί όποιος διαφωνεί. Ευελπιστούμε ότι η Εκκλησία θα αντιληφθεί την κρισιμότητα των στιγμών για την κοινωνία, όπως έως σήμερα με υπευθυνότητα έπραξε. Η εφαρμογή των μέτρων πρόληψης και προφύλαξης αποτελεί υποχρέωση αλλά και πράξη κοινωνικής αλληλεγγύης και ευθύνης όλων μας».

 

Παραλειπόμενα  

Σύμφωνα με πληροφορίες  η αντίδραση της διοίκησης Εκκλησίας ήταν αποτέλεσμα του «αιφνιδιασμού», όπως σημειώνουν εκκλησιαστικές πηγές, από τις κυβερνητικές ανακοινώσεις το περασμένο Σάββατο, των οποίων δεν είχε προηγηθεί καμία επικοινωνία με τον Αρχιεπίσκοπο, που έως τώρα, όπως σημειώνουν είχε σταθεί στο πλευρό της Πολιτείας, παρά τις εσωτερικές αντιδράσεις. Ωστόσο, η ξαφνική απόφαση να μείνουν κλειστοί οι ναοί σε μια τόσο μεγάλη γιορτή για την Ορθόδοξη πίστη, όπως είναι τα Θεοφάνεια και μάλιστα χωρίς καμία προειδοποίηση θα ήταν δύσκολα διαχειρίσιμη, τόσο εντός της Συνόδου, όσο και για το κοινό της Εκκλησίας. Οι ίδιες πηγές σημείωναν ότι  η Εκκλησία δεν πρόκειται να κάνει πίσω στα όσα ανακοίνωσε και θα τηρήσει κατά γράμμα τα συμφωνηθέντα, όπως αυτά είχαν περιγραφεί στην Κοινή Υπουργική Απόφαση της 15ης Δεκεμβρίου. 

Εκκλησιαστικές πηγές σημείωναν ότι εκτός από την απόφαση να κρατήσει ανοιχτούς τους ναούς για τα Θεοφάνεια, κατά τη σημερινή Συνοδο, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος αποφάσισε να πάει δίχως συνοδείας και πομπής με μόνο τον διάκονο του να ρίξει τον Τίμιο Σταυρό στη θάλασσα.
Παράλληλα, αποφασίσθηκε η προσφυγή της Εκκλησίας στο ΣτΕ για όλα αυτά τα μέτρα που επιβάλλονται στο λαό που θρησκεύεται «κατά παράβαση κάθε δικαίου και ασφαλώς εις βάρος των ανθρωπίνων δικαιωμάτων του ανθρώπου για τα οποία χύνονται κροκοδείλια δάκρυα απο τους υποκριτές του παρόντος αιώνος μόνο όταν αφορούν αριστερούς ή δικαιώματα περίεργων κοινωνικών ομάδων. Και μετά την απόφαση που θα βγει η Εκκλησία ανεξαρτήτως του αν δικαιωθεί ή όχι θα προσφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για μα δημιουργήσει δεδικασμένο».

22 σχόλια:

The Cave Dweller είπε...

Άγρια κοροϊδία...Μας περνάνε για... λοβοτομημένους για να μην πω τι λέξη...

Λωρίτου Ελένη είπε...

Παλληκαρισμοί και αψημαχίες !

Γιατί με τα μέτρα των Χριστουγέννων ήταν οk. ?

Χα! Χά ! Άς γελάσουμε !

Ανώνυμος είπε...

Δέν πρέπει να τους εμπιστευόμαστε.
Μάλλον ο Αρχιεπίσκοπος τα βρήκε σκούρα και έκανε μισό βήμα πίσω.
Θα σταλει λέει στην Ε.Ε. επιστολή διαμαρτυρίας, καθώς επίσης και στους βουλευτές.
Λες και δεν γνωρίζουν άπαντες τα μαύρα μας τα χάλια και την κατάσταση μας.
Εγώ πιστεύω πως ο Ιερώνυμος είναι πλέον σε μεγάλα αδιέξοδα.
Εμπρός γκρεμός και πίσω ρέμα.....
Ο ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΣ

Ανώνυμος είπε...

