Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2020

Τρεις κορυφαίοι επιστήμονες εξηγούν ότι ΔΕΝ χρειάζεται Πανικός. Ελάχιστοι κινδυνεύουν να πεθάνουν ακόμα και ηλικιωμένοι από τον κοροναϊό


Δρ.Ιωάννης Ιωαννίδης - Δρ.Ελπιδοφόρος Σωτηριάδης - Δρ.Λάμπρος Λαζούρας

Η καταστροφολογία, η παραπληροφόρηση και ο πανικός, αποτελούν στοιχεία τα οποία δεσπόζουν τους τελευταίους 10 μήνες, όταν και ο κοροναϊός μπήκε για τα καλά στη ζωή μας.

Οι φωνές ψυχραιμίας και νηφαλιότητας είναι πλέον ελάχιστες και χαρακτηρισμοί όπως «τρόμος, σοκ, θερίζει, σαρώνει, έκρηξη», αποτελούν πλέον καθημερινότητα.

Ευτυχώς ωστόσο, φαίνεται πως υπάρχουν και εξαιρέσεις. Υπάρχουν και οι αντίθετες φωνές του επιστημονικού χώρου, οι οποίες δεν επιλέγουν τον δρόμο της τρομοκρατίας, αλλά δίνουν μια πιο αισιόδοξη νότα στις δύσκολες ημέρες που διανύουμε. Πάντοτε μιλώντας με επιστημονικά τεκμήρια.

Το Ραδιοφωνικό Ίδρυμα Κύπρου, φιλοξένησε τρεις διεθνώς αναγνωρισμένους επιστήμονες, οι οποίοι επί μια ώρα ανέλυσαν τα ευρήματα τους σχετικά με τον COVID-19.

Πρόκειται για τον Δόκτωρ Ελπιδοφόρο Σωτηριάδη, Αναπληρωτή Καθηγητή Επιδημιολογίας και Δημόσιας Υγείας του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου, τον Δόκτωρ Λάμπρο Λαζούρα, Αναπληρωτή Καθηγητή Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Sheffield Hallam, καθώς και τον Δόκτωρ Γιάννη Ιωαννίδη, Καθηγητή Ιατρικής, Επιδημιολογίας και Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου Stanford.

1 σχόλιο:

Unknown είπε...

ο φυτεμενος Τσιορδας μας τα εχει κανει τσουρεκια με τον ψεκασμενο Κυριακο και τον κλαρινογαμπρο Χαρδαλια !!!!