Γέρων Ιουστίνος Πίρβου ''Οι διανούμενοί μας, κάνουν εύκολα πίσω..''
Αφήγηση από το βιβλίο: ''Ζωή Θυσιαζόμενης Αγάπης''
Η Ιερά Μονή Πέτρου Βόντα γράφει στο οπισθόφυλλο του βιβλίου: «Με τη Χάρη του Θεού φθάσαμε στην έκδοση του πρώτου στην Ελληνική γλώσσα αφιερώματος στον σύγχρονο Ρουμάνο ομολογητή της Πίστεώς μας, τον γέροντα Ιουστίνο Πίρβου, της μονής Πέτρου Βόντα.
Ο πατήρ Ιουστίνος ήταν ένας γνήσιος ποιμένας των ψυχών, που σταυρώθηκε για την αγάπη του Χριστού μέσα από βαθύτατες δοκιμασίες και πλέον ζει ως ένας αναστημένος άνθρωπος στις καρδιές μας. Στα 17 του χρόνια αποφάσισε να γίνει μοναχός και πέντε χρόνια αργότερα, με το ξέσπασμα του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, βρέθηκε στο μέτωπο ως στρατιωτικός ιερεύς. Μέσα στη θύελλα των δεινών που ακολούθησαν καταδικάστηκε σε δεκαεπτά χρόνια φυλάκισης. Τα χρόνια αύτά ήταν για τον π. Ιουστίνο μία περίοδος μεγάλου πνευματικού αγώνα, διά του μαρτυρίου. Κατόπιν επέστρεψε στη μοναστικη ζωή, με μία πολύτιμη πνευματική και βιωματική εμπειρία, που τον ανέδειξε σε «βουνό» αγάπης, στα μάτια όλων όσοι τον γνώριζαν. Ο άνθρωπος αυτός με τη δύναμη της αγάπης του Χριστού νίκησε τον κόσμο. Ο αναγνώστης θα διαπιστώσει ότι σε όλες τις φάσεις της ζωής του ο γέροντας εκδηλώνει τις ίδιες αρετές – έμπνευση, ζήλο, διάκριση.
Ο λόγος του: «Ζω για να συνυφαίνομαι με τα δεινά των ανθρώπων» αποτελεί την πεμπτουσία της ζωής του. Χαιρόμαστε που κατά Θεία ευδοκία ολοκληρώθηκε η παρούσα έκδοση το 2019, χρονιά κατά την οποία συμπληρώθηκαν 100 έτη από την γέννηση του Γέροντα και ευχόμαστε ο Άγιος Θεός να ευλογήσει πλούσια τους αναγνώστες του έργου αυτού προς ωφέλειαν του πιστού ελληνικού λαού». Ο γέρων Ιουστίνος Πίρβου στη συνείδηση του ρουμανικού ορθοδόξου λαού είναι ένας άγιος και ομολογητής της Ορθοδόξου Πίστεως μας.
Σελίδες(σε αφήγηση): 139, 140, 141 & 142 Το βιβλίο αποτελεί την πρώτη βιογραφία του γέροντος Ιουστίνου Πίρβου μεταφρασμένη στην ελληνική γλώσσα και κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΑΘΩΣ.
Η απόδοση στη νέα ελληνική έγινε από την Χαρά Ανδριάνα Λιανωντάκη.
Η
έκδοση κυκλοφορεί με την ευλογία της Ιεράς Μονής Πέτρου Βόντα Ρουμανίας.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου