Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2021

15 νόστιμοι τρόποι να χρησιμοποιήσεις ένα κεσεδάκι γιαούρτι

 

Το γιαούρτι είναι μια πολύ θρεπτική και υγιεινή τροφή, γι αυτό και αναζητάμε τρόπους να το βάζουμε καθημερινά στο πιάτο μας. Πέρα από το πρωινό ή το βραδινό γιαουρτάκι με φρούτα, δες πώς αλλιώς μπορείς να το χρησιμοποιήσεις.

1. Μπαίνει στο μίγμα του κέικ
Το γιαούρτι δίνει στο κέικ υγρασία, το κάνει αφράτο και πραγματικά νόστιμο. Μην διστάσεις να το προσθέσεις στο μίγμα και για να πάρεις μια ιδέα, σου έχουμε και την κατάλληλη συνταγή ΕΔΩ.

2. Φτιάξε σπιτικές πίτες για σουβλάκι
Οι πίτες για σουβλάκι γίνονται πολύ εύκολα και στο σπίτι και σου υποσχόμαστε ότι είναι πεντανόστιμες, αφού στο μίγμα τους προσθέτουμε γιαούρτι. Και αν δεν θέλεις να τυλίξεις σουβλάκια, απλά τις ψήνεις και τις σερβίρεις παρέα με ένα ντιπ με τι άλλο; Γιαούρτι, φυσικά! Δες τη συνταγή για τις πίτες ΕΔΩ.

3. Γίνεται dressing για σαλάτες
Όταν θέλεις να μειώσεις τις θερμίδες που καταναλώνεις καθημερινά, αλλά δεν θέλεις και οι σαλάτες σου να είναι βαρετές, τότε μπορείς να αντικαταστήσεις τα πιο παχυντικά dressing με ένα πιο light που θα φτιάξεις με γιαούρτι. Σου έχουμε και μια δροσερή, καλοκαιρινή σαλάτα με dressing γιαούρτι ΕΔΩ.

4. Κάνει την πιο νόστιμη μαρινάδα για κοτόπουλο, κρέας και θαλασσινά
Κρέατα όπως κοτόπουλο, κυνήγι, αρνί αλλά και θαλασσινά γίνονται πολύ τρυφερά και αποκτούν περισσότερο γευστικό ενδιαφέρον όταν βυθιστούν σε μαρινάδες που έχουν βάση το γιαούρτι, όπως αυτή ΕΔΩ.

5. Γίνεται νόστιμο ντιπ για τηγανητά
Έχεις φτιάξει κεφτεδάκια για τον μπουφέ του πάρτι ή για μεζεδάκι με την μπίρα και αναρωτιέσαι με τι θα τα συνοδεύσεις; Μα φυσικά με ένα ντιπ με βάση το γιαούρτι που τους ταιριάζει γάντι! Σου έχουμε και γι αυτό την κατάλληλη συνταγή, ΕΔΩ.

6. Μπαίνει σε τάρτες που δεν χρειάζονται ψήσιμο
Θέλεις να φτιάξεις μία δροσερή τάρτα για τα καλοκαιρινά τραπέζια με ποικιλία φρέσκων φρούτων, αλλά φοβάσαι τις έξτρα θερμίδες που προσθέτει στο πιάτο σου μια κρέμα ζαχαροπλαστικής; Αντικατέστησε την με γιαούρτι, που μπορείς να αρωματίσεις με ξύσμα από λεμόνι. Τόσο απλά και γευστικά.

7. Απογειώνει τη γεύση της πανακότας
Για να δώσεις ελληνική νότα στο κλασικό ιταλικό γλυκό, αρκεί να προσθέσεις στο μίγμα του γιαούρτι. Κάνε την αρχή με φτιάχνοντας σήμερα κιόλας πανακότα με γιαούρτι και ροδόνερο.

8. Γίνεται ελαφρύ ντιπ για λαχανικά
Έφτιαξες ένα νόστιμο πλατό με φρέσκα λαχανικά, όπως καρότα, αγγούρι, πιπεριές και μπουκετάκια από κουνουπίδι και αναρωτιέσαι με τι θα τα συνοδεύσεις; Ένα ελαφρύ ντιπ με γιαούρτι, κύμινο, χυμό λεμονιού και μερικές σταγόνες ελαιόλαδο, είναι αυτό που ζητάς.

9. Φτιάξε επιδόρπιο σε 2 λεπτά
Είναι απόγευμα, θέλεις κάτι γλυκό και δεν έχεις τίποτα στο ψυγείο. Αν έχεις γιαούρτι το πρόβλημα λύθηκε. Ανακάτεψε το με κρέμα γάλακτος ελαφρώς χτυπημένη ή με ζαχαρούχο γάλα, πρόσθεσε ξύσμα λάιμ ή πορτοκάλι και σέρβιρε το σε μπολάκια με ό,τι έχεις στο ντουλάπι -μπισκότα, ξηρούς καρπούς ή φρέσκα φρούτα- και μόλις απέκτησες ένα γλυκό και πανεύκολο trifle!

10. Φτιάξε χειροποίητο frozen yogurt
Συνεχίζοντας με τις γλυκές προτάσεις, μπορείς να φτιάξεις στο σπίτι το δικό σου frozen yogurt με 3 μόλις υλικά: γιαούρτι, ζάχαρη και μέλι. Δες πώς θα το φτιάξεις, ΕΔΩ.

11. Γίνεται σάλτσα για ζυμαρικά
Τις ημέρες που θέλεις να φας μια μακαρονάδα στα γρήγορα, αλλά δεν έχεις διάθεση να φτιάξεις κάποια σάλτσα, το γιαούρτι σου λύνει τα χέρια. Απλά βράζεις τα ζυμαρικά, τα σουρώνεις και τα ανακατεύεις με γιαούρτι. Αν θέλεις προσθέτεις και τριμμένο τυρί και απαραιτήτως φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Έτοιμο!

12. Μπαίνει στο μίγμα για το avocado toast
Ένα χορταστικό πρωινό ή brunch συχνά περιλαμβάνει και avocado toast που δεν είναι άλλο από φρυγανισμένες φέτες ψωμιού που πάνω τους αλείφουμε λιωμένο αβοκάντο. Για να γίνει ακόμη πιο πλούσιο το πιάτο, ανακάτεψε το αβοκάντο με γιαούρτι.

13. Γίνεται ντιπ για φρούτα
Στη λογική των παραπάνω ντιπ, το γιαούρτι συνοδεύει ιδανικά και τα φρέσκα φρούτα και μάλιστα, αυτό θα αρέσει πολύ και στα παιδιά. Αρκεί να κόψεις τα φρούτα σε κομμάτια και να τα βάλεις σε μια πιατέλα με ένα μπολάκι γιαούρτι. Για να γίνει ακόμη πιο λαχταριστό για τα παιδιά, μπορείς να προσθέσεις μέσα στο γιαούρτι και κάποιο βούτυρο ξηρών καρπών, όπως φυστικοβούτυρο ή αμυγδαλοβούτυρο.

14. Αντικαθιστά τη μαγιονέζα στα σάντουιτς
Θέλεις να φτιάξεις ένα πολύ χορρταστικό σάντουιτς με αλλαντικά ή τόνο, τυρί και λαχανικά και φυσικά μία σος που θα δέσει τα υλικά μεταξύ τους και θα δώσει ωραία γεύση. Αντί για την μαγιονέζα που είναι η πρώτη επιλογή συνήθως, δοκίμασε να προσθέσεις γιαούρτι.

15. Γίνεται γλάσο για τούρτα
Ήξερες ότι το γιαούρτι ταιριάζει πολύ και στις τούρτες; Ίσως δεν έχει τύχει ποτέ να δοκιμάσεις τούρτα με γιαούρτι, αλλά σου υποσχόμαστε ότι είναι πεντανόστιμη και για να σου το αποδείξουμε, έχουμε και συνταγή για τούρτα με αρωματική κρέμα γιαουρτιού, σιροπιαστά δαμάσκηνα και τριμμένη σοκολάτα.


Δεν υπάρχουν σχόλια: