Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2020

Χριστέ μου, πῶς μὲ βλέπεις;

 

Κήρυγμα Μητροπολίτου Μόρφου π. Νεοφύτου στὴ Θεία Λειτουργία τῆς ἑορτῆς τῶν Εἰσοδίων τῆς Θεοτὀκου, ποὺ τελέσθηκε στὸν ἱερὸ ναὸ Παναγίας «Ῥόδον τὸ Ἀμάραντον» τῆς κοινότητος Κουτραφᾶ, τῆς μητροπολιτικῆς περιφέρειας Μόρφου (21.11.2020). 

Ψάλλει ὁ Πρωτοψάλτης τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεως Μόρφου  Μάριος Ἀντωνίου.

2 σχόλια:

Λωρίτου Ελένη είπε...

Νά χαρώ φάση ! Ο Κύκκου είπε σε δημοσιογράφο : σκασμός παληάνθρωπε ! Είσαι χυδαίος !

Γιατί μερικές φορές κάτι τέτοια μας ανακουφίζουν μας λυτρώνουν ? Είναι σαν νά τα λέμε εμείς οι ίδιοι ! Γιατί κάποτε χιλιάδες χέρια σήκωσαν εκείνο το χέρι που χαστούκισε την Μιμή ? Σαν νά είπαν το πιό άγιο πράγμα ! Υπάρχει άραγε αγία χυδαιότητα ? Αγία βωμολοχία ? Μήπως ο Χριστός δεν αποκάλεσε τον Πέτρο σατανά ? Αρκετά πιά μέ τους ευσεβισμούς ! Εδώ καράβια καίγονται και βαρκούλες αρμενίζουν !

ΥΓ . Ελπίζω και ο Μόρφου νά ήταν ανάμεσα στούς 9 που καταψήφισαν την αναγνώριση των σχισματικών της Ουκρανίας !

Ανώνυμος είπε...

Όταν δεν μπορούμε νά ιεραρχήσουμε το μείζον και το έλασσον συμβαίνουν φαινόμενα ευσεβισμού . Το ήθος γίνεται ηθικισμός και το κυρίαρχο στην υπόθεση του δημοσίου βίου αναστέλλοντας την έκφραση του δημοσίου λόγου και νεκρώνοντας τον πρακτικό εκκλησιαστικό βίο. Καμμιά φορά ο ηθικισμός επιτίθεται μέ αγριότητα στο ήθος απο εκδίκηση για νά το αναιρέσει . Ο ηθικισμός είναι η παραφθορά του ήθους . Καί δεν μπορούν νά συνυπάρξουν και τα δύο , και το ήθος και το εύσχημον , δηλαδή το ήθος μέσα σε ένα όμορφο κουτάκι ? Συνήθως τα δύο μαζί δεν τρώνε γλυκό ψωμί . Ο ηθικισμός κάτι θα βρεί για νά κλέψει την παράσταση . Άν δεν είναι ο παραπαίων λόγος θα είναι η ίδια καθ' εαυτήν η πράξη . Η μικρολογία άν δεν την ενοχλήσει ο παράταιρος λόγος θα βρεί νά την ενοχλήσει η " αιρετική " πράξη , που ανατρέπει τα δεδομένα ενός ευσεβισμού . Άντε νά παραδεχτώ οτι είναι μιά ιδιοτυπία το κάρβουνο στα χειλη , γιατί κάποιος θα θελήσει νά δεί μόνο τά ίχνη της στάχτης , που μουντζουρώνουν το κραγιόν .Όμως μέχρι εκεί . Τί απο τα δύο θέλουμε , το κάρβουνο ή το κραγιόν και το φτιασίδωμα ?