Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2020

 Μόνο κληρικοί ασθενούν από τον ιό;

18 σχόλια:

Ιωάννης Τσιλιμιγκάκης είπε...

Όχι, και celebrities!

Αργύρης μυλωνας είπε...

Και αρχηγοί κρατών, εκτός δημοσιογράφων, που πρέπει να είναι καλά για να αυξάνεται ο αριθμός των ασθενουντων

Ανώνυμος είπε...

Καλά, δεν συγκλονιστήκατε ακόμα από το ότι ο τατουατζής Μαυρίδης ασθένησε με κορωνοϊό; Δεν είδατε τις αναρτήσεις που στέλνει από το κρεβάτι του πόνου και τις αναδημοσιεύει το Πρώτο Φλέμα; Εγώ πλέον έχω τεθεί σε κατάσταση μόνιμου συγκλονισμού...

Ανώνυμος είπε...

Ας ειμαστε υποψιασμενοι μηπως με το δηθεν ανοιγμα εκβιαστει και "τροποποιηση" της Θειας Μετάληψης. Μακαρι να διαψευστω εγω ο αρχιψεκασμενος....

Κάποιος είπε...

Πολύ σωστά τα λες!

Αθ. Δημητριαδης είπε...

Χαχαχαχαχα Ωραίος !!!!!

Ν/Α είπε...

Πρέπει να ασθενήσουν οι κληρικοί, και ειδικά οι μεγάλο-κληρικοί, και πρέπει να γίνεται συνεχώς μελό παρουσίαση, για να πείσουν το ποίμνιο να ρουφήξει το εμβόλιο, αναντίρρητα.
Εαν η Εκκλησία πει όχι στο εμβόλιο, γκρεμίστηκαν όλα, ο Κικίλιας θα μείνει με τον λογαριασμό.

ἐμπεσῶν εἰς λάκκον τις είπε...

Δημοσιογράφοι...

οι μόνες φάτσες
που δικαιούνται
αμάσκωτη παρουσία
κατά την... μακαράτα των
τάχα ειδήσεων...

όντες...
οι πλέον φιμωμένοι και
κατ εξοχήν μασκαράδες!

Ανώνυμος είπε...

ΔΟΝ ΚΙΧ Ο ΤΙΣ σε πάμε με χίλια, ρε χαμένεεε! ;-)

ἐμπεσῶν εἰς λάκκον τις είπε...

Χαμένος ήμουν και
βρέθηκα...

και πάλι χαμένος
είμαι αδερφέ μου
...
να εύχεσαι...

Καλό Σαραντάμερο!

Unknown είπε...

Κάποιοι Ιερείς κάνουν διαδυκτιακά Θείες Λειτουργειες ...είναι αυτό καινοτομια..μήπως ασέβεια..η" ευλογία..ας μου απάντηση κάποιος υπεύθυνα.

Ανώνυμος είπε...

@Unknown, οι Θείες Λειτουργίες γίνονται για την τέλεση του μυστηρίου της Θείας Ευχαριστίας. Για να κοινωνήσεις πρέπει να είσαι σωματικά παρών στον τόπο τέλεσης του μυστηρίου. Αυτά που γίνονται από το διαδίκτυο είναι ασέβεια.

Ανώνυμος είπε...

Αν η Θεία Λειτουργία που αναμεταδίδεται παγκοσμίως είναι ασέβεια, τι να πούμε και για τα δαιμονοκίνητα 24ωρα προγράμματα που υπάρχουν.
Δηλαδή προτιμάτε να μην δείχνουν ούτε τη Θεία Λειτουργία;
Ποιοι δεν το θέλουν;
Πόσοι κατάκοιτοι και ασθενείς παρηγοριούνται και συγκινούνται.
Μακάρι να ξανανοίξουν οι Ιεροί Ναοί.


Ανώνυμος είπε...

@Ανώνυμε 2:55 μ.μ., αναφέρομαι για την αποκλειστική αναμετάδοση της θείας λειτουργίας χωρίς την παρουσία πιστών. Αναφέρομαι στην άποψη κάποιων ότι στην παρούσα κατάσταση η απομακρυσμένη συμμετοχή των πιστών μπορεί να αντικαταστήσει την κανονική σωματική παρουσία. Αυτό είναι ασέβεια. Δεν μπορεί να κοινωνήσει κανείς από την τηλεόραση ή το διαδίκτυο. Πρέπει οι πιστοί να βρίσκονται στο ναό, να συμμετέχουν στα μυστήρια χωρίς τα ασεβή φίμωτρα. Εκκλησία σημαίνει σύναξη. Όπως συνέβαινε πριν τον κορονοϊό, ένας ασθενής μπορούσε να παρακολουθεί τις ακολουθίες από την τηλεόραση για παρηγοριά, αλλά δεν ένοιωθε την ίδια χάρη όπως όταν βρισκόταν στο ναό. Πρέπει να αντιδράσουμε για να ανοίξουν οι ναοί. Να στηρίξουμε όσους κληρικούς ανοίξουν τις εκκλησίες, έστω κρυφά, και να αντιταχθούμε σε όσους κληρικούς επιμένουν στο κλείσιμο. Για τους πολιτικούς, δημοσιογράφους, γιατρούς και άλλους ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟΥΣ που εναντιώνονται στην Εκκλησία, ο δικός τους "θεός" βρίσκεται στις μασωνικές στοές ή στους τραπεζικούς λογαριασμούς. Θα λάβουν όμως τον πικρό μισθό τους σύντομα.

