Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2020

Οι «βλαμένοι άρρωστοι ειδικοί» θέλουν να είναι κλειστές οι εκκλησίες-τα νοσοκομεία δηλ - τα Χριστούγεννα! - Θα αντιδράσει επιτέλους η Ιερά Σύνοδος;

Οι «ειδικοί» θέλουν να είναι «κλειστές οι εκκλησίες τα Χριστούγεννα»! - Θα αντιδράσει η Ιερά Σύνοδος; (upd)

 Η χρονιά που η χώρα δεν θα γιορτάσει καμία θρησκευτική και εθνική εορτή!

 Πολύ περιορισμένα θα είναι τα φετινά Χριστούγεννα όχι μόνο σε ότι αφορά τους εορτασμούς αλλά και τις μετακινήσεις και τον τρόπο διασκέδασης και στον αριθμό ατόμων που κάποιος θα μπορέσει να συναντήσει ενώ ξεκίνησαν οι πρώτες διαρροές των «ειδικών» για κλειστές εκκλησίες!

Συγκεκριμένα ο ο καθηγητής Μικροβιολογίας Σχολής Δημόσιας Διοίκησης του παν. Δυτικής Αττικής, Αλκιβιάδης Βατόπουλος είπε:

«Οι εκκλησίες, όπως και άλλοι χώροι συνωστισμού, θα είναι κλειστές λογικά τα Χριστούγεννα»!

Σημειώνεται ότι υπήρξε  αποκάλυψη  επιστολής  της Ιεράς Συνόδου προς τους αρμοδίους με την οποία ξεκαθαρίζεται ότι δεν  θα ανεχθεί κλειστές Εκκλησίες τα  Χριστούγεννα και πως η  Θεία Κοινωνία είναι «κόκκινη  γραμμή» έχει δημιουργήσει ανησυχίες στην κυβέρνηση.

Το γεγονός ότι η Ιερά Σύνοδος έχει στείλει επιστολή προς τους αρμοδίους το αποκάλυψε ο μητροπολίτης Νέας Ιωνίας Γαβριήλ.

Να ξέρετε ότι η Ιερα Σύνοδος απέστειλε επιστολή προς τους αρμοδίους, που λέμε ότι δεν θα ανεχτούμε την περίοδο των Χριστουγέννων να μείνουν οι ναοί κλειστοί”, εξηγώντας ότι η Εκκλησία έχει πλέον την γνώση και την εμπειρία να διαχειρίζεται την πανδημία.

Δηλαδή θα έχουμε το πρωτοφανές φέτος, να μην έχει γιορτάσει η χώρα καμία από τις μεγάλες γιορτές της Ορθοδοξίας, όπως  Χριστούγεννα, Πάσχα, Ευαγγελισμό και Δεκαπενταύγουστο και φυσικά καμία εθνική εορτή.

η συνέχεια ...

5 σχόλια:

Γιαννακίδης Ιωάννης είπε...

Η ΔΙΣ θα αποδεχθεί με χαρά το κλείσιμο των εκκλησιών...

Γιαννακίδης Ιωάννης είπε...

Η ΔΙΣ θα αποδεχθεί με χαρά το κλείσιμο των εκκλησιών...

Ανώνυμος είπε...

Η ΔΥΣ δεν πιστεύει καν στο Θεό. Ό,τι κάνουμε, με τον παπά της γειτονιάς μας. Ή της πέρα γειτονιάς, ή όπου μπορούμε ο καθένας, όπως μπορούμε, ό,τι μπορούμε. Και να το καταλάβουμε ότι από δω και πέρα έτσι θα είμαστε. Εκτός αν έχει άλλα σχέδια ο Θεός, αλλά το ανθρωπίνως ορατό είναι ότι από δω και πέρα έτσι θα είμαστε.

Κ. είπε...

Έλεος.

Κ.

Χρήστος είπε...

το Yπουργείου Προστασίας του πολίτη, για την 17 Νοέμβρη

«Δεν ήταν ημέρα για πρόστιμα σήμερα, ήταν ημέρα συνεννόησης και δημοκρατίας.

Ανέλαβα την ευθύνη, διοργανώθηκαν οι εκδηλώσεις με τα μετρά προστασίας και μετά έφυγαν.

Δεν υπήρχε λόγος για πρόστιμο».


Όμως, θεώρησε πως είναι μέρες για πρόστιμα και ποινικές διώξεις η 25η Μαρτίου, η 28η Οκτωβρίου, η Μεγάλη Εβδομάδα, το Πάσχα, η Κοίμηση της Θεοτόκου στις 15 Αυγούστου (και προσεχώς τα Χριστούγεννα).

https://1.bp.blogspot.com/-LAkAP5hHAHE/X7mgV58r-EI/AAAAAAAAgZU/_I8DfS8SJiQ9B8UjYpCcCrs9VGPl3nksgCLcBGAsYHQ/s704/125768605_2157568684375943_8308883233875375432_n.jpg