Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2020

Γιατί ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου εν μέσω παραμονών παγκοσμίου πόλεμου, επέλεξε να κάνει στροφή 180 μοιρών να καταπατήσει την απόφαση της Συνόδου του και να αναγνωρίσει τον ψευδεπίσκοπο και αχειροτόνητο Επιφάνιο ;

Εξομολόγηση Αρχιεπισκόπου: Δεν μπορώ ούτε να περπατήσω | 24h.com.cy

Τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου δεν τον ενδιαφέρει ουσιαστικά ο Σχισματικός Επιφάνιος  ούτε η κανονική τάξη στην Ουκρανία!

Τον ενδιαφέρει και μόνο η διαδοχή του !

Πέφτει ,κοιμάτε ,ξυπνά τον ενδιαφέρει η δ ι α δ ο χ ή του !Και θέλει πάρα πολύ να μην είναι κανένας ούτε από τους λεγόμενους Βατοπαιδινούς ούτε από τους Κυκκώτες .Κανείς από αυτές τις δυο ομάδες.

Σκέφτεται  λοιπόν και λέει, πως θα τους ξεμπροστιάσω αυτούς και θα τους υποχρεώσω να συνασπιστούν και να "απομυθοποιηθούν" στα μάτια αρκετών ανθρώπων ότι δεν είναι "σοβαροί", ότι δεν είναι δυτικόφιλοι!

Και κάποιος θα του είπε φυσικά, ότι ο καλύτερος τρόπος να τους πολεμήσεις ,είναι ,να δεις που συμφωνούν ο Αθανάσιος και οι Κικότες ,μα στο θέμα του Ονούφριου και του ψευδοεπισκόπου Επιφάνιου .

Οπότε αυτό που έκανε ο Αρχιεπίσκοπος   να χωρίσει τους Συνοδικούς της Κύπρου σε Ρωσόφιλους και δυτικόφιλους γιατι ακολουθεί το σχήμα του κόσμου τούτου, το οποίο και κανονικά είναι κατοχυρωμένο ,τα εκκλησιαστικά  λέει συμεταβάλονται με τα κοσμικά.

Εννοεί  βέβαια για τις Επαρχίες ,όμως  κάνουν διευρυμένη ερμηνεία διασταλτική όπως λέγεται στο κακονικό δίκαιο .

Το περίεργο είναι ότι ο παραδελφός του Αθανασίου ο Γέροντας Εφραίμ του Βατοπαιδίου ήταν στην Ουκρανία στην ενθρόνιση του ψευδεπισκόπου Επιφανίου και αποδέχθηκε την νέα κατάσταση των Πατριαρχικών ,παρόλη την ξαφνική του καρδιακή προσβολή θα θυμάστε εε; εδώ

Από αυτό  βέβαια εδώ φαίνεται  το δόλιο όλων...!!!

 τροοδίτης

Δεν υπάρχουν σχόλια: