Κυριακή 3 Ιανουαρίου 2021

Κάλεσμα για για προσέλευση των πιστών στο Ναό τα Φώτα


Λόγος ρωμαίικος από τον Ματθαίο!
Κάλεσμα για επίσκεψη των πιστών στο Ναό  (από τις 10πμ και μετά) για Θεία Κοινωνία και Αγιασμό των Φώτων .

 

Τα σέβη μας πατέρα 

Ο π.Ματθαίος λειτουργεί στον Άγιο Δημήτριο στο Μπραχάμι της Αθήνας

10 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Να διώξουμε τον φόβο αδελφοί, τον φόβο που μας προκαλούν καθεστωτικοί υπάλληλοι, καθεστωτικοί, δημοσιογράφοι και καθεστωτικοί ψευδοποιμένες....
Όλοι στις εκκλησίες μας, έστω στις 10 που ανοίγουν οι πόρτες...

Γεωργιος είπε...

Για αυτο έχουν επιτυχία τα Δημητρια. Κάθε μέρα γίνεται Θεία Λειτουργία..

epameinwndas12345678@gmail.com είπε...

συγνώμη μόνο στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου στο Μπραχαμι Αθήνας

στρατιωτης είπε...

Αδερφοι επιτελους ας δειξουμε οτι ειμασται Χριστιανοι και Ελληνες αξιοι των Αγιων και των προγονων μας που εδωσαν το αιμα τους για αυτα που μας στερουν σημερα.

στρατιωτης είπε...

Αδερφοι επιτελους ας δειξουμε οτι ειμασται Χριστιανοι και Ελληνες αξιοι των Αγιων και των προγονων μας που εδωσαν το αιμα τους για αυτα που μας στερουν σημερα.

Ανώνυμος είπε...

Συγγνώμη, γιατί από τις 10 πμ?
Δεν συμμερίζομαι τα εγκωμιαστικά σχόλια
Υπάρχουν ιερείς στην Αθήνα που λειτουργούν κανονικά, τών θυρών ανοιγμενων, δεν το διαλαλούν

Γεωργός... είπε...

Άξιος άξιος..πάλιν
Και πολλάκις..είμαστε μαζί σου, γιατί ότι αγαπάς δεν το διαπραγματεύεται..

Λωρίτου Ελένη είπε...

Έχετε δίκιο ! Δεν αρκεί μία επίσκεψη στον ναό νά πάρουμε την Θεία Κοινωνία και νά φύγουμε .

Η μόνη διαφορα είναι οτι ο παπούλης ενθαρρύνει και δεν αποθαρρύνει την προσέλευση στον ναό. Ίσως δεν λέει περισσότερα . Φαίνεται διαλεκτικός . Άν κανείς τρυπώσει μέσα δεν θα τον πετάξει έξω . Αν 10 πιστοί θέλουν νά καθήσουν απ' έξω , δεν θα κλείσει τα μεγάφωνα . Εδώ πάς νά τους πείς κάτι και σε βρίζουν ! Δεν θέλουν νά διευκολύνουν ! Σου δίνουν την εντύπωση οτι μισούν τους πιστούς . Και μέ τα ισχύοντα μέτρα στη ζούλα , παράνομα , παράτυπα, μέ ανοχή πολλά πράγματα θα μπορούσαν νά γίνουν . Και τί τους νοιάζει τους παπάδες , άν κάποιοι θέλουμε νά καθήσουμε απ' έξω και νά φάμε το πρόστιμο ! Θα μπορούσαν τα πράγματα απο μόνα τους νά βρούν την ισορροπία τους άν οι παπάδες το ήθελαν . Δεν υπάρχει θέληση . Ακόμα και οι έλεγχοι ίσως ήταν χαλαροί , όπως είναι γενικά στην κίνηση . Κάθε μέρα στις πλατείες και στις παραλιακές υπάρχει συνωστισμός . Στον ναό που προσφάτως εκκλησιαζόμουν έκαναν μία Θεία Λειτουργία στα γρήγορα , άνευ Όρθρου , που τελείωνε στις 8.30 μέ 9.00. Προχειρότητα επάνω στην προχειρότητα . Όταν πήγα και τους μίλησα , γιατί πάτερ δεν κάνετε και όρθρο , η απάντηση ήταν : γιατί έτσι αποφασίσαμε ! Εσείς θα μας πείτε τί θα κάνουμε ?

Φυσικά δεν είναι η πρώτη φορά που διαπιστώνουμε το παπαδίστικο θράσος . Δεν ιδρώνει το αυτί των παπάδων !

Και γιατί δεν τολμά κανείς νά βγεί στην παρανομία ? Μήν που πεί κάποιος , οτι ένας κεντρικός ναός δεν έχει 1.500 € και μέσα σε μία πόλη δεν υπάρχουν 30 πιστοί που μπορούν νά διαθέσουν 300€ πρόστιμο , άν τους ασκηθεί δίωξη ? Πρόστιμο θα πληρώσει κάποιος , δεν θα του πάρουν το κεφάλι !

Είναι θέμα θέλησης ! Δεν υπάρχει θέληση !

Και εγώ όλα αυτά , ελάτε στις 10.00 για Θεία Κοινωνία , κουτσουρεμένες Ακολουθίες μέ πάσα βιασύνη καί προχειρότητα , τόσο πρωί , που δεν μπορεί κανείς νά κυκλοφορήσει ή νά σταθεί απ' έξω , όλα ετούτα τα θεώρησα απλές κοροιδίες , κόκαλα που μας τα πετάνε στα μούτρα ,γι αυτό τους επέστρεψα τις ύβρεις και τις κοροιδίες και προτιμώ την αποχή ! Έχω σιχαθεί το δημοσιουπαλληλίκι των παπάδων . Υποταγμένοι στον αχρείο επίσκοπο ! Ο μισθουλάκος και δεν ιδρώνει το αυτί τους !

Λωρίτου Ελένη είπε...

Άν το θέλουμε , εκτός των πραγματικών λόγων , εκτός της επιθυμίας μας νά συμμετάσχουμε στις Ιερές Ακολουθίες , είναι και η ενδόμυχη αντίδρασή μας στην διάλυση της εκκλησιαστικής Κοινωνίας , του εξευτελισμού της Θείας Λατρείας , γιατί ουδέν μονιμότερον του προσωρινού . Η εκλλησία υποστασιοποιείται στην Σύναξη . Δεν είναι νά ανοίξουμε την τηλεόραση παρεκτός λόγου υγείας -- ασθενεί ένας δύο τρείς , δεν ασθενούν όλοι , ώστε νά καταργείται η Σύναξη -- πάμε στις 10.00 νά πάρουμε την Θεία Κοινωνία , είμαι φιλενάδα της καντηλανάφτρας και μέ τρυπώνει μέσα . Σε όλα αυτά αντιδρούμε ! Δεν τα αποδεχόμαστε . Δεν συμβιβαζόμαστε σε αυτό το κλωτσοσκούφι !

Ντοστγογιεφσκυ είπε...

Γιατί;;; το κατεβασατε;;; ζούμε χούντα