Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου 2020

Ακατήχητοι, ασεβέστατοι, θεολογούντες παπάδες με πρωτοσυγκελλική θέση, η κατάρα της Ελλαδικής Εκκλησίας!

     

Η πράξη της υπακοής έχει εκκλησιολογική θεμελίωση· εντάσσεται στο παν-μυστήριον του Θεανθρώπου Χριστού και της Εκκλησίας Του, το οποίο επλήγη και εξακολουθεί να πλήττεται καιρίως και μέχρις αθετήσεως διά της «κατὰ τὰ στοιχεῖα τοῦ κόσμου καὶ οὐ κατὰ Χριστὸν» υπακοής των Ποιμένων στα ασεβή και αντίχριστα διατάγματα του Καίσαρος. Η εκτέλεση των διαταγμάτων αυτών συνεπάγεται ασεβή σμίκρυνση του μεγάλου Θεού, ήτοι άρνησή Του! Η λατρεία του μόνου Θεού είναι στο ύψος του δόγματος, επομένως η αλλοίωσή της συνιστά δογματική εκτροπή και αλλοίωση. Ορθότατα επισημαίνει ευλαβής κληρικός ότι «ἐτρώθη ἡ Δογματικὴ τῆς Ἐκκλησίας μας». Από το παν-μυστήριον του Θεανθρώπου Χριστού και της Εκκλησίας Του απορρέει και σε αυτό κατατείνει η υπακοή των πιστών προς τους Ποιμένες. Εκτός του πλαισίου αυτού η υπακοή καταντά συμμόρφωση με εντάλματα ανθρώπων και δεν ευρίσκει δικαίωση ενώπιον του Θεού της αληθείας. Ο Χριστός μας δεν δύναται να ευλογήσει υπακοή αναιρετική της υποστάσεως της Εκκλησίας Του επί καταστροφή των υπακουόντων, «ὑπὲρ ὧν ἀπέθανεν»· «ἀρνήσασθαι ἑαυτὸν οὐ δύναται».

Ιωάννης Τσιλιμιγκάκης
 
Δείτε και φρίξτε
 

 

Μεγαλυνάρια

Φίμωτρα οὐδόλως ἐν τῷ ναῷ, τῷ ὑγιοδώρῳ, καὶ ἁγίῳ καὶ ἱερῷ, τοῖς βεβαπτισμένοις, εἰς ὄνομα Κυρίου, προσήκει τῇ προφάσει, ὑγείας σώματος.    

 

Φιμωτροφορία ἡ ἐν ναῷ, ἔνδειξις ὑπάρχει, ἀσεβείας πρὸς τὸν Θεόν, τὸν ἡγιακότα, ναὸν αὐτοῦ καὶ δόντα, αὐτὸν εἰς θεραπείαν, ψυχῆς καὶ σώματος.    

 

Μὴ οὖν κατεσθίωμεν τὰς ψυχάς, ὄφεως ἀπάτῃ, τῶν ἐν πνεύματι ἀδελφῶν, καὶ καταλαλῶμεν, αὐτῶν ἀφιλαδέλφως, προφάσει ψευδεστάτῃ, ὑγείας σώματος.  

 

Πίστις ἀθετεῖται ἡ τοῦ Χριστοῦ, τῇ ψευδεῖ προφάσει, τῆς ὑγείας τοῦ χοϊκοῦ, σώματος· διόπερ, ψυχῇ ἀνδρειοτάτῃ, πατρῴᾳ παραδόσει, δεῦτε στοιχήσωμεν.   

 

 Εἴδωλον ὑγείας τὸ μυσαρόν, ἔστησαν ἐν μέσῳ, τοῦ ναοῦ σου τοῦ ἱεροῦ, χεῖρες παρανόμων, σὴν χάριν ἀθετούντων, καὶ δύναμίν σου Σῶτερ, οἴμοι τὴν ἄμαχον.  

 

Τὴν πανσθενουργὸν χάριν σου Χριστέ, ὄφεως ἀπάτῃ, ἀθετοῦντας καὶ ἐν ναῷ, τῷ ἱερωτάτῳ, τὸ εἴδωλον ὑγείας, ἀφρόνως προσκυνοῦντας, φώτισον Κύριε.

32 σχόλια:

Diavatis είπε...

Εκεί φθάσαμε;;; Μπροστά στα μάτια μας χωρίς ντροπή και φόβο να λέγονται τέτοια πράγματα μέσα στις εκκλησίες;;; Θεού δώσε μας υπομονή και ταπείνωση!!! Πονά η καρδιά μου με αυτά που άκουσα.

Λωρίτου Ελένη είπε...

Δεν μας εντυπωσιάζει .Το γνωστό ύφος και ήθος των παπάδων . Όχι μόνο των (αγίων ) πρωτοσυγκέλων . Έχουν καταντήσει μία παληοφάρα !

Γιατί (άγιε ) πρωτοσύγκελε ! Έξω μπορούν νά σταθούν οι άνθρωποι ? Δεν είναι παράνομο ? Ανοίγετε τα μεγάφωνα ; Οι πλατείες ,μέσα στις οποίες βρίσκονται οι ναοί , είναι κατάμεστες απο κόσμο μέχρις συνωστισμού . Όμως οι χριστιανοί δεν μπορούν νά προσεγγίσουν τους ναούς . Αυτό πώς εξηγείται ? Μά ! Για νά μήν προσβάλουμε τους μουσουλμάνους . Μέσα στους δρόμους και στις πλατείες επιτρέπεται μόνο νά αυτομαστιγώνονται οι μουσουλμάνοι . Αυτό δίνει ένα ιδιαίτερο ηχόχρωμα στην πατρίδα μας , ελκυστικό , φολκλόρ , ανατολίτικο , ιδιαίτερα διδακτικό για τους διαμορφουμένους χαρακτήρες των ελληνόπουλων ! Διδάσκει στα ελληνόπουλα πώς νά μαστιγώνουν τον εαυτόν τους , τους άλλους , πώς νά αποκεφαλίζουν !

Και οι Ρωμαίοι όμως δεν ήθελαν κάτι άλλο , παρά μόνον άρτον και θεάματα !

Γεωργός... είπε...

Αν πέρναγε από το ναό ο ίδιος ο Χριστός και έβλεπε αυτά ...τι θα έκανε;
-Ποιησατε τον οίκον του Πατρός μου τον οίκον Μου και τον Ενοικον Αυτού (Άγιον Πνεύμα) ...οικον μασκοφοριας και διώχνετε τους ερχόμενους προς Με.. υπακούετε στον Καίσαρα ..και αθετειτε τις εντολές μου..με τα χείλη με τιμάτε ενώ πράττετε τα εναντια ..για αυτό έρημος καντηντησε οικος τούτος ...και τόσα άλλα ουαι..μην άρπαζε και μαστίγιο ..όπως τους χρειάζετε...

Λωρίτου Ελένη είπε...

Προτείνω τουλάχιστον στους πρωτοσυγκέλους νά μπούν κριτήρια ύψους . Γιατί άν ο πρωτοσύγκελος είναι 1.50 μ. σούρχεται νά τον κάνεις σβούρα !

GeorGRE είπε...

"Περάστε έξω" σε Ορθόδοξους Χριστιανούς;
"Εγώ κάνω κουμάντο εδώ";

....και μετά συνέχισε τη Θεία Λειτουργία.

Φαντάζομαι τον χάρηκε ο Δεσπότης του!!!

Δόξα τω Θεώ στη Βόρεια Ελλάδα δεν γνωρίζω να είχαμε τέτοια.

Δόξα τω Θεώ είχαμε ναούς με 200 πιστούς μέσα!!!!

Αιντε καημένοι Καλαματιανοί.

Ανώνυμος είπε...

Ο χαιδεμένος του Μεσσηνίας , τώρα μπορεί να γίνει και μητροπολίτης... Κρατικοί λειτουργοί, φιλόδοξοι, άκρως εκκοσμικευμένοι και όχι ορθόδοξοι ιερείς...

Ανώνυμος είπε...

Κοίτα που φτάσαμε ...... να συμφωνήσουμε με τον παπά που προσπαθεί να προστατέψει τους υπόλοιπους μέσα. (Σίγουρα οι πιο πολλοί είναι ευπαθή ομάδα) μπράβο ρε μάγκα και ας πληρώνεσαι από το κράτος, καλά τα είπες.
(Μη χάσουμε και τους πελάτες..... κηδείες μνημόσυνα)

Ανώνυμος είπε...

Όταν έρθει η ώρα να δώσεις λόγο στο Θεό να δω τι θα πείς ρε μαγκα .. ότι έτσι μας είπαν να κάνουμε.. και αυτά που λέω εγώ θα σου πει ότι εγώ είμαι η ζωή;; Όποιος προσέρχεται στην εκκλησία του Χριστού κανένας δεν έχει δικαίωμα να τον διώξει.. δεν είναι μαγαζάκι των παπάδων.. άλλους τους δεχόμαστε και άλλους όχι..

ΔΗΜΗΤΡΗΣ Κ. είπε...

«Πᾶν ὃ δίδωσί μοι ὁ πατήρ, πρὸς ἐμὲ ἥξει, καὶ τὸν ἐρχόμενον πρός με οὐ μὴ ἐκβάλω ἔξω·» (Ιωάν. 6:37)
λεπτομέρεια για τον κοντοκουρεμενο φασιστοειδή παπαδακο ..θεε μου τι ζουμε !

Ανώνυμος είπε...

Ντροπη του. Να μην ξανα πατε στην εκκλησια που λειτουργει να δω οταν θα ειναι μονος του θα ξανα βγαλει γλωσσα.. Να πατε σε αλλη. Υπαρχουν τοσες στην πολη.!!

Ανώνυμος είπε...

Απαράδεκτος!!! Λυπάμαι πολύ για εσάς πάτερ...

Ανώνυμος είπε...

ΓΝΩΡΊΖΕΤΕ εσύ ιερείς ότι η ράβδος η σίδερα έχει ετοιμαστεί από τον ουρανό για τον συγκεκριμένο χρόνο που θα καθαρίσει Η Ήρα από το σιτάρι και ακούω ιερείς πού λέτε ιερέα λες να βγούνε οι πιστοί έξω από το ναό όσοι δεν φοράνε μάσκα εδώ είναι ο ναός μου Ποιος ? Ναός σου ρεεεεεεεεεεεε προσκυνημένοι ο ναός είναι του κυρίου και του λαού του Θεού πατρός

Λωρίτου Ελένη είπε...

Αυτός περνά για δεσπότης , φαίνεται για 1.70 μ. Γιατί αν είναι 1.50 μ. θα κλείσει κανένα σπίτι ! Θα τούρθει κανενός υπηκόου νά τον πιάσει απο τον λαιμό , νά τον κολλήσει στον τοίχο και τότε....θα τον πληρώνει για άνθρωπο !

Συμμαζευτείτε βρεεεεέ ! Σας πήρε χαμπάρι ο κόσμος !

Υ.Γ. Δεν σχολιάζουμε κακεντρεχώς τα φυσικά χαρίσματα . Όπως λέμε είναι ειδικές δεξιότητες ! Ήταν μία εικόνα χάρμα οφθαλμών νά βλέπεις έναν δίμετρο καλόγερο νά προσκυνά τον λιγοστούλη σαν παιδάκι π. Εφραίμ Αριζόνας !

Πανταζης Ιωάννης είπε...

Παρατηρείτε μια λεπτομέρεια, ειρωνική και συνάμα προφητική
Πριν την έκρηξη , ακούγεται ο στίχος, μακάριος ανήρ ο φοβούμενος τόν Κύριο!!!!
Αυτός σίγουρα δεν είναι ο ιερέας, αλλά ο πιστός...
Και αν θυμηθούμε στο κατά Ιωάννη Ευαγγέλιο, ο ιαθεις τυφλός αποσυναγωγος έγινε από τούς αρχιερείς και γραμματείς... Συνεχίστε έτσι στην Μεσσηνία, καλά το πάτε

Λωρίτου Ελένη είπε...

Καί όμως ! Χθές περνώντας απο τον άγιο Κων/νο Βόλου είδα μία νύμφη μέ νυμφικό . Άνοιξαν οι
γάμοι . Ελπίζω νά μήν ήταν νύμφος ! Εκεί θα φθάσουν . Να υπανδρεύουν νύμφους ! Ή κάνεις υπακοή στον Καίσαρα ή δεν κάνεις !

Ανώνυμος είπε...

Όταν λέμε ότι ο Κύριος καταράστηκε την άκαρπη συκή, δεν την καταράστηκε επειδή ήταν συκιά, αλλά επειδή ήταν άκαρπη. Μιας και μιλάμε για Καλαμάτα
..

ἐμπεσῶν εἰς λάκκον τις είπε...

Όχι πιά Θεοφοβούμενοι...

-δηλαδή, φοβάμαι να κάνω το κακό
ξέρωντας πως θα τιμωρηθώ...-

αλλά ιοφοβικοί...

δηλαδή φοβάμαι έναν ακίνδυνο ιό
εμπιστευόμενος
αυτούς που επανειλημμένα με έχουν κοροϊδέψει
και οι οποίοι συνεπικουρούμενοι
από
τους αποστατήσαντας ξεκάθαρα
-από το κολυμπάρι και πέρα- ..."ποιμένας"...

δέχομαι

στην θέση τού

μ π ο λ ι ά σ μ α τ ο ς
της φ ύ σ η ς μου

από τον Θ ε ό

που πραγματοποιείται
με την Γ έ ν ν η σ η
τού Χ ρ ι σ τ ο ύ !

έ ν α ν έ ο μ π ό λ ι α σ μ α

που Κ υ ρ ι α κ ά τ ι κ α

μας έ φ θ α σ ε

με
τ ι μ έ ς
π ρ ω τ ό γ ν ω ρ ε ς !


Τ ο Ν ο ύ μ α ς !

