Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2020

Ο Δούλος του Κυρίου Άνθιμος κατά του Κυρίου Του

Άμεσα έσπευσαν να αξιοποιήσουν οι εχθροί της Εκκλησίας και οι αντίχριστοι τις για μια ακόμα φορά βλάσφημες δηλώσεις του Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως για να χτυπήσουν την Ορθοδοξία.
 
Δυστυχώς κάθε μέρα και περισσότερο αντιλαμβανόμαστε πως ζούμε στις έσχατες μέρες που προφήτευσαν οι Άγιοι της Εκκλησίας μας.
"Δεινὰ μὲν οὖν καὶ πέρα δεινῶν τὰ τοιαῦτα, πρέπουσα δὲ πρᾶξις ὅμως τῷ σχηματιζομένῳ τὰ τοῦ ἀντιχρίστου. τίς γὰρ βλέπων αὐτὸν ἐξάρχοντα «τῶν νομιζομένων ἐπισκόπων» καὶ προκαθήμενον τῶν ἐκκλησιαστικῶν κρίσεων οὐκ ἀκολούθως ἂν εἴποι τοῦτ' εἶναι τὸ διὰ τοῦ Δανιὴλ εἰρημένον «βδέλυγμα τῆς ἐρημώσεως»; τὸν γὰρ Χριστιανισμὸν περιβεβλημένοςκαὶ εἰς τοὺς ἁγίους τόπους εἰσερχόμενος ἑστηκώς τε ἐν αὐτοῖς ἐρημοῖ τὰς ἐκκλησίας, παραλύων τοὺς τούτων κανόνας καὶ τὰ ἴδια κρατεῖν βιαζόμενος”. 
Άγιος Αθανάσιος ο Μέγας,
 --Τοῦ αὐτοῦ πρὸς ἁπανταχοῦ μοναχοὺς περὶ τῶν γεγενημένων παρὰ τῶν Ἀρειανῶν ἐπὶ Κωνσταντίου. 77.1 - 77.3
 
Παρά τις μεγάλες βλασφημίες που έχουν δημόσια ακουστεί και αυξάνονται από στόματα εκκλησιαστικών ηγετών, δεν υπάρχει από πουθενά ουδεμία αντίδραση, ενώ μάλιστα δεν είναι λίγοι εκείνοι από το χώρο της Εκκλησίας που τις επικροτούν, οπότε θα πρέπει να αναμένουμε ακόμα δυσκολότερες μέρες. Να είμαστε έτοιμοι για τα χειρότερα, ευχόμενοι ο Κύριος να μας δώσει μετάνοια και υπομονή να αντέξουμε όσα σε λίγο καιρό θα συμβούν.

 μας τοστειλε το mail

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η απάντηση σε όλους αυτούς δίνεται...στην κηδεία τους, αδελφοί. Θυμάστε την κηδεία του Αντωνίου Σιατιστης ή του Παύλου Σιατιστης; Κοσμοσυρροή, και δεν εννοώ εκκλησιαστικους και επίσημους, λέω για απλό κόσμο. Θυμάστε την κηδεία κάποιου άλλου πολύ ισχυρού μητροπολίτη παρα τη λίμνη (ουχί της Τιβεριαδος), όπου δεν έδειξαν μακρινά πλάνα διότι οι επίσημοι, οι δεσποταδες και οι συγγενείς δεν φτάνουν να γεμίσουν ούτε τα καθίσματα του μητροπολιτικου ναού, και αυτά ετυγχαναν άδεια; Θυμάστε που όλοι οι αντίχριστοι τον μακαρίτη εκείνο τον είχαν ίνδαλμα, επειδή ήθελε να προκαλεί με εξυπναδιστικες δηλώσεις, όπως περίπου ο Δεδεαγατς Λανθιμος; Μόνο που ο τελευταίος έχει πολύ πολύ μικρότερη παιδεία από τον μακαριστό που λέω πιο πάνω και, αν μη τι άλλο, δεν είναι αυθεντικός, ενώ ο άλλος ηταν... Τα προβατα είναι λογικά και γνωρίζουν τον ποιμένα και δεν ακούνε των αλλοτρίων την φωνήν. Ας ποιμαινει ο Δεδεαγατς Εισαγγελατους, Σκάει και Πρώτο Φλεμα, εμείς απλά ΔΕΝ τον χρειαζόμαστε. Δεν έχει να μου πει τίποτα σε ο, τι αφορά την αθλιότητα μου.

Και για να πούμε κάτι θετικό, επειδή θα πάω στην κόλαση από τις αρνητικές σκέψεις, βρείτε και ανεβάστε την ομιλία του πατρός Νικολάου Λουδοβίκου στο μνημόσυνο του πατρός Επιφανιου Θεοδωροπουλου, καταπληκτική! Μνημείο ορθόδοξου επιμνημοσυνου λόγου σε αγιο άνδρα. ..

Ανώνυμος είπε...

Τρελέ την μετάφραση απ' το χωρίο τόσο Αγίου Αθανασίου ;;;;

Ανώνυμος είπε...

Λάνθιμος με τα ούλα του ο, κυριολεκτικά, αθεόφοβος! Γέλασα με την ψυχή μου. Να είσαι καλά. Συμφωνώ σε όλα. Δυστυχώς οι περισσότεροι μητροπολίτες είναι Λάνθιμοι. Οι σωστοί είναι μετρημένοι στα δάκτυλα του ενός χεριού.
Ο Λάνθιμος "μας" είναι και μέγας θιασώτης του "μπολιάσματος", όπως ξέρεις. "Μπόλιασμα" και "Μεγάλη Επανεκκίνηση" είναι παράλληλα project της Αλήτ.