Ανώνυμος είπε...

Να σας ρωτήσω, ξέρετε πόσοι Έλληνες σέβονται τους ιερείς σήμερα, πόσοι ζητούν την ευλογία τους;
Είναι δραματικό το ποσοστό των ευσεβών, διότι η οθόνη κυβερνάει τον εγκέφαλο... και ο περισσότερος κόσμος είναι μακριά. Η ιεροκατηγορία είναι συνεχόμενη, είτε με ανοιχτούς είτε με κλειστούς ναούς.
Έκλεισαν οι ναοί, μήπως έχει οργιστεί ο Θεός και μήπως πρέπει να μετανοήσουμε όλοι για να ξανανοίξουν; (διαζύγια, ομοφυλοφιλία, εκτρώσεις, σύμφωνα συμβίωσης, παιδοφιλία, τατουάζ, ανατολικές θρησκείες, αβάπτιστα παιδιά, παράνομες σχέσεις, αμετανοησία κ.α.)

Ας μη ρίχνουμε συνέχεια τις ευθύνες στους άλλους, νομίζω πως όλοι έχουμε μερίδιο ευθύνης.



Ανώνυμος είπε...

@Ανώνυμε 7:41 μ.μ., στο ζήτημα της ιεροκατηγορίας αναφέρεσαι για εμάς που σχολιάζουμε ή για αυτούς που είναι μακριά από την Εκκλησία; Ο καθένας έχει προφανώς ευθύνη για τις προσωπικές αμαρτίες του και πρέπει να βρίσκεται σε συνεχή έμπρακτη μετάνοια, για την οποία είναι απαραίτητα τα μυστήρια της Εξομολογήσεως και Θείας Κοινωνίας. Αυτά δεν μας τα στερούν οι αρχιερείς και ιερείς που υποτάσσονται στους μασώνους πολιτικούς; Η στέρηση της Θείας Κοινωνίας για πολλές εβδομάδες είναι μεγάλο βάρος. Θεωρείται ιεροκατηγορία αυτό το παράπονο; Ας μην εθελοτυφλούμε, έχουν μεγάλο μερίδιο ευθύνης. Κρίνονται από τις πράξεις τους, όπως τα δέντρα από τους καρπούς τους. Αποδεικνύονται οι περισσότεροι μισθωτοί ποιμένες που διασκορπίζουν τα πρόβατα, αφήνοντας τα ακατήχητα και πληγωμένα από τα πάθη. Θέλω οι αρχιερείς να είναι πνευματικοί πατέρες μας και διδάσκαλοι, όχι δεσποτάδες με προσωπολάτρες οπαδούς. Κακά τα ψέματα, μας περιμένουν χειρότερα δεινά όλους μας, λαϊκούς και κληρικούς. Να μας φυλάει και να μας δίνει μετάνοια ο Κύριος.

Γεωργός... είπε...

Το καλως για να έχει καλώς πρέπει να πράττετε και καλώς..δηλαδή όπως ορίζεται από τους ιερούς κανόνες και
την παραδοση,βέβαια πριν δεν υπήρχε η δαδυκτιακη δυνατότητα,όπως καλώς επεσήμαναν ότι δεν πρέπει να γίνει συνήθεια και αποδεκτό.Καποιοι βέβαια μπορεί να παρηγορουντε στην αδυναμία τους αλλά ας ακούσουν η" να δουν κάτι άλλο πνευματικό και οχι την Θεία Ευχσρηστια,ένας ιερέας βέβαια των Χ.Ο.Χ επισήμανε πως πρέπει σωματικως και διανοητικως να παρακολουθείται... αλλά..δεν φθάνει αυτό..ας αγωνιστούμε καλύτερα για το ανοιγμα των εκκλησιών..

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε @ 11:11 μ.μ. δυστυχώς και στα χρόνια των Αποστόλων γινότανε διωγμός. Κι αν μπουν όλοι στη φυλακή ποιος θα λειτουργήσει το ποίμνιο; Ποιοι ιερείς μπορούν να πληρώσουν 5.000 ευρώ πρόστιμο για την ενορία τους από τη στιγμή που μερικές ενορίες δεν έχουν ούτε λάδι για τα καντήλια;
Με τη φιλοκατηγορία και την κατάκριση φεύγει η χάρις του Αγίου Πνεύματος και σκοτίζεται ο νους. Ας είμαστε ταπεινοί για να μη πλανηθούμε. Κριτής όλων ο Θεός.
Για μένα μεγάλο μερίδιο ευθύνης έχουμε εμείς με τις αμαρτίες μας και την αμετανοησία μας, ως λαός. Ιερέας με έσωσε, γι᾿ αυτό δεν θέλω να ακούω ιεροκατηγορίες. Εξάλλου ένας ήταν ο Ιούδας δεν μπορείς να υποπτεύεσαι όλους τους Αποστόλους.
Δεν αφήνουν τα πρόβατα ακατήχητα, δεν θέλουν να κατηχηθούν. Δες πόσοι πήγαιναν στα κατηχητικά και στους κύκλους μελέτης Αγίας Γραφής, δες όταν ήταν ανοιχτοί οι ναοί, πόσο ποσοστό βάσει πληθυσμού εκκλησιάζονταν τις Κυριακές, είναι απελπιστικό (περίπου 4% στην περιοχή μας).
Ο καλός Θεός μας καλεί όλους σε μετάνοια και προσευχή. Ας το καταλάβουμε.