Ανώνυμος είπε...

Τηλεφώνησα σήμερα ώρα 2.15 στο ελλάδα 943fm στην εκπομπή των -υποτίθεται ανεξάρτητων σχολιαστών- κυρίων Τσαγκαράκη και Γιαννουλόπουλου (εκεί που υποτίθεται κάνει «υπέρ πάντων» αγώνα υπέρ των ατομικών και θρησκευτικών δικαιωμάτων μας ο περισπούδαστος κ.Τράγκας μετά της συμβίας του δημοσιογράφου κ. Καρρά), επειδή οι δύο αυτοί σχολιαστές έδιναν συγχαρητήρια στον ιερέα της Καλαμάτας που τόλμησε όπως είπαν και πέταξε έξω πιστούς χωρίς μάσκα. Μάλιστα ο Κ. Τσαγκαράκης υπερκερνώντας ακόμη πιθανόν και τον Σκαι και τον Ευαγγελάτο (που πρώτοι μετέδωσαν το on line παντού μεταδιδόμενο και επίτηδες λαβόν χώρα-προσχεδιασμένο σώου του σπουδάρχιδος πρωτοσύγκελου του Μεσσηνίας), είπε χαρακτηριστικά «υποκλίνομαι σε τέτοιο ιερέα»..! Όταν τους έστειλα τηλεφωνικά μήνυμα μέσω τηλεφωνήτριας Κατερίνας ότι 1) οι ιεροί μας ναοί δεν είναι μαγαζάκια και τσιφλίκια του εκάστοτε ιερέα για να πετάει όποιον θέλει και όποτε θέλει πιστό έξω από τη θεία λατρεία και από το ναό («περάστε έξω τώρα» όπως έκανε με τραμπούκικο και ιδιοκτησιακό τρόπο ο εκραγείς σπούδαρχις), 2) ότι ένας υγιής πιστός μπορεί από τη μάσκα μέσα στο ναό να έχει αναπνευστικό πρόβλημα και να νοιώσει αδιαθεσία και ζάλη εξαιτίας της, 3) ότι οι επιστήμονες (βλ.
Σήμερα πήρα περί ώρα 2:15΄ μ.μ. τηλέφωνο στην εκπομπή στο ραδιόφωνο Ελλάδα943 fm των κυρίων Μάνου Τσαγκαράκη και Κώστα Γιαννουλόπουλου (εκεί που μιλάει κάθε πρωί ο περισπούδαστος κ. Τράγκας, που υποτίθεται ότι κόπτεται υπέρ της προάσπισης των ατομικών και θρησκευτικών δικαιωμάτων των πολιτών της χώρας έναντι της καλοσχεδιασμένης δικτατορίας του κορωνοϊού και των εμβολίων), επειδή οι τελευταίοι έδιναν συγχαρητήρια που βρέθηκε όπως λέγανε ιερέας της Καλαμάτας που τόλμησε και πέταξε έξω από την εκκλησία πιστό γιατί δεν φορούσε μάσκα! Τους έστειλα τηλεφωνικά μήνυμα μέσω κάποιας τηλεφωνήτριας Κατερίνας και τους είπα ότι :
1) ο πιστός μέσα στο ναό μπορεί να είχε κάποιο αναπνευστικό προσωρινό πρόβλημα από τα λιβάνια κλπ και γι’ αυτό να έβγαλε την μάσκα του, πράγμα που δεν δημιουργεί πρόβλημα στους λοιπούς πιστούς, διότι ούτε αυτός έβηχε ούτε φταρνιζόταν αλλά και τηρούσε τα γενικά μέτρα των πιστών περί αποστάσεως του κάθε πιστού από τους δίπλα του και περί αντισηψίας του κατά την είσοδό του στο ναό,
2) τους κάλεσα σαν -υποτίθεται- ελεύθερες δημοσιογραφικές φωνές να προβληματιστούν ιδιαίτερα από το πολύ ύποπτο γεγονός του άριστα προσχεδιασμένου επεισοδίου από τον ίδιο τον σπουδάρχιδα κληρικό του χωριού, δηλαδή να στοχεύσει από πριν να μεταδοθούν οn line από τους τηλεοπτικούς σταθμούς οι εν λόγω παρατηρήσεις του στους πιστούς που φόραγαν μάσκα, προφανώς για να γίνει ο ίδιος αρεστός στον δεσπότη του της Μεσσηνίας (που έχει τις ίδιες με αυτόν εκκοσμικευμένες και αρκετές φορές δογματικά παρεκκλίνουσες απόψεις για απόλυτη ταύτιση σε κάθε θέμα της Εκκλησίας προς την Πολιτεία σε βάρος ακόμη και του ποιμνίου του) και, γι’ αυτό, φρόντισε προφανώς ο ίδιος ο σπούδαρχις ρασσοφόρος να καλέσει τα επίσημα κανάλια μέσα στο ναό του από πιο πριν, σχέδιο που βεβαίως επιτεύχθηκε, διότι οι πρώτοι που μετέδωσαν και προέβαλαν τηλεοπτικά και ασμένως την οργίλη έκρηξη ιερέα κατά του ποιμνίου του, εν ημέρα μάλιστα αγάπης και Χρστουγέννων, ήταν ο Σκάϊ, ο Χατζηνικολάου και ο Εισαγγελάτος, γνωστοί για τις νεοταξίτικες πάντοτε θέσεις τους ως διαχρονικών κολαούζων της αντίχριστης πολιτείας,
3) ότι για το θέμα της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας εντός ναών σε ώρα θείας λατρείας πρέπει να έχει προηγηθεί σύμφωνα με τον Καταστατικό Χάρη της Εκκλησίας και τα σχετικά θέσμια του Συντάγματος απόφαση της Συνόδου της Ιεραρχίας της Εκκλησίας εν Ολομελεία διότι τα της τέλεσης λατρείας χωρίς φίμωτρα έχουν ρυθμιστεί ήδη από παλιά με Ιερούς Κανόνες και δεν αρκούν οι σημερινοί κοσμικοί νόμοι με το έτσι θέλω και με τις εξωφρενικές απειλές προστίμων κατά ναών εκάστου κοσμικού άρχοντα είτε Κούλης λέγεται αυτός, είτε Τσίπρας (προηγουμένως) είτε Χαρδαλιάς είτε Κεραμέως, είτε Τσιόδρας,
(συνεχίζεται)

Ανώνυμος είπε...

Συνέχεια του ίδιου
4) ότι οι επιστήμονες (βλ. Μαγιορκίνης, παλαιότερες δηλώσεις Παγώνη για το μη υποχρεωτικό της μάσκας σε ανοιχτούς δημόσιους χώρους, ή Σπύρος Ζακυνθινός του Ευαγγελισμού) δεν συμφωνούν ακόμη και έως σήμερα και εν πάση περιπτώσει δεν έχει υιοθετηθεί μέχρι στιγμής ομόφωνα από την επιστήμη η άποψη ότι η χρήση φίμωτρου-μάσκας από κάθε υγιή-μη φορέα αποτρέπει τη μετάδοση του ιού στον ίδιο όταν μάσκα δεν φοράει αυτός που είναι όντως ο φορέας και βήξει χωρίς ο τελευταίος (φορέας) να φοράει μάσκα, πράγμα που σημαίνει ότι η μάσκα είναι λειτουργική-αποτρεπτική μόνο όταν φοριέται από νοσούντες και συμπτωματικούς φορείς. Σε όλα αυτά, η μεν κοπέλλα του τηλ. κέντρου μετέδιδε σε αυτούς κολοβωμένα τις θέσεις μου, και όταν εγώ επέμενα να τους στέλνω γραπτά email με τις ανωτέρω θέσεις μου ή αυτοί δεν τα διάβαζαν ή ο άλλος παρουσιαστής (Γιαννουλόπουλος) μου απαντούσε πρόχειρα και αβασάνιστα, ότι ο πιστός (που έχει αναπνευστικό πρόβλημα από τη μάσκα) «να κάτσει σπίτι του και να μην πηγαίνει εκκλησία», ούτε του «φταίνε οι ιερείς και ο ναός που θα φάει υπέρογκο πρόστιμο» (ενώ το πρόστιμο κατά νόμον επιβάλλεται μόνο σε αυτόν που δεν φοράει μάσκα)! Θαρρείς και δεν αρκούν τόσες εβδομάδες και τόσους μήνες που έχει απαγορευτεί από το άθεο Κράτος σ’ εμάς τους πιστούς να εκκλησιαζόμαστε και να μεταλαμβάνουμε και βρήκαν μέρα Χριστουγέννων να κάνουν κάποιοι ρασσοφόροι τα επικοινωνιακά σώου τους για να γλείφουν τους δεσποτάδες τους και όσους έχουν περί πολλού σε υπόληψη κάθε αυταρχική πράξη των σερίφηδων, του Κούλη, του Τσιόδρα ή της Κεραμέως! Όταν επέμεινα έστω μετά το τέλος της εκπομπής να μιλήσω σε κάποιον απ’ αυτούς δίνοντας επώνυμα τα στοιχεία μου και το τηλέφωνο, κανείς από αυτούς δεν δέχτηκε να μου μιλήσει, αποσιωπώντας αντιδημοσιογραφικά και αντιδεοντολογικά την αντίθετη άποψη που εξέφρασα υπέρ του ανώνυμου πιστού που προσέβαλε βάναυσα, τραμπούκικα και δημόσια ο σπουδάρχις κληρικός. Αυτός είναι τελικά ο ραδιοφωνικός σταθμός και οι «ανεξάρτητοι» δημοσιογράφοι του κ. Φιλιππάκη και του «θείου» τους Τράγκα, όπως ο τελευταίος αυτοτιτλοφορείται! Και να σκεφτεί κάποιος ότι αυτοί οι δημοσιογράφοι και ο κ. Τράγκας ή ο ραδιοφωνικός σταθμός αυτός του Κ. Φιλιππάκη της εφημερίδας «Δημοκρατία» είναι -υποτίθεται- η μοναδική αυτή τη στιγμή φωνή στα ερτζιανά που αντιπολιτεύεται την υγειονομική δικτατορία της κοσμικής εξουσίας και τα σκοτεινά σχέδιά της για υποχρεωτικό εμβολιασμό μέσω της υπερβολής της απειλής του ιού όλου του ελληνικού πληθυσμού με άγνωστες τις παρενέργειες. Τυφλα να έχουν δηλαδή οι πληρωμένες από την κυβέρνηση διαφημήσεις του εμβολίου από τις εκπομπές τις κρατικές, ή αυτές του Χατζηνικολάου και του Εισαγγελάτου….

Eva είπε...

Από μας διώχνεις βρε παπά;;;; Τσιφλίκι σου ειν η εκκλησια;;;;;;

Ανώνυμος είπε...

Κουμάντο στο ναό κάνεις εσύ - νομίζεις - πρωτοσύγκελε, αλλά κουμάντο στον Παράδεισο κάνει ο Θεός, κι άμα σου πει Εκείνος πέρνα έξω, να δούμε τι θα πεις τότε.

Ανώνυμος είπε...

Από τη μητροπολη Περιστερίου τον κουβαλησε στην Καλαμάτα τον Γυλιππο... Τώρα τι αρχιμανδριτες μαζευε τα προηγούμενα χρόνια το Περιστέρι, ε δεν το ξέρετε;;;

Ανώνυμος είπε...

Το ξέρουμε, το ξέρουμε... χρήσιμη η πληροφορία, άλλωστε φαίνεται κι απ' τη φωνίτσα του το πράμα.

Ανώνυμος είπε...


ΔΕΝ φταίει ο ΚΑΦΡΟΣ που ΠΑΡΙΣΤΑΝΕΙ τον ιερέα του Υψίστου.
ΦΤΑΙΝΕ οι πιστοί που ΒΛΑΚΩΔΩΣ επιμένουν να εκκλησιάζονται στο ναό
στον οποιο εκείνος ο ΚΑΦΡΟΣ, ΠΑΡΙΣΤΑΝΕΙ τον ιερέα.

ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΜΗΝ ΞΑΝΑΜΠΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΝΑΟ,
ΑΝ ΔΕΝ ΞΕΚΟΥΜΠΙΣΤΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΝΑΟ,
ο εν ΛΟΓΩ Καφρεπίκαφρος ΠΟΥ ΠΑΡΙΣΤΑΝΕΙ τον καλό ποιμένα.

Λαικοί, ΞΥΠΝΗΣΤΕ,αλλιώς θα είστε ΑΞΙΟΙ της μοίρας σας.

Ραχήλ Μακρή είπε...

·
Ποιον διώχνεις από πού ακριβώς; Εσύ και οι ψάλτες χωρίς μάσκα και οι πιστοί με μάσκα ; Και να διαβάσουν και τον νόμο; Άκου λοιπόν επειδή μιλάς για νόμους και νόμους του θεού . Πρώτον νόμους είχαν και οι ναζί . Δεύτερον οι νόμοι πρέπει να είναι συνταγματικοί και μέσα στα πλαίσια της σύμβασης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων . Τρίτον γι αυτό τον νόμο που λες τα έχει πει καλύτερα ο κύριος και Θεός μας όπως και για κάτι τέτοιους σαν εσένα που αντί να κάνεις το έργο σου σταμάτησες την λειτουργία για να παριστάνεις τον εφαρμοστή των νόμων.
Αλίμονό σας, Γραμματείς και Φαρισαίοι. Υποκριτές! Κλείσατε το Βασίλειο των ουρανών στους ανθρώπους. Δεν μπαίνετε εσείς και δεν αφήνετε ούτε τους άλλους να μπουν. Τυφλοί οδηγοί. Οι διυλίζοντες τον κώνωπα, τη δε κάμηλον καταπίνοντες. Υποκλίνεστε μπροστά στο γράμμα του νόμου και παραβιάζετε την ουσία του νόμου. Δικαιοσύνη, Έλεος, Καλή πίστη...Είστε σαν ασβεστωμένοι τάφοι. Κατάλευκοι και ωραίοι απ’ έξω, από μέσα όμως είστε γεμάτοι οστά νεκρών και ακαθαρσίες. Βλέπετε αυτές τις πέτρες; Σας λέω ότι δεν θα μείνει πέτρα πάνω σε πέτρα που να μη κρημνισθεί. Αυτός είναι ο Οίκος εγκατάλειψης, σαυρών και αραχνών. Όφεις! Γεννήματα εχιδνών. Πώς θα μπορέσετε ν’ αποφύγετε τη Θεία Καταδίκη;

Ανώνυμος είπε...

Το πορτρέτο του Γυλιππου από τον ίδιο.
https://kalamatain.gr/new/as-gnorisoume-ton-archimandriti-filippo-chamargia/

Ενδιαφέρον το ότι, αν και Νικαιωτης, πήγε στο Περιστέρι να γίνει αρχιμαντριτακι....

ΑΝΑΤΟΛΙΟΣ είπε...

Σημείο των καιρών.

Ανώνυμος είπε...

(Συνέχεια του ίδιου)
5) ότι οι επιστήμονες (βλ. Μαγιορκίνης, παλαιότερες δηλώσεις Παγώνη για το μη υποχρεωτικό της μάσκας σε αεριζόμενους δημόσιους χώρους, ή Σπύρος Ζακυνθινός του Ευαγγελισμού) δεν συμφωνούν ακόμη και έως σήμερα και, εν πάση περιπτώσει, δεν έχει υιοθετηθεί μέχρι στιγμής ομόφωνα από την επιστήμη η άποψη, ότι η χρήση φίμωτρου-μάσκας από κάθε υγιή-μη φορέα αποτρέπει τη μετάδοση του ιού στον ίδιο όταν την μάσκα δεν φοράει αυτός που είναι όντως ο φορέας και βήξει χωρίς ο τελευταίος (φορέας) να φοράει μάσκα, πράγμα που σημαίνει ότι η μάσκα είναι λειτουργική-αποτρεπτική μόνον όταν φοριέται από τους νοσούντες και συμπτωματικούς φορείς. Σε όλα αυτά, η μεν κοπέλα του τηλ. κέντρου μετέδιδε σε αυτούς κολοβωμένα τις θέσεις μου, και όταν εγώ επέμενα να τους στέλνω γραπτά email με τις ανωτέρω θέσεις μου ή αυτοί δεν τα διάβαζαν ή ο άλλος παρουσιαστής (Γιαννουλόπουλος) μου απαντούσε πρόχειρα και αβασάνιστα, ότι ο πιστός (που έχει αναπνευστικό πρόβλημα από τη μάσκα) «να κάτσει σπίτι του και να μην πηγαίνει εκκλησία», ούτε του «φταίνε οι ιερείς και ο ναός που θα φάει υπέρογκο πρόστιμο» (ενώ το πρόστιμο κατά νόμον επιβάλλεται μόνο σε αυτόν που δεν φοράει τη μάσκα)! Θαρρείς και δεν αρκούν τόσες εβδομάδες και τόσους μήνες που έχει απαγορευτεί από το άθεο Κράτος σ’ εμάς τους πιστούς να εκκλησιαζόμαστε και να μεταλαμβάνουμε και βρήκαν μέρα Χριστουγέννων να κάνουν κάποιοι ρασσοφόροι τα επικοινωνιακά σώου τους για να γλείφουν τους δεσποτάδες τους, όσους έχουν περί πολλού σε υπόληψη αντί του Χριστού κάθε αυταρχική πράξη των σερίφηδων, του Κούλη, του Τσιόδρα ή της Κεραμέως! Όταν επέμεινα, έστω μετά το τέλος της εκπομπής, να μιλήσω ζωντανά σε κάποιον απ’ αυτούς δίνοντας επώνυμα τα στοιχεία μου και το τηλέφωνο, κανείς από αυτούς δεν δέχτηκε να μου μιλήσει, αποσιωπώντας αντιδημοσιογραφικά και αντιδεοντολογικά την αντίθετη άποψη που εξέφρασα υπέρ του ανώνυμου πιστού που προσέβαλε βάναυσα, τραμπούκικα και δημοσίως ο σπουδαρχίδηςς κληρικός. Αυτός είναι τελικά ο ραδιοφωνικός σταθμός και οι «ανεξάρτητοι» δημοσιογράφοι του κ. Φιλιππάκη και του «θείου» τους Τράγκα, όπως ο τελευταίος αυτοτιτλοφορείται! Και να σκεφτεί κάποιος, ότι αυτοί οι δημοσιογράφοι και ο κ. Τράγκας ή ο ραδιοφωνικός σταθμός αυτός του κ. Φιλιππάκη της εφημερίδας «Δημοκρατία» είναι -υποτίθεται- η μοναδική αυτή τη στιγμή φωνή στα ερτζιανά που αντιπολιτεύεται την υγειονομική δικτατορία της κοσμικής εξουσίας και τα σκοτεινά σχέδιά της για υποχρεωτικό εμβολιασμό -μέσω της υπερβολής της απειλής του ιού- όλου του ελληνικού πληθυσμού με άγνωστες τις παρενέργειες του όπως αποκαλείται από κάποιους ψαγμένους ιατρούς «εμβολίου Φράνκεστάιν» (βλ. Κλεάνθης Γρίβας)! Τύφλα να έχουν, δηλαδή, οι πληρωμένες από την κυβέρνηση διαφημήσεις του εμβολίου από τις εκπομπές τις κρατικές, ή τις ειδησεογραφικές του Χατζηνικολάου και του Εισαγγελάτου….

dimrafael είπε...

Ο Θεός να τον βοηθήσει να μετανοησει γιατί λίαν συντόμως φοβουμαι ότι θα ακούσουμε άσχημα νέα για εκείνον...!
Αλλοιμονο μας και να ξέρανε τι φωτιά βάζουν στις ψυχές και στις ζωές τους.....!!
ΟΥΕ!!!!!
ΟΥΕ....

Ανώνυμος είπε...

Ο Άγιος Ιππόλυτος
«Οι ποιμένες ως λύκοι γενήσονται. Οι ιερείς το ψεύδος ασπάσονται. Οι μοναχοί τα του κόσμου ποθήσουσιν...» γράφει για την εποχή του Αντιχρίστου ο άγιος Ιππόλυτος.
«Όταν πλησιάση ο καιρός της ελεύσεως του Αντιχρίστου θα σκοτισθή ηδιάνοια των ανθρώπων από τα πάθη της σαρκός και θα πληθυνθή σφόδρα η ασέβεια και η ανομία… Οι ποιμένες των Χριστιανών Αρχιερείς και ιερείς θα είναι άνδρες κενόδοξοι, μη γνωρίζοντες παντελώς την δεξιάν οδόν από τηναριστεράν… Αι εκκλησίαι δε του Θεού θα στερηθούν ευλαβών και ευσεβών Ποιμένων και αλλοίμονον τότε εις τους εν τω κόσμω ευρισκομένους Χριστιανούς οι οποίοι θα στερηθούν τελείως την πίστιν, διότι δεν θα βλέπουναπό κανένα φως επιγνώσεως…» προφητεύει ο άγιος Νείλος ο Αγιορείτης και Μυροβλύτης.
Ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός
«Οι κληρικοί θα γίνουν οι χειρότεροι και ασεβέστεροι των όλων» προφητεύει για τα έσχατα χρόνια ο άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός.

Ανώνυμος είπε...

Χριστός Ετέχθη! Αδέρφια μου χαίρεται, νομίζω πως όλοι όσοι έχουν μια ιδέα του τι λέγουν οι Άγιοι Πατέρες για τους εσχάτους καιρούς, όπως αυτό που έλεγε ο Πατροκοσμάς για τους κληρικούς, ας μην μας εντυπωσιάζει η συμπεριφορά του εν λόγω κληρικού, είναι μέσα στα πλαίσια των σημείων των καιρών και της γενικής και τελικής αποστασίας της προ του τελικού αντιχρίστου. Ως Ορθόδοξοι Χριστιανοί εμείς ας ευχηθούμε και ας προσευχηθούμε προς την Παναγία Θεοτόκο ώστε αυτή να μας λυπηθεί και να μας σκεπάσει απ'την δικαίαν οργήν του Υιού της, αυτό να μας φοβίζει αδέρφια μου και τίποτα άλλο, η κρίση και η οργή του Παντοκράτορος Χριστού, λύση βέβαια υπάρχει, κατά την Εκκλησία μας μόνο μία, η αγία μετάνοια, Καλό και ευλογημένο το νέο έτος!

Ανώνυμος είπε...

Επρεπε -εκτός από το εκκλησίασμα (γιατί αυτοί είναι η Εκκλησία)που θα πρέπει να επιλέξει άλλη εκκλησία για την Θεία Λειτουργία- να παραιτηθούν από το αξίωμά τους και σύμπαντες οι επίτροποι, νεωκόροι κλπ.

Οπως μου έλεγε και ο πνευματικός μου σε τέτοιες εκκλησίες έχει ήδη φύγει το Αγιον Πνεύμα και ο ΄Αγγελός της, με τέτοιες μεταπατερικές (ουαί ) αντιλήψεις.