Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2020

"Δακρύζει η εικόνα του Αγίου Γέροντα Εφραίμ Αριζόνας του Φιλοθεϊτη"


Όπως μας ενημέρωσαν από χτες 3 Νοεμβρίου δακρύζει η εικόνα του Αγίου Γέροντα Εφραίμ στην Αμερική.
Ένα ακόμα μήνυμα για όσα είναι προ των πυλών να γίνουν στις Η.Π.Α. αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο;
Πολλά έχουν να δουν τα μάτια μας απ΄εδώ και πέρα. Ιδιαίτερα για τις Η.Π.Α. τώρα αρχίζουν τα δύσκολα, τόσο με τις εγχώριες ταραχές, όπως ίσως και με μεγάλες καταστροφές, όπως μας έχουν ενημερώσει οι Άγιοι μας.
 

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjHdxltq_7wt4Lo5Edf-sHsXvks4If3mqpt4gJkttUqWBYa6GpcKvvgBm8mXzOuiV7iJP32M9smsoksvSMsKfwAhmWFqC2epn_VdrkYcg18rwUC9-RlDXRDi2pqu1ABng5IaFVPDiUtzi4i/s1600/1604507872901154-1.png 

Μόλις πικοινώνησα μέ τήν Γερόντισσα Θέκλα πό τό Μοντρεαλ καί μο επε τι γιος Γέροντάς μας μφανίστηκε σέ ναν νθρωπο ποος ζεί στήν Κρήτη. Ζε σκητικά, πήγαινε στόν Γέροντα στόν γιο ντώνιο. χει τήν φωτογραφία το γίου Γέροντά μας καί καντηλάκι κοίμητο μπροστά της. Το επε Γέροντας τι Θεός εναι πολύ στενοχωρημένος μέ τούς Ελληνες, πειδή δέν κάνουν προσευχή.  χθές, 3 Νοεμβρίου, ρχισε νά δακρίζει φωτογραφία, χι μόνον δάκρυα, λλά γινε μούσκεμα.

Προσεύχεται Γέροντας γιά λους μας.

Μαρία

2 σχόλια:

Ν/Α είπε...

Δηλαδή, έγινε τέτοια μεγάλη παραχώρηση και Θεοσημεία εκ Θεού, και ο Κύριος πού θα έπρεπε να αρπάξει το μαστίγιο και να αρχίσει νά μάς δέρνει όλους έναν προς έναν, από αγάπη για να ξυπνήσουμε, είπε πως είναι απλά στενοχωρημένος πως δεν κάνουμε προσευχή;
Για τις προδοσίες των οικουμενιστών δεν ανέφερε ο Κύριος, για τις άλλες προδοσίες των νομικών κρατικών ετεροδόξων προσώπων που φόρεσαν οι ΓΟΧ ΘΝΠ, δεν είπε τίποτα ο Κύριος;
Για τους Σεργιανιστές που κλείδωσαν τις Εκκλησίες και εδίωξαν υπ ποίμνιο, δεν είπε κάτι ο Κύριος;
Γιά τούς νεοεικονομάχους που απαγορεύουν την προσκύνηση των Αγίων Εικόνων δεν είπε κάτι ο Κύριος;
Για τις πολλές λαβίδες που υπονοούν την μόλυνση εκ τής Θείας Κοινωνίας που είναι η ασεβέστατη βλασφημία όλων των αιώνων όλων των εποχών δεν είπε ο ο Κύριος;
Έχουμε όλα όσα έχουμε, αυτά τα φοβερά τού διωγμού που ζούμε, έρχονται και αυτού του είδους τα μηνύματα και ο άνθρωπος σαλεύει ακόμη περισσότερο.
Το σημείο εκ Θεού, είναι να δούμε τους μαύρους της κολάσεως να μάς δέρνουν αλύπητα...

Ανώνυμος είπε...

Να ρωτήσω εγώ κάτι:
Ωραία, δεν κάνουμε προσευχή πολλοί πιστοί και φταίμε σε αυτό.
Μερικοί ίσως έχουμε πικραθεί και απογοητευθεί πολύ από διάφορα γεγονότα και περιμένουμε τον Θεό να κάνει κάποιο πρώτο βήμα για εμάς.

Αλλά μπορείς να κάνεις προσευχή αν είσαι αμετανόητος αμαρτωλός;
Αλήθεια, για την πλειοψηφία των χριστιανών της Ελλάδος (που δεν είναι και πολλοί), φταίει η ανύπαρκτη προσευχή μας ή μήπως το γεγονός ότι έχουμε γίνει χειρότεροι από τους αθέους; Εγώ, τουλάχιστον, δεν έχω δει αθέους να σκοτώνονται μεταξύ τους, είτε είναι από το ίδιο έθνος, είτε από διαφορετικά. Εμείς πως τα κάνουμε και τα δύο είναι απορίας άξιο!
Επίσης απορίας άξιο, είναι η μανία μας να κλείσουμε το στόμα του άλλου. Είτε αυτό είναι για τις απόψεις του πάνω στον κοροϊδοιό, είτε για τα εκκλησιαστικά θέματα, είτε για ότιδήποτε άλλο που δεν μας αρέσει.
Τέλος, μπορεί να είναι η δική μου εντύπωση, αλλά δε νομίζω ότι η ορθοδοξία στην Ελλάδα 50 χρόνια πριν ήταν η ίδια με αυτήν που έχουμε σήμερα. Κάτι έχει πάει πολύ στραβά τελευταία, και σίγουρα δεν είναι η ποσότητα της προσευχής που κάνουμε. Τώρα, να το παραβλέπει αυτό ο Θεός και να νοιάζεται μόνο για τις ώρες προσευχής που αφιερώνουμε, μου κάθεται λίγο στραβά... Αν ήταν έτσι, τα μωχαμέτια που προσεύχονται 50 φορές την μέρα και έχουν έναν "χριστιανισμό" κομμένο στα μέτρα τους θα ήταν άγιοι και αγαπητοί στον Θεό.