Καμιά συμπαιγνία, για τη δική τους υγεία φοβούνται, μην αγχώνεστε...

GeorGRE είπε...

Εύγε στην Δ.Ι.Σ. που έστω και τώρα
διάψευσε τις προβλέψεις μας.

Το άριστο θα ήταν να πουν οι
πόρτες ανοικτές για όλους.
Έστω όμως και αυτό κάτι είναι.

Μίλησαν τα μέσα αποβλάκωσεις για
"αντάρτικο" της Εκκλησίας!!!!
Ο Ιερώνυμος υποστήριξε αυτό
που είχαν συμφωνήσει. Ο
Αφορισμένος είναι εκτεθειμένος
λόγω της μη τήρησης της συμφωνίας.

Εμείς ως πιστοί ΠΡΕΠΕΙ να
υποστηρίξουμε τη απόφαση η
οποία κολλάει στον τοίχο την
τεκτονοΚυβέρνηση.
Εμείς είμαστε με το ράσο!

Ανώνυμος είπε...

Επαινετέα, κατ αρχήν, η απόφαση της ΔΙΣ. Και απολύτως σεβαστοί και εύλογοι οι προβληματισμοί των αγαπητών σχολιαστών, δεδομένης της διαχρονική ηττοπαθούς και συμβιβαστικής συνοδικής τακτικής.
Έπιβαλλόταν να μη συναινέσει στη φασιστικής υφής και εμπνεύσεως κυβενητική ενέργεια που για μια ακόμη φορά στραγγαλίζει το αναφαίρετο συνταγματικό δικαίωμα της ελεύθερης άσκησης της θρησκευτικής λατρείας και παραπέμπει σε άλλες εποχές.
Ανοιχτά τα σούπερ-μάρκετ, οι τράπεζες, τα φαρμακεία, συνωστισμός στα ΜΜΕ και τα αεροπλάνα και κλειστοί οι ναοί!
"Εύγε" στην ανεκδιήγητη κυβέρνηση, τη γέμουσα υποκρισίας και φαρισαισμού!
Από κει και πέρα, η εν λόγω απόφαση "αδειάζει" κανονικά το μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως που προέβη σε σχετικές, κατάπτυστες δηλώσεις, πράγμα σύνηθες για το συγκεκριμένο επίσκοπο.
Επίσης , η αήθης κυβερνητική ενέργεια αποτελεί την καλύτερη απάντηση στις "βαρύγδουπες" δηλώσεις του μητροπολίτη Αργολίδος περί μη υπάρξεως διωγμού από την πλευρά των κυβερνώντων ολετήρων.
Λ.Ν.

Δημήτρης Ρόδης είπε...

Στάχτη στα μάτια των αδαών. Η ''καλή'' Σύνοδος που ''αντιδρά'' στήν κυβέρνηση, βοηθώντας την να επιβάλει αυτά που επιθυμούν διακαώς οι ξένοι εντολοδόχοι παγκοσμιοποιητές-πρόδρομοι του αντιχρίστου.

{3. Κά­νει έκ­κληση τόσο προς την η­γε­σία της Ευ­ρω­πα­ϊ­κής Ενώ­σεως όσο και προς την Ελ­λη­νική Κυ­βέρ­νηση να προ­βούν στις α­πα­ραί­τη­τες ε­νέρ­γειες ού­τως ώ­στε να ε­ξα­σφα­λι­στεί άμεσα ο ι­κα­νός α­ρι­θμός εγ­κε­κρι­μέ­νων εμ­βο­λίων για τους πο­λί­τες.}

Απο αντίδραση και ''για το καλό μας βρε κουτά''... που έλεγε και η συγχωρεμένη Μαλβίνα.

epameinwndas12345678@gmail.com είπε...

ίσως ή αρχή του τέλους, πάντως κάτι είναι, σαν αρχή που έπρεπε να είχε γίνει από την πρώτη μέρα ΚΎΡΙΕ ΙΗΣΟΎ ΧΡΙΣΤΕ ΣΩΣΟΝ ΗΜΆΣ

epameinwndas12345678@gmail.com είπε...

Να Ναι Ευλογημενο

Ανώνυμος είπε...

Αναντιρρήτως, για την κατάσταση στην οποία έχουμε περιέλθει, ευθύνεται σε μεγάλο βαθμό και η εκκλησιαστική ηγεσία.
Τον περασμένο Μάρτιο με ένα σουλτανικό φιρμάνι, μέσω twitter, ο Κυριάκος Μητσοτάκης λίγα λεπτά μετά τη συνεδρίαση της διευρυμένης Συνόδου, επέβαλε το κλείσιμο των ναών, δείχνοντας το "σεβασμό" του στην Εκκλησία και την ηγεσία της.
Ακολούθησαν τα αίσχη της Κέρκυρας, των Κυθήρων, της Ρόδου, του Αιγίου, της Εύβοιας, της Καλύμνου, του Κουκακίου και αλλαχού,σιωπώσης, "εκκωφαντικώς, της συνόδου.
Κορυφαίο, εξ όλων των αισχών, κατά τη γνώμη μου, η αιρετικότατη συνοδική διακήρυξη περί της υγείας του σώματος ως ΑΚΟΥΣΟΝ, ΑΚΟΥΣΟΝ! "υπερτάτου αγαθού"...
Επιπροσθέτως,έφθασαν στο σημείο εκκλησιαστικοί παράγοντες να συγχαίρουν τους κυβερνώντες τη στιγμή που οι λεγάμενοι έκλεισαν τους ναούς!
Έπρεπε, δηλαδή, να περάσει τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα προκειμένου να αντιδράσουν οι ιεράρχες;
Λ.Ν.

Laura Ingalls είπε...

Ω...ΤΗΣ ΠΑΡΑΦΡΟΣΥΝΗΣ!!!
ΚΑΝΟΥΝ ΕΚΚΛΗΣΗ ΟΙ ΠΟΙΜΕΝΕΣ ΤΟΥ ΠΟΙΜΝΙΟΥ
ΚΑΙ ΠΑΤΕΡΕΣ ΤΩΝ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΝΑ...ΦΕΡΟΥΝ
ΚΙ 'ΑΛΛΑ...ΕΜΒΟΛΙΑΚΙΑ!
ΑΝΤΙ ΝΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΟΥΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ,
ΠΩΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΦΑΡΜΑΚΟ ΚΑΙ ΝΑ ΠΙΕΣΟΥΝ,
ΝΑ ΑΠΑΙΤΗΣΟΥΝ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΤΟ ΦΕΡΟΥΝ
ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΟΙ ΔΟΣΙΛΟΓΟΙ,
ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ,
ΩΣΤΕ ΝΑ "ΣΩΘΟΥΝ" ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ
ΚΙ ΟΙ ΕΥΑΛΩΤΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΤΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ,
ΠΟΥ ΤΟΣΟ ΝΟΙΑΖΕΤΑΙ ΤΟ ΠΑΡΑ-ΚΡΑΤΟΣ ΝΑ "ΣΩΣΕΙ"!
ΚΑΛΑ ΦΩΤΑ-ΟΛΟΦΩΤΑ!

Ανώνυμος είπε...

Μοιάζει με βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση, αλλά κρατάμε μικρό καλάθι. Ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση δε σβήνει ολόκληρο το μαραθώνιο προς τη λάθος κατεύθυνση που διέτρεξε η ιεραρχία τους τελευταίους μήνες. Θα δούμε.

Ανώνυμος είπε...

Η ουσία είναι άλλη.
Τα Φώτα πάμε εκκλησία -πρώτα ο Θεός-κι ας αλυχτούν
τα κυβερνητικά σκυλιά..

Ιννοκέντιος

Λωρίτου Ελένη είπε...

Τσακωνόμαστε περί όνου σκιάς ! Λίγο άν ήθελαν στα μουλωχτά και ανεπίσημα νά διευκολύνουν την κατάσταση και οι εκκλησιαστικοί και οι πολιτικοί μέ λίγη χαλαρότητα , όπως συμβαίνει σε όλους τους τομείς και χώρους , το θέμα θα βολευόταν , χωρίς καν διαπραγματεύσεις και συμφωνίες . Όμως δεν θέλουν ούτε οι εκλλησιαστικοί , ούτε οι πολιτικοί . Απο το νά κάνουν χαρτοπόλεμο μέ προσφυγές στα διεθνή δικαστήρια , δεν είναι πρακτικότερο νά εξαντλήσουν τά όρια της παρατυπίας ? Και ολίγη παρανομία δεν βλάπτει . Δεν είναι παρανομία , αλλά υπέρβαση . Οι απαγορεύσεις είναι παράνομες . Αν ήθελαν οι επίσκοποι θα ενεθάρρυναν τους ιερείς νά πράξουν τα δέοντα . Όμως δεν θέλουν . Τουναντίον κάνουν ό, τι είναι δυνατόν νά δυσχεράνουν
την κατάσταση . Και μας ξεγελούν τώρα μέ προσφυγές στα διεθνή δικαστήρια . Παριστάνουν το θύμα , όμως κρατάνε το σεκόντο στην όλη κατάσταση .

Ανώνυμος είπε...

Ωχ, Χριστέ μου..είπαμε να μακροθυμείς. Αλλά..τούτο το πράμα παραπά(ί)ει ..Δεν δεχόμαστε το απόλυτο μαύρο, για να δεχτούμε το καθαρό μαύρο..πφφφ...ντου σάμθιν..!

Λωρίτου Ελένη είπε...

Ευχόμεθα καλή και ευλογημένη χρονιά μέ ομολογία !

Μήπως εσείς κ. Λυκούργε μπορείτε νά μας δώσετε τα φώτα σας , γιατί εμένα δεν το χωρά το
μυαλό μου , πώς δεν μπορούμε νά στεκόμαστε έξω απο τους ναούς μέσα στις πλατείες όπου έτσι και αλλιώς σημειώνεται συνωστισμός κατα τις ώρες που συνηθίζουν οι άνθρωποι νά βγαίνουν στις πλατείες ? Η κατάσταση είναι σκανδαλώδης ! Λές στους παπάδες διευκολύντε την κατάσταση και δεν ιδρώνει το αυτί τους . Βρήκαν μόνο την ευκαιρία νά κουτσουρέψουν την Λατρεία .

Φανή Τ. είπε...

Είπε ότι θα προσφύγει στο ΣτΕ... και το ΣτΕ όπως όλοι γνωρίζουμε κρίνει ΠΑΝΤΑ αντικειμενικά χωρίς πολιτικούς επηρεασμούς....(αρχίζω να γελάω...) ...Μήπως όλο αυτό είναι ένα θέατρο από τον Ιερώνυμο, σε συνεννόηση (πάντα) με τον Μητσοτάκη, ώστε ύστερα από αρνητική απόφαση του ΣτΕ να έχει το άλλοθι για το κλείσιμο των εκκλησιών;

ORTHODOXIA ORTHO είπε...

Αν θυμάστε είχε βγει ο Αρχιεπίσκοπος και είπε πως οι ναοί να γίνουν κέντρα εμβολιασμού.
Αλλά και ο σεβ Κυθήρων μίλησε για ασφαλή εμβολιασμό!
Έπειτα είπε δεν το κάνω!!!
Βλέπετε για μας που θέλουμε σταθερές φωνές είναι πρωτόγνωρα αυτά!
Και μη μου πείτε πως δεν κλονιστηκαμε όλοι,όταν ο ένας επιστήμονας βγαίνει και λέει "0πα όπα....,κινδυνος_ θάνατος τα εμβόλια.Και μιλάμε αδελφοί όχι για γιατρουδακια που κάνουν μεταπτυχιακό,που και αυτοί χρήσιμοι είναι ως ένα βαθμό,μιλάμε για λοιμοξιολογους,μοριακούς βιολόγους , γνωστές φαρμακολογίας κ.λπους αστέρες της επιστήμης!
Όλοι αυτοί ,βγαίνουν τώρα και έχουν χαμηλώσει το προφιλ στην ουδετερότητα,ναι μεν αλλά και μιλούν ότι καλά είναι τα εμβόλια αλλά υπάρχουν κάποιες παρενέργειες!
Το φέρνουν λίγο πιο μαλακά.....
Τι να πάρει λοιπόν πίσω η Εκκλησία αφού δεν αποφάνθηκαν οι μεγαλογιατροι σε αυτό το πρωτοπόρο εμβόλιο,που κοιτάζουν να το κάνουμε και υποχρεωτικό,πράγμα που αντίκειται στο Σύνταγμα,γιατί ενώ δεν αναλαμβάνουν την ευθύνη για ο,τι πάθεις,θα πρέπει να την αναλάβουν αν γίνει υποχρεωτικό....
Και σας λέω από πείρα για γνωστή μου που είχε ανοίξει μαγαζί,και τρέχανε ενοίκια ,έπαθε εγκεφαλικό από την στενοχώρια της με τα λοκ ντάουν.
Φοβόταν τον κορωνοιο και τώρα βρίσκεται στην εντατική και έχει χάσει την φωνή της!
Σαράντα πέντε χρόνων κοπέλα!Παιδιά,για να επιβιώσουμε πρέπει να μην στενοχωριόμαστε!
Ας προσπαθήσουμε να προσευχόμαστε,να είμαστε έτοιμοι κάθε λεπτό εξομολογημενοι αναπαυμενοι και να πάμε να κοινωνήσουμε των Αχράντων Μυστηρίων!Να πάρουμε τον Μ.Αγιασμο,να νηστεψουμε σημερα το λάδι,μια μέρα είναι!
1

ORTHODOXIA ORTHO είπε...

Μήπως να μην αγιαστουν τα ύδατα?
Βλασφημία!

Εν Ιορδάνη βαπτιζομενου σου Κύριε,
Η της Τ ρ ι α δ ο ς εφανερωθη προσκυνήσεις!!!
Του γαρ Γεννήτορες η φωνή προσεμαρτυρει σόι,
Αγαπητον σε Υ ι ο ν ονομάζουσα.
Και το Π ν ε υ μ α εν είδει περιστεράς,
Ευρωπαϊκή του λόγου το α σ Φ α λ ε ς.
Ο Επιφανής Χ ρ ι σ τ ε Ο Θ ε ο ς(!!!!!!!!!)

Και τον κόσμον Δωριέας Δόξα σοι!!!!!!!!!!!!!

Θα αναιρεθούν όλα αυτά?
Και μετά πάει η Κυβέρνηση στην Εκκλησία?
Και φυλάει σταυρό?

Καλώς έκανε η Ι.Συνοδος και επέτρεψε τον αγιασμό των υδάτων!
Έλεος πια!
Καλή μας φώτιση!

ORTHODOXIA ORTHO είπε...

Το ξανά δίνω σωστά!
Εν Ιορδάνη βαπτιζομενου σου Κύριε,η της Τριάδος εφανερωθη προσκυνησις.
Του γαρ Γεννήτορος η φωνή προσεμαρτυρει σοι,αγαπητον σε Υιόν ονομαζουσα.
Και το Π ν ε υ μ α εν είδει περιστεράς,εβεβαιου του λόγου το α σ Φ α λ ε ς.
Ο Επιφανής Χριστέ ο Θεός,και τον κόσμον φωτισας
δοξασοι!!!!!

Ανώνυμος είπε...

https://www.in.gr/2021/01/05/greece/georgiadis-apofasisame-na-kleisoun-oi-ekklisies-giati-den-theloume-neo-agio-dimitrio/
Ο γνωστός έμπορος της εθνικοφροσύνης Άδωνις Γεωργιάδης ξεπέρασε κάθε όριο.
Δείτε τι δήλωσε ο ταλαίπωρος...

Ανώνυμος είπε...

Και τι μ αυτό βρε παιδιά; Ωραία, και πείτε ότι ανοίγουν τους Ναούς τα Φώτα αρκεί αυτό; Η κατάσταση θα κρατήσει ένα εξάμηνο τουλάχιστον. Θα λειτουργήσουμε τα φώτα και μετά πάλι της Πεντηκοστής; Πολύς θόρυβος για το τίποτα. Αν είναι μια απαρχή για αντίδραση στον παραλογισμό των κλειστών Εκκλησιών καλώς έχει αν απλά είναι μια αντίδραση για μια μέρα μόνο δε μου λέει κάτι...