Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2021

Αυξάνονται οι θάνατοι μετά τη λήψη εμβολίου Pfizer Covid-19 Εμβόλιο κορονοϊού: Ποιες παρενέργειες και πόσοι θάνατοι έχουν καταγραφεί στον κόσμο;

 Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο, κείμενο που λέει "29 νεκροί στη Νορβηγία, 7 στη Γερμανία και 13 στις Hna από τις παρενέργειες των εμβολίων Pfizer Moderna ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΘΑΝΑΤΩΝ (ΑΝΩ ΤΩΝ 75). ΑΦΡΟΙ ΑΠΟ TO ΣΤΟΜΑ- ΜΑΖΙΚΕΣ ΚΑΡΔΙΑΚΕΣ ΠΡΟΣΒΟΛΕΣ"



Μετάφραση: Μιχαήλ Στυλιανού

Εν μέσω αυξανόμενων εκκλήσεων για αναστολή της χρήσης, ειδικώτερα στους ηλικιωμένους, των βασιζόμενων σε mRNA εμβολίων κατά του covid-19, που παράγονται από εταιρείες όπως η Pfizer, η κατάσταση στη Νορβηγία έχει επιδεινωθεί σημαντικά, καθώς το Scandi Νation έχει καταγράψει τώρα συνολικά 29 θανάτους μεταξύ ατόμων ηλικίας άνω των 75 ετών που έκαναν τον πρώτο τους εμβολιασμό.

Όπως αναφέρει το Bloomberg, αυτό προσθέτει έξι στον αριθμό των γνωστών θανάτων στη Νορβηγία, και μειώνει επίσης την ηλικιακή ομάδα που πιστευόταν ότι επηρεάζεται από τα 80 και άνω.

Μέχρι την Παρασκευή, το μόνο εμβόλιο που διετίθετο στη Νορβηγία ήταν της Ρfizer / BioNTech και “όλοι οι θάνατοι συνδέονται έτσι με αυτό το εμβόλιο,” ανέφερε η Νορβηγική Υπηρεσία Φαρμάκων, σε γραπτή απάντηση στο Bloomberg το Σάββατο.

“Υπάρχουν 13 θάνατοι που έχουν αξιολογηθεί, και γνωρίζουμε άλλους 16 θανάτους που αξιολογούνται αυτή τη στιγμή”, ανέφερε η υπηρεσία.

Όλοι οι αναφερόμενοι θάνατοι σχετίζονται με “ηλικιωμένους με σοβαρές βασικές διαταραχές”, ανέφερε.

“Οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν βιώσει τις αναμενόμενες παρενέργειες του εμβολίου, όπως ναυτία και έμετος, πυρετός, τοπικές αντιδράσεις στο σημείο της ένεσης, και επιδείνωση της υποκείμενης κατάστασής τους.”

Η εμπειρία της Νορβηγίας ώθησε τη χώρα να υποδείξει ότι τα εμβόλια covid-19 μπορεί να είναι πολύ επικίνδυνη για τους πολύ ηλικιωμένους και τους βαριά ασθενείς.. ακριβώς την ομάδα που η «επιστήμη» επισημαίνει ότι κινδυνεύει από αυτόν τον ιό.

Οι φαρμακοβιομηχανίες Pfizer και BioNTech συνεργάζονται με τη νορβηγική ρυθμιστική αρχή για να διερευνήσουν τους θανάτους στη Νορβηγία, αναφέρει η Ρfizer σε ανακοίνωση της, προσθέτοντας ότι «η υπηρεσία διαπίστωσε ότι ο αριθμός των περιστατικών μέχρι στιγμής δεν είναι ανησυχητικός, και είναι σύμφωνος με τις προσδοκίες.»

Ωστόσο, δεν είναι μόνο η Νορβηγία, όπως επισημαίνει ο Zachary Stieber ,της εφημερίδας Epoch Times, που αναφέρει ότι πενήντα πέντε άνθρωποι στις Ηνωμένες Πολιτείες έχουν πεθάνει μετά τη λήψη ενός εμβολίου COVID-19, σύμφωνα με τις εκθέσεις που υποβάλλονται σε ένα ομοσπονδιακό σύστημα.

Θάνατοι έχουν συμβεί μεταξύ των ανθρώπων που εμβολιάζονται τόσο με το Pfizer-BioNTech όσο και με το Moderna, σύμφωνα με τις εκθέσεις.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, οι ασθενείς πέθαναν εντός ημερών από τη λήψη εμβολίου για τον ιό COVID-19.

Ένας άνδρας 66χρονος στο Κολοράντο, ήταν νυσταγμένος και έμεινε στο κρεβάτι μια ημέρα μετά τον εμβολιασμό του με το εμβόλιο Moderna. Νωρίς το πρωί της επομένης, ημέρας των Χριστουγέννων, τον βρήκαν στο κρεβάτι χλωμό, με τα μάτια μισάνοιχτα, με αφρό στο στόμα και να μην ανταποκρίνεται, αναφέρει η έκθεση VAERS. “Δεν ανέπνεε και δεν είχε σφυγμό.”

Σε μιαν άλλη περίπτωση, ένας 93χρονος στην Νότια Ντακότα υποβλήθηκε σε ένεση με το εμβόλιο Pfizer-BioNTech στις 4 Ιανουαρίου περίπου στις 11 το πρωί. Περίπου δύο ώρες αργότερα, είπε ότι ήταν κουρασμένος και δεν μπορούσε να συνεχίσει με τη φυσιοθεραπεία που έκανε . Τον πήγαν πίσω στο δωμάτιό του, όπου είπε ότι τα πόδια του ήταν βαριά. Λίγο αργότερα, σταμάτησε να αναπνέει. Μια νοσοκόμα ανακοίνωσε κατάσταση μη ανάνηψης.

Εκτός από τους θανάτους, ασθενείς έχουν αναφέρει 96 συμβάντα απειλητικά για τη ζωή τους μετά τους εμβολιασμούς κατά του COVID-19, καθώς επίσης και 24 μόνιμες αναπηρίες, 225 νοσηλείες, και 1.388 εισαγωγές σε θαλάμους έκτακτης ανάγκης.

Αλλά δεν είναι μόνον οι ηλικιωμένοι και οι ευπαθείς. Στο Ισραήλ, το οποίο με υπερηφάνεια διεκδικεί τη μεγαλύτερη προσπάθεια εμβολιασμού στον κόσμο (το μεγαλύτερο ποσοστό του πληθυσμού έχει εμβολιαστεί), όπως μετέδωσε το Ρ.Τ. τουλάχιστον 13 Ισραηλινοί έχουν υποστεί παράλυση του προσώπου μετά την λήψη του εμβολίου Pfizer Covid-19. Τα κρούσματα σημειώθηκαν ένα μήνα αφ’ ότου η Αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων είχε αναφέρει παρόμοιες περιπτώσεις, προσθέτοντας όμως ότι δεν συνδέονται με το εμβόλιο..

Το ισραηλινό πρακτορείο Ynet ανέφερε, επικαλούμενο το υπουργείο Υγείας , ότι αξιωματούχοι πιστεύουν ότι ο αριθμός τέτοιων κρουσμάτων μπορεί να είναι υψηλότερος.

«Για τουλάχιστον 28 ώρες περπάτησα γύρω με αυτό [παράλυση του προσώπου]”, είπε στο Ynet ένα άτομο που είχε αυτήν την παρενέργεια του εμβολίου.

«Δεν μπορώ να πω ότι μετά μου πέρασε εντελώς, αλλά εκτός από αυτό δεν είχα άλλους πόνους, εκτός από ένα μικρό πόνο εκεί που μου έγινε η ένεση». Το Ynet μετέδωσε δήλωση της Galia Rahav, διευθύντριας μονάδας Μολυσματικών Ασθενειών στο Ιατρικό Κέντρο Sheba, η οποία είπε ότι οι νοσηλευτές «δεν αισθάνονται άνετα” με τη χορήγηση της δεύτερης δόσης σε κάποιον που είχε λάβει την πρώτη δόση και στη συνέχεια υπέφερε από παράλυση.

“Κανείς δεν ξέρει αν αυτό συνδέεται με το εμβόλιο ή όχι. Γι’ αυτό θα απέχω από το να δώσω δεύτερη δόση σε κάποιον που υπέφερε από παράλυση μετά την πρώτη δόση», είπε στην έξοδο.

Τέλος, όπως σημειώσαμε, μετά την είδηση της αύξησης των θανάτων μετά τον εμβολιασμό στη Νορβηγία εμπειρογνώμονες στον τομέα της υγείας από το Γιουχάν στην Κίνα κάλεσαν τη Νορβηγία και άλλες χώρες να αναστείλουν, ιδίως στους ηλικιωμένους, την χρήση των εμβολίων με βάση το mRNA κατά του κορωναϊού, που παράγονται από εταιρείες όπως η Pfizer.

Στους Global Times της Κίνας , Κινέζοι εμπειρογνώμονες δήλωσαν ότι τα περιστατικά θανάτου θα πρέπει να αξιολογούνται προσεκτικά για να διαπιστώνεται αν ο θάνατος προκλήθηκε από εμβόλια ή άλλες προϋπάρχουσες ασθένειες αυτών των ατόμων.

Ο Γιανγκ Ζανγκιού ιολόγος από το Πανεπιστήμιο Wuhan, δήλωσε στην Global Times την Παρασκευή ότι το περιστατικό θανάτου, αν αποδειχθεί ότι προκαλείται από τα εμβόλια, αποδεικνύει ότι η επίδραση του εμβολίου Pfizer και άλλων εμβολίων mRNA δεν είναι τόσο καλή όσο αναμενόταν, αφού ο προορισμός των εμβολίων mRNA είναι να προστατεύουν τους ασθενείς.

Ένας ανοσολόγος με έδρα το Πεκίνο, ο οποίος ζήτησε ανωνυμία, δήλωσε στους Global Times την Παρασκευή ότι ο κόσμος θα πρέπει να αναστείλει τη χρήση του εμβολίου mRNA COVID-19 που εκπροσωπείται από την Pfizer, καθώς αυτή η νέα τεχνολογία δεν έχει αποδείξει ότι είναι ασφαλής σε μεγάλης κλίμακας χρήση ή στην πρόληψη τυχόν μολυσματικών ασθενειών.

Οι ηλικιωμένοι και ειδικά εκείνοι άνω των 80, δεν πρέπει είπε να συνιστάται να λαμβάνουν οποιοδήποτε εμβόλιο για τον ιό του COVID-19.

Όλα αυτά είναι ένα πρόβλημα, δεδομένου ότι οι ηλικιωμένοι είναι αυτοί που υπόκεινται σε μεγαλύτερο κίνδυνο και, συνεπώς, που χρειάζονται περισσότερο την προστασία.

Οι Κινέζοι εμπειρογνώμονες υγείας δηλώνουν ότι αντί εμβολιασμού θα πρέπει να συνιστάται οι πιο ηλικιωμένοι και ευπαθείς να παίρνουν φάρμακα για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού τους συστήματος

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: