Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2020

Στις 2 Νοεμβρίου τιμούμε τη μνήμη ενός από τους μεγαλύτερους Αγίους των εσχάτων χρόνων, του Αγίου Γαβριήλ του δια Χριστόν Σαλού και Ομολογητού! Να έχουμε την ευχή του και τις πρεσβείες του!



Ο Κύριος επιτρέπει την πτώση στην αμαρτία . Έτσι φανερώνεται η ευσπλαχνία του Θεού . Όμως , όλοι μπορούν να μετανοήσουν κάποτε στο χρόνο που μεσολαβεί μέχρι το τέλος της ζωής τους. Ο χρόνος είναι το μεγάλο έλεος του Θεού . Στη διάρκεια του ο άνθρωπος μπορεί να σωθεί , αλλά μπορεί και να καταστραφεί . Ο άνθρωπος πρέπει ασταμάτητα να επιδιώκει να πλησιάζει τον Θεό . Τότε ο Κύριος θα τον ελεήσει και θα του δώσει όλα όσα του χρειάζονται .

Ο άνθρωπος μια φορά έρχεται στον κόσμο και μια φορά του δίνεται η δυνατότητα να σωθεί. Επιδίωξή σας (πρέπει να) είναι το να γίνεται παιδιά του Θεού. Κάθε βαπτισμένος μπορεί να ονομάζεται παιδί του Θεού. Με την εφαρμογή του Ευαγγελίου και τον ασκητικό του βίο, που θα τον οδηγήσουν στη Βασιλεία των Ουρανών, ο άνθρωπος γίνεται παιδί του Θεού.

Άγιος Γαβριήλ ο Ομολογητής και Δια Χριστόν Σαλός των εσχάτων . Να έχουμε την ευχή του και τις πρεσβείες του για να πλησιάζουμε κάθε στιγμή, όλο και περισσότερο τον μακρόθυμο Θεό μας, που μας προσμένει και που οπωσδήποτε μας αγαπά.

Y.Γ. Ο γλυκύτατος Άγιος Πατέρας Γαβριήλ, σε πολλούς θυμίζει τον "δικό μας" Άγιο Παΐσιο, ίσως γιατί οι Άγιοι μας μοιάζουν, γιατί με τους ασκητικούς αγώνες τους ευαρέστησαν τον Κύριο μας. Οι δυο μεγάλοι αυτοί Άγιοι των εσχάτων μαζί με τους άλλους δυο, τον Άγιο Πορφύριο και τον Άγιο Ιάκωβο Τσαλίκη, διακρίνονταν εκτός από τους μεγάλους ασκητικούς αγώνες και τις αρετές τους, επίσης για την μεγάλη, βαθιά αγάπη στο πρόσωπο της Παναγίας μας.

Μια μέρα έκαναν δώρο στον Άγιο Γαβριήλ μια μεγάλη εικόνα της Παναγίας, την οποία είχαν φέρει από το Αγιον Όρος. Χάρηκε πολύ:

- Η Παναγία δεν πηγαίνει έτσι, χωρίς λόγο, σε κανέναν. Και πρόσθεσε στο τέλος:

- Εγώ φεύγω!

- Πώς, π. Γαβριήλ, δεν θα σας δούμε να λειτουργείτε; τον ρώτησαν ανήσυχοι.

- Όχι. Φεύγω για να βάλω στο τραπέζι του Θεού την αγάπη σας. Φεύγω παίρνοντας μαζί μου την αγάπη σας.

Ύστερα, μας κοίταξε με μάτια ορθάνοιχτα και άρχισε πάλι τις σαλότητες.

- Δεν πρέπει να μείνω. Πιστέψτε με, αν δεν φύγω, ο Αντίχριστος δεν μπορεί να έρθει. Εγώ πρέπει να φύγω για να έρθει εκείνος. (Βλ. Β Θεσ. 2:6-8). Καταλάβετέ με. Πρέπει να πληρωθεί η Αγία Γραφή. Το Ευαγγέλιο το γράφει. Αυτός (που εμποδίζει τον Αντίχριστο) είμαι εγώ!

Ο Άγιος Γέροντας Γαβριήλ ο δια Χριστόν σαλός , Μάιος 1989.  

Διαβάστε επισης :Ο μεγάλος άγιος της Γεωργίας Γαβριήλ ο διά Χριστόν σαλός και Ομολογητής († 1995)

Δεν υπάρχουν σχόλια: