Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2020

Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία (Μνήμη Αγίου Φιλουμένου) - Ιερός Ναός Αγίου Φιλουμένου, Ορούντα Κύπρου

7 σχόλια:

Ιωάννης Τσιλιμιγκάκης είπε...

Φίλος γνησιώτατος τοῦ Χριστοῦ, διὰ πολιτείας, ἰσαγγέλου ἀναδειχθείς, μένος κακοδόξων, ὑπήνεγκας καὶ δόξαν, τὴν θείαν ἐκληρώσω, μάκαρ Φιλούμενε.


Τὸν ἱερομάρτυρα τοῦ Χριστοῦ, τύπον μοναζόντων, πρεσβυτέρων ὑπογραμμόν, γέννημα τῆς Κύπρου, καὶ καύχημα τὸ νέον, τῶν Ἱεροσολύμων, πάντες ὑμνήσωμεν.

Ανώνυμος είπε...

Θα νοικιάσει λοιπόν κι ο Θεός εταιρία σεκιούριτι να φυλάει τις πόρτες του Παραδείσου, μη μπει κανένας δεσπότης... οι δεσποτάδες θα μετέχουν του Παραδείσου από το facebook. Και θα τους στέλνουμε και εγκυκλίους, πόσο θλιβόμαστε και πόσο τους αγαπάμε και δεν πειράζει, το ίδιο είναι. Με συγχωρείτε, μακάρι να μην το κάνει, μακάρι όλοι να έρθουμε σε μετάνοια. Αλλά μου βγήκε αυθόρμητα όταν διάβασα τι μας μετέφερε η κυρία Σωτηρία.

Καλή δύναμη σε όλους μας. Είμαι τυχερός, είμαι σε μικρό μέρος και ο δεσπότης μας έχει αφήσει ήσυχους. Πάντως πάμε απ' το κακό στο χειρότερο, κλήρος και λαός. Με το που έκλεισαν τις εκκλησίες, από 7-8 νεκρούς την ημέρα ανεβήκαμε στους 100, μυαλό δε βάλαμε, τίποτα δεν καταλάβαμε, εχτές απέναντι απ' την πόρτα μου κάποιος βλαστημούσε την Παναγία. Μερικά απλά παπαδάκια στα χωριά και στις γειτονιές κρατάνε την κατάσταση, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, λίγα ή περισσότερα, Κύριος οίδε πόσα είναι. Πάντως θα υπάρχουν σε όλη την Ελλάδα, πιθανολογώ.

Γιαννακίδης Ιωάννης είπε...

Θα λάβει την αμοιβή της η Μητρόπολη Πατρών από τόν Άγιο Ανδρέα, σε κανέναν δεν χρωστάει

Παναγία Μαρμαρά είπε...

Ανώνυμε 7.05, καλό το αυθόρμητο - και εύστοχο. Έχω λοιπόν να σου μεταφέρω τα εξής - ναι, υπάρχουν. Υπάρχουν περισσότεροι απ όσοι ίσως νομίζουμε. Και ο κάθε πιστός, θα πρέπει να τους αναζητήσει στην ευρύτερη περιοχή όπου ζει. Δεν θα μας αφήσει ο Κύριος. Όπως έχει προφητευθεί, από τον π. Σεραφείμ Ρόουζ αν δεν κάνω λάθος, θα υπάρχουν ομάδες πιστών εδώ κι εκεί, που δεν θα έχουν κοινωνία με την επίσημη Εκκλησία, θα έχουν όμως κοινωνία με τον Χριστό, και αρνούνται να τον εγκαταλείψουν. ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΜΙΑ ΚΥΡΙΑΚΗ. Καλό αγώνα, ο Κύριος μεθ υμών και ημών.

ἐμπεσῶν εἰς λάκκον τις είπε...

Επώνυμε, ανώνυμε, έγραψες!

Λωρίτου Ελένη είπε...

Δεν λέω πού -- ο νοών νοείτω -- άνοιξε τα εξωτερικά μεγάφωνα και παρακολουθείς μιά χαρά ! Πώς νά το κάνουμε ! Είναι άλλο νά παρακολουθείς την Θεία Λειτουργία ξαπλωμένος ή όρθιος και θεατρινιζόμενος στα λοιπά μέλη της οικογένειας , που πιθανόν το βλέπουν παράδοξο και δημιουργούν περισπασμούς και άλλο νά καταβάλλεις αυτό τον ελάχιστο κόπο νά πάς μέχρι τον ναό . Η διαδικασία του εκκλησιασμού αρχίζει απο τον δρόμο . Ο Θεός αναπληροί σε περίπτωση ασθένειας . Ο συγκεκριμένος ναός βρίσκεται στην παραλία και μπροστά υπάρχει ολόκληρη πλατεία . Ας πάμε όλοι που θέλουμε νά εκκλησιαστούμε εφοδιασμένοι μέ ζεστά ρούχα και άς έρθουν νά μας πιάσουν . Οι συνοδικοί ενήργησαν ωσάν νά είναι άσχετοι πρός τις πνευματικές ανάγκες των χριστιανών . Δεν πρότειναν ούτε κάν αυτό ! Νά ανοίξουν τα μεγάφωνα . Τί θα γίνει μέ την ιερά Εξομολόγηση ! Αυτά τα πράγματα είναι επιτακτικές ανάγκες του ανθρώπου , που δεν αναβάλλονται . Τί θα γίνει μέ την ψυχολογική στήριξη στον πνευματικό αγώνα , που τόσο πολύ έχουν ανάγκη κυρίως οι νέοι . Εγώ όταν ήμουν 20 χρονών κάθε εβδομάδα έβλεπα τον πνευματικό μου . Κανείς ενισχύεται απλά μέ την θέα των αδελφών και μέ την συμμετοχή στην εκκλησιαστική κοινωνία . Δεν είμαστε ασκητές νά επιζητούμε μόνο την απομόνωση . Μέσα στον Ναό , άντε και έξω απο αυτόν γεμίζουν οι αισθήσεις του ανθρώπου μέ ακούσματα και εικόνες άγιες . Η αφή εξαγιάζεται μέ ό, τι ακουμπούν τα χείλη μας και τα χέρια μας . Αισθήσεων φώτισον απλή πεντάδα παρακαλούμε . Η πίστη δεν είναι κάτι το αφηρημένο και μανιχαιστικό . Το υλικό σώμα γίνεται ναός της Θείας Χάριτος .

Ο Βελόπουλος το είπε μέσα στην Βουλή και όχι στο πεζοδρόμιο , οτι το τζαμί στον Κεραμεικό είναι ανοικτό . Μήπως ευαισθητοποιήθηκε κάποιος το θέμα νά διευκρινιστεί ? Κάνουμε έκκληση ππρός όλους τους παπάδες και τους προισταμένους των Ναών νά ανοίξουν τα μεγάφωνα και μέ δική μας ευθύνη νά σταθούμε απ' έξω . Άς έρθουν νά μας πιάσουν . Θα αποκαλυφθεί πού το πάνε και τί επιδιώκουν . Έρχονται Χριστούγεννα ! Παρακαλούμε τον π. Καλλίνικο νά κάνει και την ακολουθία του Όρθρου και άν είναι δυνατόν νά αρχίζει στις 8.00 μέ 10.30 ή 11.00 για νά μαλακώνει λίγο ο καιρός . Ποιόν θα ενοχλήσουμε ?? Κλείσαμε τις εκκλησίες, εξορίσαμε τον Θεό και φούντωσε ο κορονοιός .

Ανώνυμος είπε...

Καλημέρα φίλοι μου, ευχαριστώ για τις απαντήσεις (χτεσινοβραδυνός 7:05). Τα έχω δει κι εγώ αυτά που λέτε, είπα είμαι απ' τους τυχερούς! Όσο μ' έχουν εξοργίσει οι δεσποτάδες αυτούς τους μήνες, άλλο τόσο μ' έχουν συγκινήσει μέχρι δακρύων μερικοί παπάδες, ναι όντως περισσότεροι απ' ότι περίμενα. Και βλέπεις ανθρώπους που δεν τους τό 'χες! Όχι τίποτα σεσημασμένοι αντάρτες. Έλεγες, σιγά που θα αντιδράσει αυτός σε ο,τιδήποτε. Αλλά σου λέει, παπάς είμαι, δεν μπορώ ν' αφήσω τον κόσμο αλειτούργητο όσους μήνες τους καπνίσει τους από πάνω. Και πας και να του πεις κι ένα ευχαριστώ, κι αντί να τον βρεις τρομαγμένο μην παίξει κάνα ρουφιανιλίκι, τον βλέπεις τσαντισμένο που δεν έρχονται περισσότεροι! Και να κρατήσω και μια πισινή, και κάποιοι δεσποτάδες θα τα ενθαρρύνουν ή τουλάχιστον δε θα τους κυνηγάνε. Δεν είναι όλοι τους Black-Sabbath και Ξινάριοι, που λέει κι ένας ανώνυμος ευθυμογράφος.