Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2020

Το δις εξαμαρτείν ουκ ανθρώπου σοφού!

 Επανέρχονται από αύριο τα μηνύματα στο 13033 σε Θεσσαλονίκη και Σέρρες - Ποιες είναι οι αλλαγές

Η κυβέρνηση  Μητσοτάκη, η οποία κείται προ πολλού εκτός πλαισίου Κράτους Δικαίου, επανέφερε τα αντισυνταγματικά SMS για την μετακίνηση του πληθυσμού. Όπως τονίζουν οι Αριστόβουλος Μ ά ν ε σ η ς (Συνταγματικά δικαιώματα, α΄ Ατομικές ελευθερίες, Θεσσαλονίκη 1982, σελ. 77, σελ. 134) και Πρόδρομος Δ α γ τ ό γ λ ο υ (Συνταγματικό Δίκαιο, Ατομικά Δκαιώματα, Α΄, 2005, σελ. 347, αριθμ. περ. 467), η υποχρέωση δ η λ ώ σ ε ω ς (αναγγελίας, γνωστοποίησης) της κινήσεως του πολίτη είναι α ν τ ι σ υ ν τ α γ μ α τ ι κ ή γιατί στην πράξη καταλήγει σε τέτοια σ υ ρ ρ ί κ ν ω σ η και ε ξ α σ θ έ ν ι σ η του δικαιώματος, ώστε θίγει τον ίδιο τον π υ ρ ή ν α της ελευθερίας που το Σύνταγμα διακηρύσσει ως α π α ρ α β ί α σ τ η.
 
Ν τ ρ ο π ή για τους σ υ ν τ α γ μ α τ ο λ ό γ ο υς που υποτίθεται ότι έχει στις υπηρεσίες της η κυβέρνηση και η αντιπολίτευση.
 
Ν τ ρ ο π ή για τους π ο ι ν ι κ ο λ ό γ ο υ ς που κάποτε εδίδασκαν ότι η σκέψη δεν υπόκειται σε κανέναν έλεγχο αλλά τώρα σφυρίζουν αδιάφορα.
 
Ν τ ρ ο π ή και για κάθε άλλον νομικό που διδάχθηκε την αλφαβήτα του Δικαίου αλλά τώρα κρατά το στόμα του κλειστό, έχοντας μετατραπεί σε σ υ ν ε ρ γ ό διά π α ρ α λ ε ί ψ ε ω ς ενός Κράτος Αδίκου.
 
Την πρώτη φορά αιφνιδιαστήκαμε. 
Τώρα είμαστε ασυγχώρητοι.
Ne bis in idem!
Το δις εξαμαρτείν ουκ ανθρώπου σοφού!
Αλλά η εφαρμογή της παροιμίας αυτής προϋποθέτει ότι ακόμη κυκλοφορούν ανάμεσά μας άνθρωποι και όχι μασκοφορεμένoι ζομπάνθρωποι.
 
Κωνσταντίνος Βαθιώτης

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ντροπή σε γιατρούς και νομικούς γιατί ανέχονται τη χούντα του Μητσοτάκη να αυθαιρετεί και δεν ορθώνουν το ανάστημά τους.
Ανθρωπάκια ολκής...

ἐμπεσῶν εἰς λάκκον τις είπε...

Ουκ'ανδρός...
λέει βρε παιδιά
...
κι εννοείται οτι επεκτείνεται και
στις κυρίες

που αν και -πολύ σωστά-
δεν επιβαρύνονται με την άμυνα της
πατρίδας
απολαμβάνουν
πλέον το...
έτσι κι αλλιώς
π λ α σ τ ό και
άνευ ουσίας τάχα
δικαίωμα στον δημόσιο λόγο

που μοιάζει πιά
κι αυτό... αδιακρίτως (και
δημοκρατικότατα)


...με το δικαίωμα
της σκιάς να περιφέρεται όπου
τριγυρίζει ο...
περι ού ο λόγος,
όνος...!

Ανώνυμος είπε...

Δεν είδατε την απαίσια συμπεριφορά του ΙΣΑ απέναντι στο Βόβολη;
Στραγγαλίζουν και ποινικοποιούν την αντίθετη άποψη.